reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Ja.Wczoraj kazałam chłopu próbować ciasto na placki ziemniaczane bo mi smakowało płynem do mycia naczyń :laugh2:
Jakbym sama była to bym wylała i robiła.od nowa tą mase.
Ale spróbował i orzekł że płynu to tam nie ma :laugh2:
Ja kiedyś obiadu nie zjadłam bo mi mięso śmierdziało... mi i tylko mi...

reklama
A propo narzekania na ciążę. Dziś prawa dłoń spuchnięta...
Bomba. Tzn
spał mi na zgięciu łokcia synuś malusi i pewnie krążenie kijowe plus te upały... jest fajnie. Nawet tureckie sposoby mi nie pomagają na ten ukrop.

Hmm... No ale lepiej chyba widzieć niż nie wiedzieć :) z tym zatruciem i zazielenioną wkładka to nie wiem, może bywa tak że jak wody zaczynają sączyć się przed czasem i na dodatek widać że zielone to wtedy trzeba zacząć działać naprawdę szybko? Nie wiem, gdybam sobie, ale chyba ile kobiet tyle moze być powikłań :)
Co do mleka mm mówiła że jeśli ma być tylko do dokarmiania to można droższe, ale jeśli to jedyny pokarm to trzeba rozważyć tańsza opcje bo to naprawdę mocno uderza po kieszeni a dziecko może buntować się przeciwko zmianom gdy już się przyzwyczai.. oby to nie było potrzebne :)

Nie żałuję zapisania się na te zajęcia, zgłupiałabym gdyby jedynym źródłem informacji miały być dla mnie książki, internet, gazety i fora. A rzucić się całkiem na żywioł nie chciałabym jeszcze bardziej. Dla mamy która czeka na trzecie dziecko to śmieci a dla mnie zbawienie :)

Super że się zapisałaś. Pamiętam twoje wątpliwości;) zawsze uważam, że lepiej mieć więcej info niż mniej. A i spotkanie innych mam z brzuszkami daje jakiś pogląd..

Ja muszę MUSZĘ tę szkołę załatwić... a chce mi się nie powiem... szczegolnie że te deszcze to ci synoptycy chyba we łbach mają...

Ja się bujam do położnej po wynik gbs w końcu. Pogadam chwile i zobaczę co mi doradzi dalej z tymi moimi bólami. I do apteki bo mi się dobroci wszelakie( urosept, reenie itd ) skończyły wiec ze stówkę tam zostawię. Ale najpierw się trza ogarnac cokolwiek.

@GoJ dobije Cię ale u mnie pochmurno i zawiewa chłodem.
Wczoraj było nieznośnie, pot ciurkiem po tyłku spływał ale dziś jest czym oddychać.

Żal mi brzuszkowego synka on ciągle wierzy że jak się porozpycha to mnie od środka rozciągnie...
A w ogóle w nocy czy nad ranem chyba przez te skurcze się obliżył bo czułam ruchy rąk lub stóp tuż na linii wzgórka łonowego...

reklama
Do góry