reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Poleciała coś działać bo pisała. pewnie później dopiero wejdzie
Dobrze kochana że jesteś na bieżąco bo u mnie to ciężko was nadążyć. Dzisiaj już kupiłam ostatnie rzeczy do pokoiku dla małej i jestem zalatana ,ze jeszcze mam tyle energii to nie samowite chyba cisza przed burzą hehe . Dzisiaj już 37t 0 D ciaza donoszona więc szaleje [emoji33]

reklama
Dobrze kochana że jesteś na bieżąco bo u mnie to ciężko was nadążyć. Dzisiaj już kupiłam ostatnie rzeczy do pokoiku dla małej i jestem zalatana ,ze jeszcze mam tyle energii to nie samowite chyba cisza przed burzą hehe . Dzisiaj już 37t 0 D ciaza donoszona więc szaleje [emoji33]

Ja niestety nie mam siły dziś ani wczoraj :/

Ja niestety nie mam siły dziś ani wczoraj :/
A to ja dzisiaj o 11 już miałam cały dom wysprzątany , rabatka oplewiona .
Była bratowa na kawce , przywiozła świeże pączki to trochę posiedziałam :) teraz muszę wybrać zdjęcia do wywołania , mam zgrane na laptopa ponad 1500 i trzeba wybrać tak z 300 :)
Kilka dam babci, mamie , a na empiku lub przez Internet to po 20 gr za sztukę to nie wyjdzie drogo :)

Siemaneczko :D
Być na porodówce, widzieć te noworodzie maleńkie, trzymać na rękach, głaskac po stopkach i nie urodzić - jaki ból! Ale za to alert cycusiowy już odwolany, mama spokojna, a mi się skurcze wzmogly i coś mnie na sprzątanie bierze, więc wszyscy zadowoleni :)
Mogę prosić jakiś skrót z dzisiaj? Bo nie ogarne sama ;p

Dobra zobaczymy jak to będzie w praniu ale dziękuję za info każda porada jest przydatna. Zapytam się też tych babeczek które będą się mną opiekowały i dzidzia w pierwszy tydzień po narodzinach . Z TEGO co pamiętam to nie tylko ja nie chciałam karmić piersią tylko też tutaj na forum tutaj był ale już nie pamiętam kto[emoji849][emoji39]
Ja nie będę karmić bo nie chve ale od razu lekarz ma mi podać tabletki na spalenie pokarmu innej opcji nie ma jeśli nie masz zamiaru karmić KP bo mleko tak czy siak się kiedyś pojawi, chociaż w moim przypadku zawsze było tak że tego mleka jak kot naplakal ale ryzyko jest ze się pojawi wtedy można dostać stan zapalny a jak zaczniesz odciążyć to będzie się produkowac także tabletki na spalenie muszą być, w szpitalu podają a później na wyjście dostałam receptę od lekarza

reklama
Ja nie będę karmić bo nie chve ale od razu lekarz ma mi podać tabletki na spalenie pokarmu innej opcji nie ma jeśli nie masz zamiaru karmić KP bo mleko tak czy siak się kiedyś pojawi, chociaż w moim przypadku zawsze było tak że tego mleka jak kot naplakal ale ryzyko jest ze się pojawi wtedy można dostać stan zapalny a jak zaczniesz odciążyć to będzie się produkowac także tabletki na spalenie muszą być, w szpitalu podają a później na wyjście dostałam receptę od lekarza
Podawanie leków obniżających prolaktynę na "spalenie" pokarmu jest uznawane za błąd w sztuce lekarskiej aktualnie. To bardzo silne leki i mają dużo skutków ubocznych, dlatego lepiej najpierw spróbować naturalnych metod - czyli w razie nawału odciąganie niewielkich ilości i picie naparu z szałwii już w dużych ilościach.

Do góry