reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Hej dziewczyny ja po wizycie moja Natalia waży 2450g nie jest jakaś ogromna położna mówi że 3 kg będzie miała. Zdenerwowałem się jedynie na pomiar kości udowych bo 2 tygodnie temu miałam mierzone i były okej a teraz wygląda na to że nie urosły ..... oj te usg siwe włosy przez nie można dostać. No ale ona mówiła że może źle coś zmierzyła bo już jest wysoka ciąża i nie łatwo już zmierzyć... Ale główka i brzuszek mieszczą się w 50 centylach a nogi w 5 centylach.. no zdenerwowalam się tylko . Ahhh . Wizyty będę miała co tydzień tylko że bez usg może to i lepiej . A i hemoglobine mi poszła do góry więc też dobrze . To na tyle [emoji4]

Hej dziewczyny ja po wizycie moja Natalia waży 2450g nie jest jakaś ogromna położna mówi że 3 kg będzie miała. Zdenerwowałem się jedynie na pomiar kości udowych bo 2 tygodnie temu miałam mierzone i były okej a teraz wygląda na to że nie urosły ..... oj te usg siwe włosy przez nie można dostać. No ale ona mówiła że może źle coś zmierzyła bo już jest wysoka ciąża i nie łatwo już zmierzyć... Ale główka i brzuszek mieszczą się w 50 centylach a nogi w 5 centylach.. no zdenerwowalam się tylko . Ahhh . Wizyty będę miała co tydzień tylko że bez usg może to i lepiej . A i hemoglobine mi poszła do góry więc też dobrze . To na tyle [emoji4]

Będzie dobrze. Skoro sama mówiła ze ciężko już zmierzyć to tak jest. Moje miały po 3 kg jak rodziłam i były w sam raz;)

Pomidorowa z rosołu z wczoraj;) u mnie nigdy nie ma bo ile rosołu zrobię tyle zjedzą ... nawet duuuuuze ilości. Żarłoki. Ja nie wiem co gotować zero pomysłu. Pójdę do lodówki wyjmę co jest i zrobię to i już.

Ojj skad ja to znam-zero pomyslow u mnie tez.. zainwestowalismy nawet w thermomix zeby bulo mi latwiej ale wcale nie jest, jestem totalnym beztalenciem kulinarnym...

Katarzynacarmen nie denerwuj się, u mnie powiedziała skolei że z obwodu głowy ciąża starsza i też zaraz myśli kurde wielka głowę ma czy co.... ja zapisałam się wstępnie na jesZcze jedno usg do innego lekarza na następny poniedziałek. Będę wtedy ok 38tc. Nie wiem czy trzymać się terminu z miesiączki czy z tego usg że starsza głowa o ok tydzień dwa.... muszę to chyba wyposrodkowac :/

Jakiej szczotki ?
Z Viledy elektryczną. Bo codziennie wypuszczam po pokoju tę moją szynszylę, a one nie kontrolują kupek jak królik i muszę namachać się, żeby te bobki zamieść :D
A ja ogarnelam apteke. Jeszcze musze kupic troche pieluszek, bo mam 1 paczuszke. I dzisiaj bede dzwonic w sprawie wozeczka. Waham sie miedzy meskim szarym, a meskim jeansowym ;).
Moje zamowienie: otanisept i alantan mam w domu, zastanawiam sie co jeszcze potrzeba Zobacz załącznik 887726
Tak, jak dziewczyny piszą, sól morska albo sól fizjologiczna. Ja fizjologiczną mam, bo i do oczka i do noska.
Nie martw się na zapas :) zawsze to może być błąd pomiaru. Mało miejsca w brzuchu to i dziecko w niedogodnej do pomiaru pozycji może być ułożone.

Katarzynacarmen nie denerwuj się, u mnie powiedziała skolei że z obwodu głowy ciąża starsza i też zaraz myśli kurde wielka głowę ma czy co.... ja zapisałam się wstępnie na jesZcze jedno usg do innego lekarza na następny poniedziałek. Będę wtedy ok 38tc. Nie wiem czy trzymać się terminu z miesiączki czy z tego usg że starsza głowa o ok tydzień dwa.... muszę to chyba wyposrodkowac :/

lepiej liczyć datę z miesiączki :) przynajmniej mi tak lekarka mówiła...
usg się potem rozjezdza, ja najpierw miałam na 7.9 potem na 1.9 a teraz na 30.8 :)

zrobiłam dwa obiady, i zakupy. Zagoniłam moje dzieciaki do roboty, posprzatały pokoje i pomogły tachać torby:) teraz wyrywają chaściory na ogrodzie normalnie jak w wojsku:D ale potem jak się rozleniwią to koniec będzie...

znowu mnie mdli bleeeee

Tak Cię naszło czy nie możesz znaleźć ?
Ja lubie cos uszyc czasami i jak sie ogarne to uszyje i chce dobrac kolorystycznie. Poza tym moze dobrze nie szukalam ale widzialam jakies po 50 zl fajne i stwierdzilam, ze to przegiecie ;). Jak sie nie wyrobie albo bede sie zle czula to odpuszcze i kupie cos gotowego. Poza tym moze flanelowa pielucha moze tez wystarczy...

reklama
Do góry