Jeszcze 10 lat temu jak pielęgniarki zobaczyły że jem cytrusy w szpitalu i karmie cycem nawrzeszczały że nie wolno! A osiem lat temu wzbudzałam sensację pidczas wigilii z dzieckiem na cycu i kapustą z grzybami w ustachAle super się czyta te wasze porady. Moja położna też powiedziała ,że nie ma żadnej diety. Ja póki co nastawiam się , na zdrowe zarelko , takie jak jadłam przed ciążą. Bo uwielbiałam gotowane warzywa , parowane mięso , a w ciąży w ogóle mi nie wchodzi. I pomyśle o swoim samopoczuciu ) myślę żeby na początku sierpnia zrobić coś i pomrozic do lodówki. Moja mama jak usłyszała ,że będę jeść pierogi , to oczy kobitce mało nie wyszły [emoji16] mówi ,,przecież będziesz karmić. " Ale postanowiłam w ogóle nie zwracać tym na siebie uwagi. " Niech sobie mówi , a ja będę robiła to co uważam za słuszne , bo i tak nie zrozumie ,że nie ma żadnej diety. Nie to pokolenie
reklama
kasiaczek89pl
Fanka BB :)
No chrzanowa. W smaku podobna do żurku ale jest bezglutenowa. I potem zgaga a nawet nie tyle zgaga co kwas w przełyku...
No ja jestem zmęczona bo wstawałam co 2h od północy do ósmej rano więc się średnio wyspałam no i nie wiem jak wasze dzieci ale Mikołaj jako jedyny tak blisko skóry albo taki długi że zwyczajnie męczy mnie fizycznie tymi swoimi kopytami czy boksami czy co on tam... to że brzuch skacze to skacze a z brzuchem ja skaczę albo z bólu albo tak jakby od wrwnątrz mnie kto pchał...
Moj dziś spokojny dość ale w nocy nie spałam. Rozciąganie się w najlepsze. Teraz mnie ścięło ale nie wiem na piec max 10 minut.
D
Deleted member 181710
Gość
Jak będzie ciepło to bluzka zostaje w domu.Też mi się podoba,ale mam wrażenie że to za ciepło .... Ja do auta na godzinny powrót ubiorę kaftan plus śpiochy i czapkę lub opaske-zalezy co urodze- i to tylko na dojście do auta od drzwi....
Jakoś tak skłaniam się ku zimnemu chowu.... [emoji6]
Powiedziałam chłopu że to tylko jakby było serio zimno.
Ja nie mam żadnych kombinezonów malutkich i nie zamierzam kupować.
Może być tak że słońce będzie ładnie dawać i nawet opaski nie będziemy zakładać.
Więc myślę że bodziak jako "podkoszulka" i cienka bluzeczka na długi to w sam raz dla takiej kluski wprost z brzucha.
A leginsy też są cieniutkie więc na pewno się nie przegrzeje
Mikołaj jakby się tak 10x dziennie nie rozpychał to na IP bym jechała na sygnale.Moj dziś spokojny dość ale w nocy nie spałam. Rozciąganie się w najlepsze. Teraz mnie ścięło ale nie wiem na piec max 10 minut.
D
Deleted member 181710
Gość
Dziewczyny.
Należy pamiętać tylko o jednym.
Mianowicie, że arbuza nie można jeść podczas karmienia.
Bo się potem dziecku główka lepi.
xnightfall94
Mój to chyba jakiś leniuszek w porównaniu z waszymi :-) fakt jakieś ruchy są regularne, tu się wybrzuszy koło pępka , raz z jednej, raz z drugiej strony, ale nic mnie raczej nie boliMikołaj jakby się tak 10x dziennie nie rozpychał to na IP bym jechała na sygnale.
helenka_22
I pestki potrafią spadać....Dziewczyny.
Mama7
Tu ja źle podobierałam słowa. Ogólnie jej podejście do diety było takie jak piszesz
Ale ogólnie zachęca do tego, żeby karmień nie było kilkanaście, ani w ogóle nie podawała żadnej konkretnej liczby... chyba że są potrzebne. Kobieta też człowiek ma dbać o to żeby wypocząć.
Ania bardzo dosłownie podeszła do opisu kto by liczył czy już 8 razy bylo..
D
Deleted member 178444
Gość
Oj zdziwilabys się [emoji14] serio mamy liczą, albo karmią równo co 3 godziny i nie ma mowy o odstępstwach trochę mam karmiących "przerobiłam" i na prawde różne kwiatki widziałam i słyszałam. Łącznie z myciem cycków przed KAŻDYM karmieniem - wyobrażasz sobie to przy noworodku?Ania bardzo dosłownie podeszła do opisu kto by liczył czy już 8 razy bylo..
reklama
Mama7
Ja też, ale chcę uniknąć totalnego wykończenia, zapominania o tym żeby samej jeść, bycia brudną, bo nie ma czasu na szybki prysznic Jak zaniedbam siebie to kto bedzie opiekował się tym maleństwem.
Spokojnie... dziecko pierwsze 2 tyg śpi prawie cały czas..jakby natura dała nam chwilę czasu na ogarnięcie.. jak urodziłam 13, 16wyszliśmy do domu, to młody dopiero 26 się rozwył . A był to 26maja.. dzień mamy.. I u mnie dieta była podstawa bo młodego mega wysypywało. Więc prawda to gdzieś pośrodku.. Tak że tyle.. Ale podoba mi się jak przekazała to położna.