reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Ja zamówiłam jeszcze parę ciuszków dla kluski. Tak trochę na pocieszenie.
Pajacyka na 56.
Sweterek i jeginsy na 62.
Oraz sukienkę i sweterek rozpinany na 68.

Też będę próbować piersią, córkę tylko miesiąc na zmianę z mm bo mleka miałam tyle co kot naplakal i nie najadala się. Więc dałam se spokój. Mam też płaskie brodawki, męczyłam się z tymi silikonowymi nakladkami, mam bardzo duży biust ciężko mi było to zgrać :/

Coś tam mówili nam że na początku te paznokcie są zbyt delikatne do obcinania i łatwo zranić maleństwo. A właśnie dzisiaj odkryłam że nie mam cązkow do paznokci. Otworzyłam pudełko z nożyczkami, byłam pewna że tam są a to była tylko osłonka na nóżyczki...

Właśnie sikalam 10 raz w ciągu tej godziny.... Blanka chyba zrobiła sobie przytulankę z mojego pęcherza

Ja tak samo, w ciągu 5 minut byłam 3 razy w toalecie a w godzinę z tysiąc. Nie mogę się dosikac a i sikam już po kilka kropli a ciśnie jak po 5 piwach...

Też będę próbować piersią, córkę tylko miesiąc na zmianę z mm bo mleka miałam tyle co kot naplakal i nie najadala się. Więc dałam se spokój. Mam też płaskie brodawki, męczyłam się z tymi silikonowymi nakladkami, mam bardzo duży biust ciężko mi było to zgrać :/
Ja pierwszego syna to karmiłam tyle o ile w szpitalu, w domu już odciągałam do butli bo cyc wielki a mały mi wył i wył. A potem się okazało że nie wyczyścili mi dobrze czegoś tam w środku. Dostałam silne antybiole i.tyle z karmienia było. No ale za to pomogły i na skrobanke nie musiałam wracać do szpitala a skierowanie już było.
Drugi za to bez fochów cyca przyjął i karmiłam rok ;) a tak samo wielkie były :p

Dzień dobry! Słonko już wstaje :) widzę że Wy tu jak zwykle pisalyscie do późna.

Co do siary/mleka to u mnie tylko jak ścisnę to już od dość dawna pojawiają się malutkie pojedyncze kropelki. A tak to tylko czuję, że piersi są wrażliwsze niż przed ciążą. Na szczęście nie tak bardzo jak w I trymestrze, bo wtedy myślałam że zwariuję.

Tragicznie mi się dzisiaj spało. Ale S. musiał wcześniej wstać do pracy, więc może to przez to. Jak w końcu zadzwonił jego budzik to wstałam niemal z ulgą. Może uda mi się jeszcze zmrużyć oko... Fajnie by było bo inaczej mam przed sobą dzień w trybie zombie. Blanka jeszcze jest w brzuchu, jeszcze nie pora na niewysypianie się! ;)

To ciekawe o tym że psy mogą jakoś wyczuwać poród. Będę obserwować Xenne :) gorzej jak będę myślała, że zaraz zacznie się poród, a okaże się że świrowala z powodu własnej rewolucji żołądkowej ;)

reklama
Do góry