reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Nie, tylko nie do mamusi.. przecież się od niej wyprowadzasz..
No tak bym lamentowała tylko... ona jak i mój mąż w syt. kryzysowych dostają jakiejś paranoi nielogicznego myślenia i zamiast ogarnąć to wkurzają... dobrze że wtedy tą karetką ten RM przyjechał... jedyny człowiek który był i empatyczny i taki pomocny a jednocześnie z zimną krwią i opierniczyć potrafił...

reklama
A no i po tej maści ichtiolowej nacisnelam i pękł ale ból matko jedyna krew z ropa lala mi się po nodze że musiałam iść szybko pod prysznic niestety nie udało mi się wszystkiego wycisnąć nadal jest lekka gula jedynie ze jest ujście i teraz pytanie czy na otwartą ranę dalej maść ichtiolowa? Czy detreomycyna 2%??? Narazie smarnelam te druga i przykleilam plaster ale nie wiem czy dobrze robię!??? I tak go w piątek poproszę o jakąś receptę na te rzeczy

Ja bym tylko odkażała. Ew ta druga. Jeszcze ze dwa dni się pewnie utrzyma

Hej dziewczyny ja dziś po usg, 34 +2 Tc waga 1830. Ponoć wg jakiegoś przelicznika Barcelona 3 centyl tylko i że hipotrofia 1stopnia. Przepływy 89 ponoć max do 90. Za tydzień kolejne usg bo może będzie trzeba cc zrobic przed czasem bo coś może się stać. Czy pamiętacie wagę w tym Tc waszych malenstw czy to faktycznie tak bardzo mało? Fakt dwa tygodnie temu waga była 1740, więc przez dwa tygodnie tylko 100gram przybrała. Z drugiej strony kto inny i na innym sprzęcie usg było robione więc może to też wina tolerancji [emoji26]

Spokojnie to już 35 tydz.. ja bym zrobiła usg gdzieś indziej

Doczytałam Was...
Ja dziś też po wizycie (34+6) Młoda waży 2400. Za dwa tygodnie ginekolog zdejmie mi pessar, na szczęście w gabinecie, do szpitala nie idę ;) luteinę mam jeszcze pobrać tydzień i też koniec.

@Aw80 ja właśnie jak wróciłam to spojrzałam na USG z pierwszej ciąży. Młody w ostatnich badaniach był ciągle 5-10 centyl. Urodził się 2959 w 39+5. Nie martw się na zapas, skonsultuj jeszcze innego lekarza :)

reklama
Matko, wymioty mi wróciły. Po prostu pięknie.
Ja ostatnio źle zareagowałam na maliny ...
Hej dziewczyny ja dziś po usg, 34 +2 Tc waga 1830. Ponoć wg jakiegoś przelicznika Barcelona 3 centyl tylko i że hipotrofia 1stopnia. Przepływy 89 ponoć max do 90. Za tydzień kolejne usg bo może będzie trzeba cc zrobic przed czasem bo coś może się stać. Czy pamiętacie wagę w tym Tc waszych malenstw czy to faktycznie tak bardzo mało? Fakt dwa tygodnie temu waga była 1740, więc przez dwa tygodnie tylko 100gram przybrała. Z drugiej strony kto inny i na innym sprzęcie usg było robione więc może to też wina tolerancji [emoji26]
Moja w 33+3 ważyła 2228 g ale wiadomo że jest też możliwa pomyłka, poszłabym jeszcze do innego lekarza
Jejku jaki zgrabniutki brzusio [emoji4]

Do góry