reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
A zaglądają tam w ogóle?
Tak. W ogole nie wiadomi czy bedzie cc jutro czy pojutrze. Nic nie wiadomo. Nie moga mi wypisac recepty na immunoglobuline, bo jestem przyjeta na oddzial, chyba, ze inny lelarz jutro na obchodzie bedzie mial druczki, bo elektronicznie nie moga. Dzisiaj na ip byla masakra, ale bylam tez wczoraj i tydz temu i nie bylo takiego problemu. Szlo szybko, wiec jakis nawal mieli dzis chyba

Dziewczyny ja już w domu . Całe szczęście zapis z ktg poprawny. Lekarz stwierdził, że organizm ewidentnie szykuje się do porodu, także mam nakaz odpoczynku, żeby chociaż do 37 tc dotrwać. Oczywiście mąż mnie podkablowal, że na dupie nie mogę wysiedziec[emoji16]Nie wiem czy to co ze mnie wylazlo to był czop ale oby nie . Plan jest taki żeby dotrwać do 29 września [emoji16]zobaczymy czy młody pozwoli mi go zrealizować

Przejrzalam zdjecia z usg z dzisiejszej wizyty.
Kluska jest tydzien lub dwa mniejsza niz wypada. Wg pomiaru glowki (32cm) termin wychodzi na 24 wrzesien a wg brzuszka na 3 pazdziernik.
Waga 2780g.
Ehh.
Byle do poniedzialku.
Nie martw sie. To moze byc blad wczesniejszego pomiaru. Ja tez tak mialam, ze bylam na regularnym usg u mojej gin, a potem na echu serca malego i na tym echu dwa tygodnie pozniej on niby byl mniejszy... ja nawet nie dociekalam, bo od razu zalozylam bledy we wczesniejazym mierzeniu (echo robia jakims wypasionym sprzetem). Ten tydzien roznicy po prostu moze oznaczac nieco drobniejsze dziecko (wg siatki centylowej).
Dobrze, ze pojedziesz do szpitala na badania to sie wszystko wyjasni.

Kto mnie przebije?!! Pojechałam na Bródno na ktg na 13.00 wyszlam po 19.00.spoko co??!!! Paranoja. Zapis ok. Skurczy brak chociaż ja je czuje pozatym szyjka ma 1;5cm i jest rozwarcie na palec... Także nie wiem mam nadzieję że ciąży nie przenoszę..
To jednak ja wczoraj sie "uwinelam" z ktg w Bielanskim w 2,5 h ;). Oby w sb. bylo szybciej, bo ma byc ladna pogoda.
Na te badania to bez termosu i kanapek to nie ma co nawet ruszac.

Dziewczyny ja już w domu . Całe szczęście zapis z ktg poprawny. Lekarz stwierdził, że organizm ewidentnie szykuje się do porodu, także mam nakaz odpoczynku, żeby chociaż do 37 tc dotrwać. Oczywiście mąż mnie podkablowal, że na dupie nie mogę wysiedziec[emoji16]Nie wiem czy to co ze mnie wylazlo to był czop ale oby nie . Plan jest taki żeby dotrwać do 29 września [emoji16]zobaczymy czy młody pozwoli mi go zrealizować
To moze trzeba zwolnic. U mnie to dziala od poczatku ciazy.
Ja skurczy dostalam w 34 tc i to konkretnych z plamieniami. Dostalam znowu luteine, do tego domowe zycie z duza iloscia lezenia i turlam sie do dzisiaj :).

To jednak ja wczoraj sie "uwinelam" z ktg w Bielanskim w 2,5 h ;). Oby w sb. bylo szybciej, bo ma byc ladna pogoda.
Na te badania to bez termosu i kanapek to nie ma co nawet ruszac.
To byl mój pierwszy raz i nie miałam pojęcia że to tak wygląda.. na Madalińskiego jakoś bylo sprawniej i nie przypominam sobie zeby był taki zastój. Jedyna pozytywna dla mnie wiadomość to to rozwarcie i skracająca się szyjka;) chciałabym żeby po weekendzie już się coś zaczęło

To moze trzeba zwolnic. U mnie to dziala od poczatku ciazy.
Ja skurczy dostalam w 34 tc i to konkretnych z plamieniami. Dostalam znowu luteine, do tego domowe zycie z duza iloscia lezenia i turlam sie do dzisiaj :).
No przestraszyłam się trochę, także teraz będę słuchać męża i leżeć[emoji6]obym i ja się poturlala chociaż do bezpiecznego terminu

reklama
Do góry