reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Zeby optymistycznie zaczac poniedzialek chcialam sie pochwalic, ze moze od 2 w nocy, ale spalam i nie mialam skorczy brzucha (tylko rano prawej lydki ;)).
A to nasza bryka- mielismy dylemat kolorystyczny: szary czy granatowy. Zdjecie nie do konca oddaje kolor- jest ciemny, a dol czarny. Skladanie i rozkladanie tego wozka jest rzeczywiscie bardzo proste. StarAnia-dzieki za porady. Zobacz załącznik 889845 Troche nie podoba mi sie granatowe wnetrze. Co bedziecie wkladaly do gondoli na spacery? Przescieradelko, pieluche? Kocyk? Cos jeszcze?
Juz go wietrze z oparow nowosci ;).
Teraz to prześcieradło. Jesienią i zimą dodatkowo śpiwór.

Hej dziewczyny ja nadal leżę w szpitalu i walczę z cholestazą już 11 dni. Wyniki skaczą raz lepiej raz gorzej ale robią wszystko abym wytrzymała do skończenia 37 tygodnia i jeśli się uda to będę miała cc 29 sierpnia. Trochę się boję bo to będzie dopiero 37 i 1 dzień ... ale ta cholestaza też dziadostwo więc wieżę że wiedzą co robią.
Trzymaj się! Jesteś pod dobrą opieką. Na pewno wszystko będzie dobrze.

Nie wiecie może czy jak zamawialam h&m online to można wymienić rozmiar w sklepie? Kurczę buty dla młodego małe, spodnie za duże.. A nie chce mi się tego odsyłać?
Trzeba zamówić kuriera i oddać przesyłką. Nie można do sklepu. Ale zwroty przez aplikację są darmowe.

reklama
Zeby optymistycznie zaczac poniedzialek chcialam sie pochwalic, ze moze od 2 w nocy, ale spalam i nie mialam skorczy brzucha (tylko rano prawej lydki ;)).
A to nasza bryka- mielismy dylemat kolorystyczny: szary czy granatowy. Zdjecie nie do konca oddaje kolor- jest ciemny, a dol czarny. Skladanie i rozkladanie tego wozka jest rzeczywiscie bardzo proste. StarAnia-dzieki za porady. Zobacz załącznik 889845 Troche nie podoba mi sie granatowe wnetrze. Co bedziecie wkladaly do gondoli na spacery? Przescieradelko, pieluche? Kocyk? Cos jeszcze?
Juz go wietrze z oparow nowosci ;).
Ja to kupiłem drugi materacyk i mam prześcieradło kolorowe w autka :) do tego kupiłem kocyk w autka do przykrycia. mam biało czarny wózek z dodatkami brązowej skóry.

Jak wczesniej? Ja mam zwolnienie do 5.09 a 29.08 ide do szpitala i bede miala cc. Od dnia porodu automatycznie zaczyna sie macierzynski i jest 21 dni na zlozenie wniosku o macierzynski i rodzicielski. Jezeli wyplaca zasilek chorobowy za te reszte czasu, to chyba pozniej portaca sobie z macierzynskiego i tyle.
Czyli jak urodze to muszę się zgłosić do Zusu czy pracodawcy? trzeba napisać wniosek o macierzyński i ustalić jaki procent chcemy tak ?

Ja bym kredytu na wakacje nie wziela.. nigdy nie wiesz co potem przez rok sie wydarzy, a nie jest to pierwsza potrzeba.
Ja sobie obiecuje że za rok nadrobimy z małą te wakacje.. A D cieszy się i twierdzi że to wakacje jego życia bo nie musiał po wakacyjnych przedszkolach i z mamą w domu.. kochane dziecko.. dobrze ze zapomniał ten obojczyk

Ja uważam, że kredyty konsumpcyjne ogólnie są złe. Szczególnie te na przyjemności czy jakieś nowe rzeczy typu torebka ( bo o tym tez słyszałam )

Ponoć jedynym kredytem który warto brać jest hipoteczny. Ale wiadomo są różne sytuacje życiowe.

@Mama7 nie, jakoś zapomniałam o tym...

Tez na początku ciąży byłam 2 razy przeziębiona i faktycznie miałam wtedy ten marimer i pomogło, ale teraz mam mega zapchany :/
Właśnie chyba zaaplikuje sobie ten czosnek, już od wczoraj się do tego zabieram.
Mnie Wit C w dużych ilościach już nie raz postawiła na nogi. W ciąży też 10-11tydz byłam przeziębiona ale bałam się brać. Natomiast jak mi gin kazała do żelaza 1000 brać to czasem biorę i 2000 i pomaga. M coś pobierało i też tylko C brał i jest ok.

Mnie Wit C w dużych ilościach już nie raz postawiła na nogi. W ciąży też 10-11tydz byłam przeziębiona ale bałam się brać. Natomiast jak mi gin kazała do żelaza 1000 brać to czasem biorę i 2000 i pomaga. M coś pobierało i też tylko C brał i jest ok.
Zajadę dzisiaj do apteki, właśnie po ten Marimer i zapytam o tą witaminę, bo ja sama na własną rękę to się boje :(

reklama
Jak mialam katar na poczatku ciazy, to pani w aptece policila mi roztwor wody morskiej hipertoniczny np. Marimer i z tego co pamietam to rzeczywiscie pomoglo, bo woda morska nic nie dawala. I jeszcze wkladalam zabki czosnku do nosa i z tym chodzilam po domu :)
Dokładnie, hipertoniczny najlepszy. Mi kiedyś polecono w aptece, dla dzieci, tak na co dzień i to akurat porażka. Roztwór jest bardzo mocny, dla małych dzieci się nie nadaje. I tak siedział 2 lata i w tej ciąży na początku byłam przeziębiona 3 razy i chyba na zawsze będę pamiętać jak siedziałam na podłodze w łazience w nocy, sztachałam się tym hipertonicznym i smarkałam, do tego mdłości. No miodzio [emoji57] Ale bardzo pomagał w oddychaniu.

I jeszcze czytam, że Wam duszno i gorąco. Mi też, bardzo, jestem prawie 20kg do przodu. I gdyby nie zwykły stojący wiatrak/wentylator za 50-70 zl z tesco, który chodzi całą noc i dzień właściwie też, to bym chyba nie wytrzymała, mimo okna na oścież całą noc. Polecam. Kupiłam go parę lat temu do bloku właśnie.
1534763061858.jpg

Załączniki

• 1534763061858.jpg
    1534763061858.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 326
Do góry