reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Spoko. Ja tak tylko z ciekawości pytałam.
Ja mówię tak jak mam w karcie. Czyli wczoraj 35.
W kolejną środę będę mówić 36 ;)

Cześć dziewczyny, w którym tygodniu przestałyscie brać magnez? Oczywiście te co musiały go brać [emoji6]

O magnezie pierwsze słyszę, że trzeba odstawiać. Luteina to tak, ale czysty magnez?

Dzień dobry w czwartek :)

Mamy już połowę sierpnia! Jak ten czas zasuwa, nawet nie wiem kiedy. Z jednej strony mi się dłuży bo ta ciaza tyle trwa ale jak patrzę jak szybko dni przemijają to jednak jest szaleństwo.

Mi zostało 40 dni do terminu [emoji33][emoji33][emoji33]

Kinder, a Ty poza tym mocnym spinaniem się brzucha kiedy byłaś na wakacjach mialas jeszcze jakieś skurcze? Bo u mnie cisza... A też mniej więcej wtedy brzuch trochę mnie postraszył.

No ale smoczek to twoja indywidualna sprawa ja biorę mimo tego zawsze łatwiej dziecko uspokoić

No zakazali na dzień dobry zatykać dziecko smoczkiem, no :( ale jak wyjdę to będziemy testować który ulubiony, bo dużo dostałam :D

Ja nastawiona na SN u nas w szpitalu to mam w torbie dla kluski aby pampersy, smoczek i pieluche flanelową.
Ale jeśli się okaże że CC w innym szpitalu to też będę musiała dopakować ubranka dla niej. Ale same tylko pajacyki wezmę, z 5-6 sztuk.

Ela bardzo ładnie.
No ale jestem nieobiektywna bo ja lubię takie niestandardowe imiona.
Niby proste i znajome ale spotkaj gdzieś małą Ulę lub Elę to już wyczyn
:p

Przez Twój przypadek też zaczęłam się zastanawiać czy mała nie wywinie numeru i nie odwróci się główką do góry. To całkowicie zmieniłoby moje nastawienie do porodu, w ogóle nie biorę CC pod uwagę, a kto wie jak będzie :/
Co do torby to właśnie u nas lista rzeczy jest bardzo okrojona, ale co jeśli trafię do innego szpitala? Wtedy miałbym problem, bo tutaj np. nie trzeba mieć swoich podkładów a w drugim najbliższym szpitalu obowiązkowo trzeba swoje.

Wg lekarzy jest tak jak mowisz. Kobiety (my) wolimy uzywac zaczetego tygodnia czyli, ze jestes w 36 tc - to poprawia samopoczucie, zwlaszcza na poczatku ciazy :)
Gdybyśmy nie miały tych appek liczących tygodnie to pewnie czyściej mówiłybysmy jaki tc skończony.

Hej :-) ja już po kawie, dzisiaj ambitne plany prasowanie :D ale nie wiem, jak wyjdzie w praktyce, bo jeszcze w piżamie jestem :-) dzisiaj wizyta i hurra chyba podjedziemy po wózek i fotelik :D jutro mają mi przywieźć szafę, znów nie wiem, jak ją wniosę :D mój ma pogadać z sąsiadami, żeby wnieśli. I to będzie ostatni mebel do pokoju małego i na nasze graty :D może w końcu będę miała porządek w mieszkaniu :-)
Ja też muszę o magnez zapytać, ale nie chciałabym odstawiać, bo nawet z nim czasem mnie skurcz łydki złapie. Od ostatniej wizyty miesiąc temu przytyłam 200g to normalne?!

O magnezie pierwsze słyszę, że trzeba odstawiać. Luteina to tak, ale czysty magnez?

Kinder, a Ty poza tym mocnym spinaniem się brzucha kiedy byłaś na wakacjach mialas jeszcze jakieś skurcze? Bo u mnie cisza... A też mniej więcej wtedy brzuch trochę mnie postraszył.

No zakazali na dzień dobry zatykać dziecko smoczkiem, no :( ale jak wyjdę to będziemy testować który ulubiony, bo dużo dostałam :D

Przez Twój przypadek też zaczęłam się zastanawiać czy mała nie wywinie numeru i nie odwróci się główką do góry. To całkowicie zmieniłoby moje nastawienie do porodu, w ogóle nie biorę CC pod uwagę, a kto wie jak będzie :/
Co do torby to właśnie u nas lista rzeczy jest bardzo okrojona, ale co jeśli trafię do innego szpitala? Wtedy miałbym problem, bo tutaj np. nie trzeba mieć swoich podkładów a w drugim najbliższym szpitalu obowiązkowo trzeba swoje.

Gdybyśmy nie miały tych appek liczących tygodnie to pewnie czyściej mówiłybysmy jaki tc skończony.
Hahaha. Ja już sobie tak chętnie nie zaokraglam :D
Ciąży trwaj [emoji16][emoji16][emoji16]

Dobry :)

mnie od rana meczą bóle podbrzusza...ale na razie jestem spokojna :)
zaraz jadę załatwić 300 plus. wbk sie nie popisał i nie mozna tego przez bank załatwic wrrr...
a tak... dalej mi sie nie chce ciąg dalszy ;)

W pnś było o psychotropach w ciąży.. ze mozna brać.. ja nie w temacie, ale myślałam, że nie..

Ja zawsze mówię w którym tygodniu aktualnie jestem.. bo takie są pytania.. A lekarz pisze ile skończonych..
Zwykle chodzę na wizyty w pn, a akurat w niedzielę zaczyna mi się kolejny, to piszą mi skończone.. W tą niedzielę zaczynam 38, czyli bezpieczne 37 skończonych.. j teoretycznie już ciąża będzie donoszona.. zacznie też obowiązywać moja umowa z położną..

Wczoraj ja byłam w kościele, było strasznie duszno. W moim już tak jest.. I na tym etapie bywają momenty, że zamiast stać- siedzę.. I w takim momencie przechodził ksiądz z tzw tacą.. I zapytał mnie, czy jeszcze nie rodzę .. powiedziałam, ze jeszcze trochę.. A to taki fajny ksiądz od mszy dziecięcych.. :):)

reklama
12 września, ale w kartę ciąży mam wpisany termin z tych wogole pierwszych usg i to jest 14 września.

12, a 14 to zbieżne terminy..
U mnie z prenatalnego w 12 tyg termin był na 6 września (on 9.09) więc jakoś się tym nie przejęłam.
Zresztą ha na te terminy wogole nie patrzę, bo przy D z usg przyspieszali nawet miesiąc.. A miałam wywoływany tydzień po..

Do góry