reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Hahaha no słownik jak zawsze wie lepiej, co zrobiłaś :pDaj znać po, koniecznie!

Miałam iść spać, a nie mogę. Pogoda trochę lepsza, dzisiaj mają być burze, także czekam na nie z utęsknieniem :D moze wyparzylabym laktator? Muszę zacząć ostro odciągać od pierwszej doby...
A to wystarczy przelać tylko wrzątkiem czy wymoczyć we wrzątku? Wszystkie części czy tylko wybrane?

Nic nie mów... duszno... gorąco... kładłam się mokra i mokra wstałam koszmar do kwadratu i masakra... mam serdecznie dość upałów i szczerze mi tęskno do jesiennej nawet pluchy!
Ja się cieszę, że fajne lato jest. Ale już mi trochę tęskno do zimy i świąt :)

Hej dziewczyny . Ja od rana na Ktg, po drodze odebrałam wyniki badań i normalnie przeżyłam szok . Zrobiłam sobie próby wątrobowe i wynik wyszedł ALT 467 a norma mniej niż 33. Siedzę teraz ip i czekam, czekam
A nie powinno się trzymać diety przez kilka dni przed badaniem? Masz jakieś inne objawy?

Kuźwa Was też tak irytują czkawki brzuszkowych dzieci...?
Mnie irytuje wieczorem np. jak chcę już iść spać. Czekam aż ustanie.

@minxior nie wiem czy dobrze zrozumiałaś lekarzy :) to nie jest tak, że dziecko ma być w brzuchu jak najdłużej. O tym jaki czas jest optymalny, decyduje całe mnóstwo czynników. Masz zaplanowane cięcie na okolice porodu, dlatego, że cięcie na zimno akurat nie jest najlepszym rozwiązaniem, a im bliżej terminu, tym większe prawdopodobieństwo, że dziecko i Ty oberwiecie hormonalnego kopa, który pomoże w dochodzeniu do siebie po porodzie u Ciebie i adaptacji w nowym środowisku u dziecka. Ludzkie potomstwo rodzi się ogólnie tak jakby nie dokończone, właśnie ze względu na te nasze rozrośnięte mózgi. Gdybyśmy czekali, aż dziecko będzie w pełni gotowe, głowy tych dziamdzioli byłyby za duże, żeby przejść przez nasza miednicę. Matka natura jest mądra i jeśli są do tego wskazania, dziecko przewaznie samo decyduje się na szybszą bądź późniejsza ewakuację. Z ciekawostek, bo było np. o owinięciu pępowiną - w takim przypadku bardzo często dochodzi do ekstremalnego zwolnienia akcji porodowej, ponieważ o ile w brzuszku te owinięcie raczej zagrożenia nie stanowi, to przy przechodzeniu przez kanał rodny, dziecko może się zacząć podduszac. Podobnie, jeśli mama ma jakieś wady w budowie kanału rodnego, dziecko też często nie odwraca się glowkowo. Na prawdę nie ma co spinać tylka, żeby wszystko działo się wg tabelek, bo w lwiej części przypadków to nie my jesteśmy decyzyjne.
To może ja mam jakieś wady w budowie, skoro mała się jeszcze nie przekręciła [emoji33]

U mnie generalnie różnie jest z tymi ruchami. Czasem widać przez brzuch, a czasem czuje je tylko. Mam łożysko umiejscowione na przedniej ścianie wysoko.więc chyba tlumi niektóre ruchy . Szczerze to wolałabym, żeby mocniej kopał [emoji1]
Też mam łożysko na przedniej ścianie, ale mała ułożona pośladkowo, więc kopniaki czuję wyraźnie.

A wiesz, że ja w sezonie jesiennym zawsze noszę jakiegoś kasztana w kieszeni płaszcza czy kurtki. Ktoś mi kiedyś powiedział że to dobrze na coś wplywa. Nie mam pojęcia na co i czy to w ogóle prawda :D Ale kasztan zawsze musi być ;)
Moja babcia mówi, że dobrze kasztana mieć pod łóżkiem, bo zdrowie przynosi.

reklama
Witam się i ja. U mnie też dzisiaj była najgorsza noc jak do tej pory. O 2 w nocy na termometrze 24 stopnie i zero wiatru .
A o to mój brzuszek równo miesiąc przed terminem.
Zobacz załącznik 886706

Oooo czyli to Twój :) jak wchodziłam na forum patrzę zdjęcie jakby brzuch Ani ale to nie Ania :)
Stwierdzam, że podobają mi się takie brzuszki :)

Anika1203 przytyłam już 14kg.
Bajdelka ja jestem z okolic Częstochowy. Gorąc u nas nieziemski . Już jest 30stopni ale jakby się zaczęło trochę chmurzyć . Zazdroszczę tych deszczów i tych 23 stopni.
StarAnia podziwiam. Teraz jest mało ludzi którzy myślą o innych.
Dziewczyny które się przeprowadzaja- współczuję. Nie wiem jak Wy to ogarnelyscie bo ledwo że już niewygodnie z tymi naszymi brzucholami to jeszcze te afrykańskie upały. Współczuję ale i trochę zazdroszczę tego uczucia.

Ja przelałam niektóre części wrzątkiem, resztę wrzuciłam do miski i zalałam wrzątkiem. Więcej nie kombinuję, bo i po co.

@StarAnia - od pierwszej doby chcesz już mleko dla Liwki dawać? Nie wolisz poczekać aż się siara skończy, żeby Miłek miał jej najwięcej?
Milek swoje wyssie, to nie jest tak, że jest jakaś okreslona ilość siary, tylko utrzymuje się ona przez określony czas. Także Liwia spokojnie może skorzystać bez szkody dla Miłosza :)

Dzień dobry

Wstałam o 9:30 więc lal ale w nocy już mi się źle oddychalo z tego upału jakie to szczęście że właśnie coś tam pada i jest chłodniej Ufff

Dzis lekarz ja wiem ze się powtarzam ale nie mogę się doczekać

Jedna z blizniaczek jeszcze śpi odsypia kolonie Hehe

Obiad mam z wczoraj te pulpety, także nic nie gotuje i nie piore, jedynie poodkurzam także luzik dzisiaj

Miłego dnia będę zaglądać i oczywiście popołudniu dam znać co u gina
W końcu dowiesz się ile waży twoje maleństwo , nie dziwię się że nie możesz się doczekać :) koniecznie daj znać po wizycie :)

reklama
Tez czekam na wizyte wlasnie, pobieramy dzis gbsa ;) a juz tak czesto mam te wizyty, ze przestaly mnie ekscytowac :p moze gdybym za kazdym razem miala 3d to byloby inaczej [emoji5]

Do góry