reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
RooibosGirl Ty tak zawsze wszystkim ładnie odpisujesz i z cytatami, ja nie umiem :)

No mąż chyba się nie zczaił że on mi zmartwień też dokłada... A dziś pomagał mamusi przy żniwach. Dobrze ze wolnego nie bral na te okoliczność bo bym zatłukła.

Ja też tak mam że oby nikt się do mnie nie odzywał... Dlatego wolę z wami rozmawiać :)

Ta koszula jednorazowa trochę taka sztuczna. Ale ja nie wiem w czym najlepiej rodzic.
Chociaż coś umiem ładnie :D
Na komputerze opcja pod postem +Cytat (no i tak dodaję, dodaję, dodaję te wypowiedzi na które zamierzam odpowiedzieć) a na telefonie klikam po prostu posty, na które będę odpowiadać, one podświetlają się na niebiesko, a potem u góry po prawej na ciemnym szarym pasku klikam na ikonkę komentarza (taki obrazek z dwoma dymkami).

Pieczarki. Bo dla mnie to one tylko z braku laku... zazwyczaj mam zapas leśnych bo sobie mrożę ale w tym roku prawie same maślaki to poszły do octu i tych mrożonych miałam mało poszły na święta i do risotto.
Ooo, risotto to ja sto lat ani nie jadłam ani nie robiłam. A lubię :) Będzie trzeba zrobić.

No nie... mój średnio ogar pod względem co kupić ale on nie ma pojęcia o gotowaniu... także... a mnie to nie przeszkadza on ma umieć mi w domu zrobić co trzeba bo ja tego nie lubię albo nie umiem..
Mój właśnie też tak średnio ogarnia to co miałby kupić. Ogólnie sam zakupy najchętniej robiłby w żabce, bo to jego zdaniem taki fajny mały sklep, gdzie nie ma dużego wyboru i on nie czuje tam, że głupieje przez nadmiar produktów na półkach. A ja żaby nienawidzę i wiecznie powtarzam, że to drogi pijacki sklepik, który bazuje właśnie na takich leniach jak on. Jeszcze najlepiej żeby do chleba i masła obowiązkowo brał czteropak i fajki.
Mi wystarczy, żeby S. poszedł razem ze mną. Wtedy wiem, że mogę wrzucić do wózka co chcę i nie będę musiała tego nosić.

Ja w ogóle z natury mam słabe ręce. Mam nadzieję, że Blanka będzie drobinką, bo ciężko będzie mi ją nosić ;)

Chociaż coś umiem ładnie :D
Na komputerze opcja pod postem +Cytat (no i tak dodaję, dodaję, dodaję te wypowiedzi na które zamierzam odpowiedzieć) a na telefonie klikam po prostu posty, na które będę odpowiadać, one podkreślają się na niebiesko, a potem u góry po prawej na ciemnym szarym pasku klikam na ikonkę komentarza (taki obrazek z dwoma dymkami).

Ooo, risotto to ja sto lat ani nie jadłam ani nie robiłam. A lubię :) Będzie trzeba zrobić.

Mój właśnie też tak średnio ogarnia to co miałby kupić. Ogólnie sam zakupy najchętniej robiłby w żabce, bo to jego zdaniem taki fajny mały sklep, gdzie nie ma dużego wyboru i on nie czuje tam, że głupieje przez nadmiar produktów na półkach. A ja żaby nienawidzę i wiecznie powtarzam, że to drogi pijacki sklepik, który bazuje właśnie na takich leniach jak on. Jeszcze najlepiej żeby do chleba i masła obowiązkowo brał czteropak i fajki.
Mi wystarczy, żeby S. poszedł razem ze mną. Wtedy wiem, że mogę wrzucić do wózka co chcę i nie będę musiała tego nosić.

Ja w ogóle z natury mam słabe ręce. Mam nadzieję, że Blanka będzie drobinką, bo ciężko będzie mi ją nosić ;)

Mi po dzieciach się pojawiły mięśnie. Także wiesz :)

Heh no my nie wiemy jaka Ty rozmiarowo. :) Ja dość wysoka , spory cyc ,spory brzuch ... wzięłam L. Do porodu jeszcze mogę przytyć a i luźniejsza lepsza. Ale zobaczę jak przyjedzie. Może się okaże ze za duża sporo. Wątpię [emoji12]
Ja też wzięłam L i jest duża ale w niczym mi to nie przeszkadza :) będzie luźniej i przewiewniej :) zresztą nie zamierzam w niej za długo być :)

reklama
Mi po dzieciach się pojawiły mięśnie. Także wiesz :)
Wątpię :/ Jeżeli praca jako pomoc apteczna (która miała polegać tylko na liczeniu towaru i nikt nie uprzedzał, że będę musiała dźwigać tyle ciężkich skrzynek i kartonów!) nie spowodowała, że pojawiły się u mnie porządne mięśnie ramion to dzidzia chyba też mi ich nie wyczaruje. Słabeusz jestem. Taki słabeusz z grubą dupą i rączkami jak patyczki, no co ja poradzę.. Przynajmniej przed ciążą taka byłam, teraz patyczki są trochę grubsze.

Do góry