reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

U mnie też ktg dopiero po terminie. Usg co 2 tyg to naprawdę dużo.. jeśli lekarz nie widzi potrzeby częściej to znaczy że wszystko ok.
Ja w poprzedniej ciazy do końca chodziłam na wizyty co miesiąc.usg 12, 20, 30 i 37tydz. Wszystko było ok to po co częściej. A ktg kazali zacząć przychodzić tydzień po terminie. Ale akurat tydzień po urodziłam.
W tej ciąży też usg 12.20, 30 i teraz wzięłam dodatkowe 35tydz bo test pappa trochę mnie przestraszył. Ktg w tej ciąży nie miałam i mam się ewentualnie stawić po terminie..

reklama
U mnie też ktg dopiero po terminie. Usg co 2 tyg to naprawdę dużo.. jeśli lekarz nie widzi potrzeby częściej to znaczy że wszystko ok.
Ja w poprzedniej ciazy do końca chodziłam na wizyty co miesiąc.usg 12, 20, 30 i 37tydz. Wszystko było ok to po co częściej. A ktg kazali zacząć przychodzić tydzień po terminie. Ale akurat tydzień po urodziłam.
W tej ciąży też usg 12.20, 30 i teraz wzięłam dodatkowe 35tydz bo test pappa trochę mnie przestraszył. Ktg w tej ciąży nie miałam i mam się ewentualnie stawić po terminie..
Ja wizyt nawet teraz nie mam co 2 tyg :) tylko teraz za 3tyg. od ostatniej mimo że pamiętam z B. po 32 tc miałam co 2 tyg.
Także.... ;)

Agata, jeśli masz łożysko na przedniej ścianie to możesz słabiej czuć. Tez o to pytałam swojego ginekologa i on mówił, że to normalne a dla nas matek nawet lepiej bo mamy bufor.
Co do ktg, w cukrzycy powinno być 1xtugodniowo, poproś swojego lekarza o skierowanie.
I trzymaj się twardo, na tyle by moc któregoś dnia wywalić go z Twojego życia. Bo jeśli dziecko jest tak ważne jak piszesz to powinnaś to zrobić właśnie ze względu na małą by nie musiała dorastać w tym dramacie.

U nas było cały dzień 34 stopni, kurczę jak w piekle ale w końcu jest cudownie przewiewnie i mogłam wejść do namiotu i poleżeć trochę :)
A kochana
Jak tam Woodstok

Agata, jeśli masz łożysko na przedniej ścianie to możesz słabiej czuć. Tez o to pytałam swojego ginekologa i on mówił, że to normalne a dla nas matek nawet lepiej bo mamy bufor.
Co do ktg, w cukrzycy powinno być 1xtugodniowo, poproś swojego lekarza o skierowanie.
I trzymaj się twardo, na tyle by moc któregoś dnia wywalić go z Twojego życia. Bo jeśli dziecko jest tak ważne jak piszesz to powinnaś to zrobić właśnie ze względu na małą by nie musiała dorastać w tym dramacie.

U nas było cały dzień 34 stopni, kurczę jak w piekle ale w końcu jest cudownie przewiewnie i mogłam wejść do namiotu i poleżeć trochę :)
PODZIWIAM! Moja trasa to kanapa wc wanna w różnych konfiguracjach

Tak, właśnie mam na przedniej ścianie. I chodze na te ktg raz na tydzień ale się martwię czy to nie za rzadko...

Jest mi przykro, bo miałam nadzieję że będzie o nas dbał, walczył.. .A on by nawet nikogo nie opierdolil jakby trzeba było, tylko zrzuciłby winę na mnie.
Bo ty to łykasz bez mrugnięcia i jeszcze dajesz się wpędzić w poczucie winy.

reklama
Dobrze młody wychowany jak wie że dziewuch się nie bije :)

A Gosia kiedy masz ostatnie usg?

A jeszcze nie wiem czy wam mówiłam ale mój mąż jest taki że jest ze mną na wszystkich wizytach i w ogóle, i się nie odzywa, tylko dzień dobry i do widzenia. A jak wychodzimy to się drze na mnie ze to zle powiedziałam, to coś głupiego powiedziałam, to że lekarz już się ze mnie śmieje a ja nie widzę żartów...

:( jest mi źle. W huj jest mi źle.

OMG.. brak słów.
Powiem szczerze że już nawet denerwuje się jak to czytam.. DZIEWCZYNO nie daj sobą pomiatać. Przecież to gbur i ignorant.. weź swoje życie w swoje ręce..
Może okrutnie to napiszę, ale on to robi bo mu na to pozwalasz.. po co to robisz? Pokaż mu raz, drugi, trzeci, że nie pozwolisz tak się traktować..
To, że nam tu się pożalisz może ci pomoże na chwilę, ale nic nie zmieni w twojej sytuacji.. piszemy ci wszystkie to samo.. A Ty nam dalej że on To, czy tamto...pytam DLACZEGO Z NIM JESTEŚ???

Do góry