Z dzieckiem wszystko ok codziennie mam ktg USG i jest ok.. tylko ja niestety umieram. .. ja teraz mam depresję przez to wszystko i boję się że jak będzie po wszystkim może być jeszcze gorzej..Mati aż ciężko mi jest cokolwiek napisać bo nigdy nie czułam tak permanentnego bólu. Przykro mi, że Ciebie spotkało i to pierwszej w ciazy
A jak wyglada sytuacja z dzieckiem? Tam się coś szykuje na poród czy wszystko jeszcze tak jak powinno być ?
reklama
kasiaczek89pl
Fanka BB :)
A ja nie wiem.gdzie mam łożysko
Trzecia ciąża a ja nie wiem hehehehe.
Ale tyle wiem że bardzo nisko jest bo doktorek mi pokazywał że na pograniczu przodującego ale brakuje dosłownie 1 cm więc jest spoko bezpiecznie.
Cokolwiek znaczy przodujące
Nie sprawdzałam nawet bo skoro mam magiczny centymetr zapasu to uznałam że lepiej się nie zagłębiać w temat
Przodujące centralnie jak zakrywa ujście , brzeznie lub dochodzące jak dochodzi. Łożysko nisko schodzące czyli nisko ale nie dotyka ujścia. Nie ważne czy przednia czy tylnia ściana. Miałam wszystkie po kolei ale się podniosło ze wzrostem macicy i teraz mam spory zapas.
RooibosGirl
Jeden raz w życiu miałam zapalenie nerki. Jak mam być szczera to myślałam, że oto nadszedł mój koniec, w tym oto łóżku zaraz zejdę. Potem jakoś S. mnie poskładał, poszłam do lekarza i jak widać jednak żyję. Naprawdę współczuję problemów z nerkami Chyba przegapiłam, przypomnisz w którym Ty jesteś tygodniu? Jeżeli zależy Ci na CC to mam nadzieję, że szybko się na nie zdecyduja i wtedy dziecko będzie już bezpieczne, a Tobie będą mogli już normalnie pomagać!W środę przyszła dziewczyna w 38 tygodniu że skierowaniem na CC bo ma cukrzyce, nadciśnienie a do tego coś z łożyskiem.. nawet jej ginekolog tu była powiedzieć że mają zrobić jej ta cesarkę a ordynator bardzo się denerwował że jeszcze nie ale na szczęście jest tu fajny jego zastępca i przełożona położnych i go przekonali ... Rano była cesarka
Ze mną nie wiadomo co będzie ale mam nadzieję że się zlitują i zrobią też CC bo ja już nie daje rady ...
kasiaczek89pl
Anika1203 termin mam na 10 wrzesnia
A jestem w 35+5tc.
Kasiaczek89pl to już napewno bliżej niż dalej. 3kg to już kawał chłopa. Bratowa urodziła dokładnie w dzień terminu córeczkę z wagą 2900 . Taka była maleńka że bałam się ja na ręce wziąć. Po 6 latach już nie pamiętałam że te dzieci to takie małe się rodzą a teraz młoda ma już roczek. Właśnie jutro idziemy na imprezę . A mój synus ma jutro 7 urodzinki ale imprezę przesunęliśmy na 18 bo roczek wiadomo że ważniejszy.
Moje starsze miały 3100. Ja nie rodzę dużych dzieci
kasiaczek89pl
A nie lepiej coś mbiej balladowego? Ja bym wybrała jakiś ostry rock
U mnie będzie Metallica pewnie , acdc ... nie ściągam bo mam net bez limitu to na tel będę słuchać [emoji23] lenia mam żeby ściągać
kasiaczek89pl
No to już dwa kroki Was dzielą...
Zrobiłam z 200 i nic. Kurde ...
majapszczolka242
Trzymaj się dzielnie! Będziesz pod opieką i z tego trzeba się cieszyćJa nadal na ip , czekam na wyniki ale wszystko wskazuję że to cholestaza i będę musiała zostać w szpitalu. Jestem przerażona i do tego zaczęły mi się pisać skurcze na ktg ale to pewnie ze stresu .
Staraj się myśleć pozytywnie i nie denerwować się... Wiem, wiem łatwo powiedzieć...
Wszystkiego dobrego dla Ciebie i Maleństwa
kasiaczek89pl
Ja dziś z wanny wyleciałam jak poparzona taki SYNDROM WICIA GNIAZDA mi się włączył... wywaliłam pościel na balkon... zaczęłam ogarniać mega b..el i.... Miki się wpienił! Najpierw zaczął mnie napierniczać ale skoro mamusia go zlała to postanowił wpychać łeb w kanał i suma jest taka że wygrał... musiałam usiąść... dopuero po 10 minutach się wyciszył to mu zrobię psikusa i wracam do sprzątania...
Jutro mamy mieć gości to ktoś komuś zrobi na złość albo ja jemu i posprzątam ten syf albo on mnie i wylezie...
Mam to samo. Ino kuchenne Ciasto w piekarniku , kompot się gotuje , lody w zamrażalniku. Teraz powleke na zakupy a popołudniu rodzinne sprzątanie będzie.
18grudzien
Ja przy bliźniakach miałam sterylizator avent fajna sprawa była bo miałam dużo butelek po nocy z dwójki dzieci zbieralo się 6szt ale później przy synku nie cudowalam a teraz przy następnym to już minimalizm umyć woda z płynem i przekaż gotująca woda i wystarczy według mnie, jak Ci kupują to korzystajU mnie młoda w 32+3 ważyła równe 2 kg. Czy 31+5 a 32+3 to wielka różnica? U mnie lekarz mówi, że córa jest raczej drobna
Mi rodzice zapowiedzieli, że kupią zestaw Aventa z elektrycznym laktatorem, sterylizatorem i wszystkim... Avent reklamował się ostatnio tym, że można kupić ich sterylizator i bez problemu oddać po 2 miesiącach jeżeli tylko nie otworzę.
Hmm.. dziewczyny, ma któraś ten aventowy sterylizator? Jak wygląda jego używanie, ile to trwa?
reklama
Adell1994
Te prognozy to się zmieniają z dnia na dzień więc nie ma co się przejmowaćKurczę ja słyszałam jyż 2 prognozy o upałach do października....