reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

@Bajdelka35 zgłoś się w sprawie mleka z cyca co będziesz robić? Wylewać do kranu czy dawać dzidziusiowi?
Już odpisałam ja po cesarce nawet w 3 dobie kropli mleka nie miałam a później tabletki na spalanie od razu, z bliźniakami próbowałam karmić to tylko sutki do krwi mi naciagnely i nawet nie wiem czy coś poleciało z synek na 3 dzień tabletki dostałam ja uwierzcie mi u siebie nigdy kropli mleka nie widziałam

reklama
Poleciała coś działać bo pisała. pewnie później dopiero wejdzie
Jestem obiad bandzie musiałam zrobić cała patelnia kotletow była i nie ma ani jednego a jedna z blizniaczek to jakoś tak dużo je ostatnio konkretnie jak facet Omg mówię wam chyba rośnie ale ciągle zakupy do lodówki robię i ciągle mało i mało a w portfelu pusto się robi:rolleyes2:

Siemaneczko :D
Być na porodówce, widzieć te noworodzie maleńkie, trzymać na rękach, głaskac po stopkach i nie urodzić - jaki ból! Ale za to alert cycusiowy już odwolany, mama spokojna, a mi się skurcze wzmogly i coś mnie na sprzątanie bierze, więc wszyscy zadowoleni :)
Mogę prosić jakiś skrót z dzisiaj? Bo nie ogarne sama ;p
Napatrzyłaś się to może coś zacznie się dziać :)

Siemaneczko :D
Być na porodówce, widzieć te noworodzie maleńkie, trzymać na rękach, głaskac po stopkach i nie urodzić - jaki ból! Ale za to alert cycusiowy już odwolany, mama spokojna, a mi się skurcze wzmogly i coś mnie na sprzątanie bierze, więc wszyscy zadowoleni :)
Mogę prosić jakiś skrót z dzisiaj? Bo nie ogarne sama ;p
U mnie skrót taki ze spałam do południa, dzieci wyzeraja żarcie z lodówki i jest upał, mąż w piwnicy od rana siedzi sprząta, buduje kojec na węgiel itp dzieci na dworze więc luzik nic nie boli, nie rodze za miesiąc wtedy....

Zazdro tych noworodków

Podawanie leków obniżających prolaktynę na "spalenie" pokarmu jest uznawane za błąd w sztuce lekarskiej aktualnie. To bardzo silne leki i mają dużo skutków ubocznych, dlatego lepiej najpierw spróbować naturalnych metod - czyli w razie nawału odciąganie niewielkich ilości i picie naparu z szałwii już w dużych ilościach.
Co ty gadasz pierwsze słyszę w sumie przy bliźniakach później dostałam i przy synu też i nikt mi nic nie mówił że źle czy coś masakra a jakie te skutki uboczne? To teraz mam zagadkę bo jak ja ogarnę te cycki jak dostanę pokarm o ile w ogóle dostanę??

Podawanie leków obniżających prolaktynę na "spalenie" pokarmu jest uznawane za błąd w sztuce lekarskiej aktualnie. To bardzo silne leki i mają dużo skutków ubocznych, dlatego lepiej najpierw spróbować naturalnych metod - czyli w razie nawału odciąganie niewielkich ilości i picie naparu z szałwii już w dużych ilościach.
Muszę te szałwie kupić, ale ja nawet nie mam zamiaru laktatora kupować kurde ciekawe ciekawe

Muszę te szałwie kupić, ale ja nawet nie mam zamiaru laktatora kupować kurde ciekawe ciekawe
Link do: Bromergon – wpis gościnny Magdaleny Stolarczyk, autorki bloga www.farmaceuta-radzi.pl
Tutaj macie. W Polsce nadal lekarze często przepisują jak cukierki, ale to nie jest dobre rozwiązanie i jest wbrew zaleceniom. Bajdelka, jeśli nie będziesz przystawiać dziecka, to produkcja nie ruszy z takim przytupem jak u matek karmiących. Być może odczujesz lekki dyskomfort parę dni po porodzie, ale to wystarczy ręką wycisnąć do zlewu, jeśli będzie się przelewało. No i tak jak pisałam wcześniej - szałwia, a w razie bólu piersi ibuprofen. I tyle :)

reklama
Do góry