reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Kuźwa już leżę normalnie padam na pysk ale jest 5 szt jutro 3 na zimno ale to już mąż pomoże bo ja galaretki nie umiem tak profesjonalnie wylewac :eek:

Już 16 dzień zleciał zaraz dzieci wrócę z wycieczki więc korzystam z leżenia, kuchnię ogarnęłam ale ciężko było
O matko, podziwiam Cię. Ja dzisiaj zrobiłam... Pranie? I tyle.

reklama
Ja pranie ogarnęłam już caluśkie. Schnie ładnie na dworze.
Zakupy na cały tydzień poczynione i upchnięte w lodówce.
Na obiad były pierogi z kapustą i chlebek zapiekany z ciasta francuskiego (z piersią, tuńczykiem, pomidorkami koktajlowymi, pietruszką i serem feta)
;-) ;)
Ogarne kuchnię teraz, zmyje podłogi i chyba wybędziemy na rowery.
To francuskie brzmi zajebiscie

Portfela podobno nie potrafię wybrać, bo nie wiem co jest ważne w męskim portfelu [emoji14] kurde nie wiem co mu kupić, chyba młotek, bo nie miałam czym szuflad ostatnio zbijać [emoji14]
W sumie chyba coś jest w tych męskich portfelach bo jak ja kupowałam mojemu na urodziny to dostałam cały wykaz wytycznych jaki ma być :p

To francuskie brzmi zajebiscie
No i jest super łatwe.
Na ciasto (na.sam środek) dajesz kilka plastrów lekko rozbitej piersi np z.kurczaka lub z indyka.
Po całej długości znaczy się. Zostawia się tylko ok 4 cm z jednej I drogiej strony
Na tego kurczaka tuńczyk rozdrobniony (ja daje taki z puszki w oleju, takiej małej puszki) potem pokrojone pomidorki, natkę pietruszki i na sam koniec trzeba pokruszyć ser feta.
Potem ciasto się nacina po bokach, w takie paski i zaplata chlebek. Raz z jednej A raz z drugiej strony.
Na koniec lekko smaruję się jajkiem lub oliwą.
I do piekarnika na 180° na ok 40 minut.
Chłop mój bardzo lubi, syte jest.

reklama
Do góry