reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

zgodzę się doznania dwa razy mocniejsze:)aczkolwiek nie mam jeszcze takiego libido jak przy pierwszej ciąży.jescze[emoji6][emoji41][emoji48][emoji48]

c55f0dw4ay49a7ki.png
Mój mąż jest biedny bo ogólnie mam wysokie libido teraz narzeka jeszcze bardziej [emoji16][emoji16]

Sent from my Redmi Note 4 using Forum BabyBoom mobile app

reklama
Dziewczyny a jak Wasze odczuwanie zmęczenia? Ja mam takie dni że ani ręką ani nogą, najchętniej zakopałabym się pod kocem. W pracy też myślenie logiczne zawodzi, to co zajmowało mi 1 godzinę teraz trwa 2 a nawet i 3 [emoji16][emoji16][emoji16]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Jestem mega zmęczona. Jednak można się przyzwyczaić.

Która z was dziewczyny jest po 35 roku życia?
U mnie licznik na 38. Chyba, któraś mamusia pisała właśnie, że ma 38 lat...

Dziewczyny będziecie robić USG genetyczne? Kojarzy któraś jaki to koszt prywatnie?

Samo usg genetyczne u mnie 180 i dla świetego spokoju zrobię w pierwszej ciazy nie robiłam ale byłam młodsza i mniej się wszystkim stresowałam a teraz to przeżywam wszystko dwa razy bardziej mój mąż się ze mnie śmieje ze powinnam zacząć od psychiatry :)

w57v3e3k7xowfzhz.png

Dziewczyny będziecie robić USG genetyczne? Kojarzy któraś jaki to koszt prywatnie?
Będę robić, w poprzedniej ciąży też robiłam. Nie pamiętam jaki koszt.
Dziewczyny a jak Wasze odczuwanie zmęczenia? Ja mam takie dni że ani ręką ani nogą, najchętniej zakopałabym się pod kocem. W pracy też myślenie logiczne zawodzi, to co zajmowało mi 1 godzinę teraz trwa 2 a nawet i 3 [emoji16][emoji16][emoji16]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Mam dni lepsze, ale głównie są te gorsze. Senna, marudna, a w pracy całkiem do d... Ale już niedługo [emoji41]

3jgxugpjji86cg4t.png

Dziewczyny jeśli mowa o genetycznym to ja się odezwę. Polecam robić niezależnie od wieku. Mam 28 lat a w zeszłym roku urodziłam córeczkę z zespołem patau. Róbcie, dla świetego spokoju. Mam nadzieje, ze każda z Nas tutaj to ominie, natomiast wiedza pomaga, w każdej sytuacji.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ale produkujecie, kiedy Wy macie na to czas? ;)

Miałam Was pytać właśnie kiedy powinnam iść na pierwsze usg tak żeby zobaczyć serduszko. Planuje tak 6t6d lub 7t1d bo tak mi w pracy najbardziej pasuje. U mnie konieczne jest L4 bo praca w sklepie, dużo dźwigania każdego dnia a mam 2 poronienia za sobą i nie chciała bym powtórki :( choć od współpracownicy już słyszałam że ona to do 5 miesiąca pracowała i skrzynki dźwigała i nic jej nie było :no: Jak myślicie przy pracy gdzie codziennie się dźwiga ginekolog może mi odmówić wystawienia L4 jeśli na usg będzie już serduszko?
Dziś powtórzyłam test i kreska mocniejsza więc na razie chyba wszystko idzie dobrze :) Nie mam za bardzo objawów, marudna nie jestem. Co do intymności to na razie za bardzo się boję więc o przyjemność trudno.
Najbardziej przeraża mnie myśl o małej różnicy wieku między dziećmi, syn będzie miał 2 lata jak drugie dziecko się pojawi. Na razie patrzyłam że są praktyczne wózki ,,rok po roku" ale jak mi przyjdzie jechać z takim wózkiem i dwójką dzieci komunikacją miejską to nie wiem jak to będzie wyglądało :rofl2: w domu to się zawsze jakoś wszystko zorganizuje, dobrze że chociaż przychodnię mam przy tej samej ulicy co mieszkam.

reklama
Aleczka ja teraz chodzę spać z kurami więc mnie to nie dotyczy [emoji23]

StarAnia ja robiłam w 1i2 trymestrze. W pierwszym zalapalam się na darmowe... Z racji poronienia a na drugie nie chciał mi ginekolog napisać zaświadczenia i też bym miała darmowe...
Teraz też planuje. U nas taki koszt 250zl.

Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka

Do góry