reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Ja sie wczoraj i dzisiaj naczytalam o porodzie i pologu i o bolach, ktore nas czekaja ( to moja poerwsza ciaza) i jestem mega przerazona :(

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Ja sie wczoraj i dzisiaj naczytalam o porodzie i pologu i o bolach, ktore nas czekaja ( to moja poerwsza ciaza) i jestem mega przerazona :(

Minxior nie ma co panikować. Nie jest to, co prawda, karnawał, ale jakby było tak okropnie, to bym się na drugie nie zdecydowała, a dostałam w D..e trochę ponad standard :) wszystko to sie "opłaca" i da się przeżyć :)

@minxior pamiętaj że każda ciąża i poród jest inna :) Też w pierwszej czytałam i się stresowałam ale zobaczysz, że gdy przyjdzie co do czego to będziesz myślała o dziecku a gdy je zobaczysz o bólu zapomniesz ;)

Kochana nie ma się czego bać ponieważ dostaniesz bóle i nic nie poradzisz. Też się bałam pierwszego porodu i jakoś to przeżyłam. Myślę że teraz też dam radę. Jestem świadoma tego że muszę sobie poradzić. Ą za Ciebie będę trzymać kciuki [emoji16]

Napisane na X5max_PRO w aplikacji Forum BabyBoom

Ja w ogóle zupełnie inaczej podchodzę do drugiego porodu, mam konkretne oczekiwania i pomysły. Tym razem stawiam w 100% na swój komfort w czasie porodu, chce go wspominać jako coś w gruncie rzeczy pięknego, a nie jako horror, jak ostatnio. Musze jeszcze znaleźć szpital, który mi to zapewni :)

Ja porodu naturalnego nie przeżyłam, miałam CC i mogę powiedzieć tyle, że na pewno ciężko jest przez pierwsze trzy doby ale ból jest do zniesienia, a połóg wcale taki straszny dla mnie nie był, po za tym szybko się zapomina o tych ciężkich chwilach, pozostają same piękne wspomnienia ;)

A byli z Wami mężowie/partnerzy? Mój był i nie wyobrażam sobie jakby było bez niego. Choć teraz wiem, że będe zdana na siebie ale myślę już o położnej hehe

Ja byłam sama i nie potrzebowałam nikogo do tego. I teraz też będę sama.

Napisane na X5max_PRO w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A byli z Wami mężowie/partnerzy? Mój był i nie wyobrażam sobie jakby było bez niego. Choć teraz wiem, że będe zdana na siebie ale myślę już o położnej hehe
Był i szczerze mówiąc... Teraz nie chce. Chcę certyfikowana doule, kogoś, kto będzie wiedział jak mi pomóc, a nie próbował zarcikowac.

Do góry