A to wystarczy przelać tylko wrzątkiem czy wymoczyć we wrzątku? Wszystkie części czy tylko wybrane?Hahaha no słownik jak zawsze wie lepiej, co zrobiłaś Daj znać po, koniecznie!
Miałam iść spać, a nie mogę. Pogoda trochę lepsza, dzisiaj mają być burze, także czekam na nie z utęsknieniem moze wyparzylabym laktator? Muszę zacząć ostro odciągać od pierwszej doby...
Ja się cieszę, że fajne lato jest. Ale już mi trochę tęskno do zimy i świątNic nie mów... duszno... gorąco... kładłam się mokra i mokra wstałam koszmar do kwadratu i masakra... mam serdecznie dość upałów i szczerze mi tęskno do jesiennej nawet pluchy!
A nie powinno się trzymać diety przez kilka dni przed badaniem? Masz jakieś inne objawy?Hej dziewczyny . Ja od rana na Ktg, po drodze odebrałam wyniki badań i normalnie przeżyłam szok . Zrobiłam sobie próby wątrobowe i wynik wyszedł ALT 467 a norma mniej niż 33. Siedzę teraz ip i czekam, czekam
Mnie irytuje wieczorem np. jak chcę już iść spać. Czekam aż ustanie.Kuźwa Was też tak irytują czkawki brzuszkowych dzieci...?
To może ja mam jakieś wady w budowie, skoro mała się jeszcze nie przekręciła [emoji33]@minxior nie wiem czy dobrze zrozumiałaś lekarzy to nie jest tak, że dziecko ma być w brzuchu jak najdłużej. O tym jaki czas jest optymalny, decyduje całe mnóstwo czynników. Masz zaplanowane cięcie na okolice porodu, dlatego, że cięcie na zimno akurat nie jest najlepszym rozwiązaniem, a im bliżej terminu, tym większe prawdopodobieństwo, że dziecko i Ty oberwiecie hormonalnego kopa, który pomoże w dochodzeniu do siebie po porodzie u Ciebie i adaptacji w nowym środowisku u dziecka. Ludzkie potomstwo rodzi się ogólnie tak jakby nie dokończone, właśnie ze względu na te nasze rozrośnięte mózgi. Gdybyśmy czekali, aż dziecko będzie w pełni gotowe, głowy tych dziamdzioli byłyby za duże, żeby przejść przez nasza miednicę. Matka natura jest mądra i jeśli są do tego wskazania, dziecko przewaznie samo decyduje się na szybszą bądź późniejsza ewakuację. Z ciekawostek, bo było np. o owinięciu pępowiną - w takim przypadku bardzo często dochodzi do ekstremalnego zwolnienia akcji porodowej, ponieważ o ile w brzuszku te owinięcie raczej zagrożenia nie stanowi, to przy przechodzeniu przez kanał rodny, dziecko może się zacząć podduszac. Podobnie, jeśli mama ma jakieś wady w budowie kanału rodnego, dziecko też często nie odwraca się glowkowo. Na prawdę nie ma co spinać tylka, żeby wszystko działo się wg tabelek, bo w lwiej części przypadków to nie my jesteśmy decyzyjne.
Też mam łożysko na przedniej ścianie, ale mała ułożona pośladkowo, więc kopniaki czuję wyraźnie.U mnie generalnie różnie jest z tymi ruchami. Czasem widać przez brzuch, a czasem czuje je tylko. Mam łożysko umiejscowione na przedniej ścianie wysoko.więc chyba tlumi niektóre ruchy . Szczerze to wolałabym, żeby mocniej kopał [emoji1]
Moja babcia mówi, że dobrze kasztana mieć pod łóżkiem, bo zdrowie przynosi.A wiesz, że ja w sezonie jesiennym zawsze noszę jakiegoś kasztana w kieszeni płaszcza czy kurtki. Ktoś mi kiedyś powiedział że to dobrze na coś wplywa. Nie mam pojęcia na co i czy to w ogóle prawda Ale kasztan zawsze musi być