reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
O tak, tez mam takie pragnienie ;). Obiecuje sobie roznosci ;), a tymczasem bawelniane gacie ( nie powiem- bardzo to wygodne), koszule z dziura na cyc i wielki baniak przed soba. Ja sie smieje, ze idzie brzuch, a potem ja ;).
Z urodowych rzeczy to jak bedzie mozna to lece sobie depilacje laserowa zapodac - dla mnie to extra sprawa, musze dobic to co zaczelo odrastac. I ciagle mowie mojemu, ze bede chodzila ( oczywiscie jak sie pogoje) na jakis fitness wiec wybywam z domu i juz ;). Bedzie mial syna dla siebie ;).
Poszlam na bazarek, przytaszczylam dwie siaty owocow i warzyw i ledwie zyje, ale i to kusilo i to necilo. Zjadlam troche moreli i 30 dag borowek. Nawet sie nie przyznam, ze kupilam ;).

Ja dziś oszczędnie z jedzeniem. Ale borówki to bym wciagla ... w każdym razie jak tylko ten tydz przeżyje to na brwi i stopy polecę. Nawet odrosty ogarnę.

Ja mam termin na 29 września ;)

Z płcią nie pomoge, chyba mimo 30 lat na karku nie umiem rozpoznawac płci nawet jak tak dobrze widać narzady haha
Twój lekarz to taki... żartowniś. Udusiłabym. A na pewno nie wyszłabym zanim nie powiedziałby mi czy to chłopak czy dziewczyna. My mamy prawo się na tym nie znać :)
no wlasnie tak to wygladalo kolejna wizyta 8 i na tej ma mi powiedziec . Bezmyslnie wyszlam zatkalo mnie i poszlam a teraz zaluje ze nie dopytalam ;P

no wlasnie tak to wygladalo kolejna wizyta 8 i na tej ma mi powiedziec . Bezmyslnie wyszlam zatkalo mnie i poszlam a teraz zaluje ze nie dopytalam ;P
A sprawdz opis usg- u mnie jest informacja: plec meska. Moze masz tam taka informacje. Sprawdz wszystkie wyniki badan, moze gdzies znajdziesz. Swoja droga dziwne to jego zachowanie...
Jesli jeszcze przyjmuje to pojdz do gabinetu i zapytaj. Albo pojdz z tym zdjeciem innego dnia i niech Ci powie. I nie daj sie zbyc! Chyba, ze nie chcesz wiedziec ;)

Straszne są te staniki, rozmiarowka z kosmosu, rozciągają się i ogólnie feee. Jako miłośniczka kobiecych biustów odradzam [emoji14]
Mój ulubiony teraz to ten - jest świetny. A po porodzie w ogóle kupię sobie jakieś przepiękne, seksi okrycie na moje mleczne wymiona ;pZobacz załącznik 880938
Aniu, dzieki za podpowiedz. Staniki rzeczywiscie ładne, a co wazniejsze -sprawdzone!
Jako milosniczka damskich piersi podpowiedz, co robic zeby sie biust nie zdeformowal od tego rosniecia, karmienia. Ja mialam ladny przed, teraz mi urosl o dwa rozmiary, otoczki sciemnialy. Chce karmic piersia i chyba nie powinno byc z tym problemow (mama karmila, siostra karmila), mam gruczolista budowe piersi ( wg lekarza 3 czy 4 stopien). Nie chce jednak miec po karmieniu dwoch nalesnikow :(.
Na razie smaruje balsamem lub olejkiem (tym samym co brzuch), spie w topach (zaczelam jak mnie piersi bolaly na poczatku), teraz tez jest wygodnie i mam nadzieje, ze dzieki temu biust mi sie nie rozciagnie. Co jeszcze radzisz?

Aniu, dzieki za podpowiedz. Staniki rzeczywiscie ładne, a co wazniejsze -sprawdzone!
Jako milosniczka damskich piersi podpowiedz, co robic zeby sie biust nie zdeformowal od tego rosniecia, karmienia. Ja mialam ladny przed, teraz mi urosl o dwa rozmiary, otoczki sciemnialy. Chce karmic piersia i chyba nie powinno byc z tym problemow (mama karmila, siostra karmila), mam gruczolista budowe piersi ( wg lekarza 3 czy 4 stopien). Nie chce jednak miec po karmieniu dwoch nalesnikow :(.
Na razie smaruje balsamem lub olejkiem (tym samym co brzuch), spie w topach (zaczelam jak mnie piersi bolaly na poczatku), teraz tez jest wygodnie i mam nadzieje, ze dzieki temu biust mi sie nie rozciagnie. Co jeszcze radzisz?
To, co zawsze należy robić - zdrowo jeść, nie palić nosić odpowiednio dopasowane biustonosze. To ciąża sprawia, że piersi się zmieniają, a badania dowodzą, że im dłuższe karmienie, tym lepsza kondycja piersi ;)

A ja się wyspałam na dworze a miałam nie spać cóż takie życie ciężarnej,

Ja to bym się wściekła nie wiedzac jaka płeć i w ogóle co za tekst lekarza jakiś dla mnie nie poważny, oczywiście nie pomogę bo ja tam nic nie widzę.....

Właśnie zjedliśmy talerz arbuza, co jutro gotujecie???? Dziś u mamy płaski ziemniaczane z gulaszem pycha.....

reklama
Do góry