reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

To wtedy CC.
Wiadomo.
Chodzi mi o to że nic nie da liczenie centyli.
Ja mówię o przypadkach z mojego otoczenia.
Kuzynka miała mieć córkę ok4400 a było 4800 bez paru gram
I.nikt o CC nie wspomniał.
Nacięli i poszło.
Bo generalnie waga nie musi być wskazaniem do CC ba, nawet ułożenie pośladkowe nie zawsze jest.

reklama
To wtedy CC.
Wiadomo.
Chodzi mi o to że nic nie da liczenie centyli.
Ja mówię o przypadkach z mojego otoczenia.
Kuzynka miała mieć córkę ok4400 a było 4800 bez paru gram
I.nikt o CC nie wspomniał.
Nacięli i poszło.
Ja dostałam już ostrzeżenie, że powyżej 4 kg nie pozwolą mi rodzic :/

Ja po. Szyjka zgładzona , rozwarcie 4 cm. Młody 3kg. Czekać. Ani nie powstrzymywać ani nie na sile. Czekać. To czekam.
To już blisko do Waszego spotkania :)
Hehe no to myślę, że te kombinezony się chyba raczej nam nie przydadzą [emoji23] dokładnie będzie syn pierworodny [emoji1] Oskar
Nie no ja mam na 68 więc liczę tak listopad/grudzień
Ja też mam 68, więc liczę, że się przyda.
A ja nie wiem.gdzie mam łożysko :o:D
Trzecia ciąża a ja nie wiem hehehehe.
Ale tyle wiem że bardzo nisko jest bo doktorek mi pokazywał że na pograniczu przodującego ale brakuje dosłownie 1 cm więc jest spoko bezpiecznie.
Cokolwiek znaczy przodujące ;)
Nie sprawdzałam nawet bo skoro mam magiczny centymetr zapasu to uznałam że lepiej się nie zagłębiać w temat
Przodujące to umiejscowione blisko szyjki macicy - przoduje przed dzieckiem do wyjścia.
Z tymi nerkami wyszło dopiero w czwartym miesiącu, prędzej nie mialam żadnych problemów .. hmm a może były a zwalałam to na kręgosłup. Jedynie mogą to zbadać robiąc rentgen ale w ciąży nie da rady.. moja koleżanka miała to samo kolki nerkowe itd.. i przez te kolki nie mogła mieć cesarki musiala rodzić naturalnie rodziła 48 godzin .. mówi że bóle parte miała 6 godzin, była tak wykończona porodem że dziecko dali jej dopiero po 24 godzinach .. mam nadzieję że u mnie tak nie będzie :(
Dziś był obchód nadal kroplówki przeciwbólowe bo naprawdę nic mi nie pomaga ,CRP wyszło dobrze to nie mogą dać mi antybiotyku.. u mnie jest to 35 tydzień więc jeszcze za wcześnie na poród .. ogólnie to już sobie nie radzę mam dość,dość...
A czemu przez kolki musiała rodzić SN? Przytulam cię mocno.
Ja nadal na ip , czekam na wyniki ale wszystko wskazuję że to cholestaza i będę musiała zostać w szpitalu. Jestem przerażona i do tego zaczęły mi się pisać skurcze na ktg ale to pewnie ze stresu .
Nie denerwuj się. Będziesz już pod opieką specjalistów. Trzymam kciuki i przesyłam uściski.

Wiciowamama na prawdę wiele zależy od budowy ciała mamy i dziecka. Nie każda kobieta da rade urodzić każde dziecko. Czasem wychodzi coś takiego jak dysproporcja pomiędzy kanałem rodnym, a głową dziecka i wtedy pupa, bo nie ma fizycznej mozliwosci, żeby bobasa wypchnąć.
U mojej kuzynki tak było. Dzidzia miała za mała główkę i dwóch lekarzy chciało robić cc bo główka moze tak jakby nie zrobić przejścia dla reszty ciała i mogłoby dojść np do niedotlenienia. Pani ordynator za to kazała rodzić naturalnie bo przecież można spróbować. Kuzynka zażądała rozmowy z psychologiem i nie zgodziła się na poród siłami natury bo stwierdziła, że nie będzie ryzykować.

Bo ty kruszynka jesteś a mnie przy trzecim dziecku mojej wadze i wzroście nikt by nie zasugerował nawet CC gdyby młody miał mieć 4kg
No dlatego trzeba indywidualnie podchodzic do sprawy ;) ja mam tą miednicę wąską, przed porodem z Werka specjalnie mierzyli mnie takim dziwnym cyrklem, żeby w ogóle dopuścić do porodu i zadecydowano o "probie" sn, bo miałam 18 cm wymiar, a ponoć poniżej 18 to już wskazanie do cięcia. No ale ze Młoda raczej drobna, to dało radę jakoś. Teraz się boje :/

@GoJ mnie dziś chyba też trzasnęło z tym wiciem gniazda. Pościel zmieniona, kuchnia wysprzątana na tip top, dwa prania wisza na suszarce. Nawet kwiatki przesadzilam do nowej ziemi (mam tylko dwa :p)...
Termin mamy podobnie...
Ciekawe czy z rodzeniem się zgramy :D
Coś tym jest...
Ja teraz chłodna kąpiel bo cała się spociłam. I chwilowo odpuszczam bo brzuch spięty i skurcze..

reklama
Do góry