kasiaczek89pl
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A apropos położnej to dziś mnie dodatkowo uraczyła opowiastką, że niedawno była na patronażu u takiej jednej mamy.
No i powiedzmy że wyszła w poniedziałek A ona we wtorek czy środę tam była i co?
Dziecko było w tym upale na dworze, w wózku, wbodziaku tylko i bez czapki.
No.zgroza
I się mnie pyta "no wyobraża sobie Pani?"
A ja sobie myślę że jasne że sobie wyobrażam. Drugi syn urodzony 27 sierpnia, 29 byłam z nim w domu już a 30 na.dworze też bez czapki bo ciepło było.
No ludzie.
Sama niech czapkę założy w te gorączki.
My mieliśmy to spotkanie z pediatrą to mówiła że najgorzej to przegrzać dziecko . Żeby sprawdzać czy karczek ma ciepły , bo rączki i nóżki może mieć chłodne i to jest normalne . Mówiła o tym żeby w salach poporodowych nie owijać nie wiadomo jak w te rożki bo tam jest ciepło i trzymając dziecko przy sobie grzejemy je dodatkowo, a takie maleństwo zaraz się przegrzewa .No jak szłam 3 tyg. temu to się przeraziłam. Dzieciak w wózku na oko 3 tyg. max. w welurowych śpiochach pełnych tyle dobrze że widać iż kocyk skopał co go matka usilnie przykrywała. Dziecko wyje a ta mu niunia ci ci ci... nosz k...! a upał jak cholera! Przecież normalnie to do śmierci można dzieciaka można doprowadzić..
KUKURYDZA reszta mnie nie rusza stary bedzie wracał to mu powiem żeby mi kupił.
Aż ślinka cieknie na sam widok
Gdyby nie ta kukurydza.. to zjadłabym..
Żyje ledwo ale włosy zrobione!!! Przyjechałam powiesiłam pranie pozaslanialam okna, mamy zimny kompot, arbuza, winogrona i lody, lezymy w ciemnym pokoju z dziećmi i nic nie robię dosłownie
KUKURYDZA reszta mnie nie rusza stary bedzie wracał to mu powiem żeby mi kupił.