Paulamamula
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Gratulacje!!!
Kolejna dziewczynka jest wspaniała
My już po. Mała waży 3200g. Za 2h mają przynieść ją na karmienie. Później się odezwę. Idę na spoczynek.
Dziś stwierdziłam, że mam to gdzieś. Jak będzie to będzie, a jak nie to urodze i sama dam radę. Może urodze nawet wcześniej? Okazuje się, że szyjka długość 1 cm, a rozwarcie przy ujściu 3-3.5. Bolą mnie biodra, a główka jest nisko. Jak mała zechce wyjść szybciej to zrobią ta cesarke szybciej.Ehhh siła wyższa... Ja bym zapytała. Ale powiedziała, że nie, że nie pasuje, tylko, że męża nie będzie w ten dzień, a bardzo mi na tym zależy.
Z facetami tak to jest. Mój mimo, iż jest wspaniałym tatą, to ciąża dla niego to jakaś abstrakcja. Był przy dwóch porodach i będzie przy trzecim tylko dla tego, że wie że ja tego potrzebuje. Dla niego dziecko robi się realne tak pół roku po porodzie, jak robi się trochę komunikatywne. Nie mam mu tego za złe, bo i tak się stara, zajmuje się maluchami. Pierwszej zmieniał pieluchy w nocy żebym nie musiała wstawać, przy synku za to opiekował się córką by nie czuła się odrzucona. Teraz będzie miał dwójkę starszaków, które nadal potrzebują opieki, bo moje dzieci jeszcze są małe.
Myślę, że powinnaś na spokojnie z nim porozmawiać jeszcze. Powiedzieć mu to, że też potrzebujesz jego wsparcia. Bo tak na prawdę obydwoje jesteście rodzicami. A mam nadzieję, że Wam się ułoży, jak malutka się urodzi i tata będzie tatą
Super gratulacje! Jak długo będziesz musieć leżeć po cesarce? I jak w ogóle samopoczucie? Jesteś sama czy z kimś? Muszę się do tego przygotować psychicznie.My już po. Mała waży 3200g. Za 2h mają przynieść ją na karmienie. Później się odezwę. Idę na spoczynek.
Gratulacje! śliczna
Gratulacje! Aż ciężko nadążyć za tymi porodami
Ale szybko! Super! Gratuluję!
Hmm. A nie miała to być 11:30?
Gratulacje!
Wszystko zależy od samopoczucia. Mam leżeć na płasko póki znieczulenie nie puści. Później mogę się kręcić w łóżku. Wieczorem postarają się mnie postawić na nogi i wtedy będę mogła iść na normalną salę.Super gratulacje! Jak długo będziesz musieć leżeć po cesarce? I jak w ogóle samopoczucie? Jesteś sama czy z kimś? Muszę się do tego przygotować psychicznie.