reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Ja tez chcialabym odroczyc szczepienia i mam watpliwosci co do sensownosci wykonania zabiegu Credego. Nie wiem tylko jak technicznie potem wyglada organizacja tych szczepien, bo gruzlica jesli pamietam dobrze jest szczepieniem wielodawkowym. Nas na szkole szczepienia straszyli, ze w szpitalu szczepienie wykonuje doswiadczona pielegniarka, a w przychodni beda sie na naszych dzieciach uczyc...
Ogolnie ta szkola rodzenia w Bielanskim to takie wyglaszanie madrosci ex catedra bez pola na dyskusje, watpliwosci czy inne zdanie.

reklama
W drugiej ? Możliwe , ja już nie wszystko pamietam. No zobaczymy jak to będzie wszystko. Będziemy myśleć ;) u nas na porodówce był brak miejsc dziś [emoji23]
Taki brak miejsca na porodówce to mój obecny koszmar :/ zestresowałabym się słysząc że mam jechać gdzieś indziej.

Mnie by było wstyd do ciacha chodzić ;) to mam starego i brzydkiego:)

Ja miałam mega bóle a było pozno ( IP nie chciałam ) i tylko ten był dostępny. Starego aż wcięło jak wyszedł z gabinetu. No każdy ma swój gust ale wg mnie mega ciacho ! Zreszta na znanylekarz.pl ma zdjęcie ;) pokazywałam koleżankom to sikaly wręcz
Jak pierwszy raz przyszłam do tej nowej przychodni prywatnej, gdzie prowadzę ciążę to stanęłam w kolejce przed recepcją. No i stoje stoję stoję jeden gościu zajmuje się pacjentami a drugi wyglądający jak rozpieszczony małolat z bogatego domu siedzi za ladą rozwalony na krześle i beztrosko wgapia się w iPhona. W I trymestrze nie miałam najlepszego nastroju, ciągle wzdęcia, ból cycków, problemy z cerą, wieczne niewyspanie i już prawie głośno pytałam o to czemu tylko jedna osoba zajmuje się pacjentami. Ale w ostatniej chwili użarłam się w język bo cholera wie, znając moje szczęście zaraz okaże się że ten odpicowany małolat to ginekolog. W końcu przyszła moja kolej, sprawdzono dowód, dodano mnie do bazy danych i zostałam skierowana na piętro do gabinetu. Chwilę poczekałam, patrzę... Idzie ten małolat :D Biały fartuch i brak iPhona w rękach dodały mu parę lat i w sumie to zaczął wyglądać jak młody całkiem przystojny facet. No i wtedy się zawstydziłam :D
S. nie ma pojęcia jak wygląda mój lekarz jakby wiedział to byłby foch.

Hej dziewczyny. Ja się wyspałam. Wczoraj mieliśmy pracowity dzień , choć ja więcej przesiedziałam na stołku na dworze. Tak miało padać , tak nas straszyli , a tu pic na wodę [emoji16]
Zrobiliśmy boksik naszej psince. Teraz zostaje zrobienie jej porzadnej budy . W ogóle wczoraj zauważyłam że mamy mrowisko w domu . Dostałam histerii , ale dziadek i mąż ogarnęli sytuację :D. My dziś bojowo nastawieni na pracę. Nie ma zmiluj

Mi po wczorajszych emocjach wizytowych snil sie porod :p byla na pewno polowa sierpnia, szybko poszlo i nic nie bolalo, byl przy mnie maz i wszyscy byli zachwyceni ze tak szybko i bezbolesnie [emoji1] maly faktycznie byl wlochata kulka i nawet pelzal od cyca do cyca, slyszalam jak go ciumka ale nic nie lecialo. Nagle kazali mi urodzic jeszcze lozysko, a ja na to aha ok, to odstawie sobie mlodego na regal i potem sobie go wezme. No i tak lezal na polce jak jakas lalka i czekal [emoji23]

Witajcie! Pogoda w sam raz na leniuchowanie i nadrobienie zaległości książkowych :-p
Nie mam weny co na obiad więc pewnie zostanę przy naleśnikach. Po tym urlopie i serwowaniu w restauracjach dupa się rozleniwia.:cool2:

Uff...szalenstwo jakies ilenpiszecie. Mnie nie bylo wczoraj od poludnia w domu. Najpierw lekarz, potem kolezanka (cos mi tam dala, musze przejrzec czy cos z sensem), a na koniec odwiedzilam chora siostre. Pogadalysmy, powspominalysmy jak jej dzieci byly male :). Dzierga na drutach skarpetki dla Leoncia - slodkie :). Ma zrobic jeszcze kocyk, jesli da rade.
Wczoraj bylam u lekarki z cala lista pytan. Najwazniejsze, ze Maluszek w porzadku, lezy od dawna glowka w dol, plecki inpupka po lewej stronie, nozki i raczki po prawej. Chudy w brzuchu i nos duzy (to chyba po ojcu ;)). Waga tez niezbyt wielka, bo 1400 gr. Wg doktorki waga w normie, a Maly fajnie rosnie, cos tam sobie kombinowal lapkami przy buzi. Niestety nie dopilnowalam zeby mi ladne zdjecie zrobila...
Krew i mocz ponoc mam super, cisnienie okreslila na akceptowalne, ale mam sprawdzac, a z powodu wczesniejszych akcji z sercem zalecila konsultacje z moim kardiologiem. Bede probowac dzwonic i go lokalizowac, bo juz nie pracuje w miejscu, gdzie pracowal wczesniej. Ja wczoraj myslalam, ze sie udusze: nie mialam czym oddychac, nawet rozmawiac bylo mi ciezko.
Tak jak pisaly dziewczyny moze to byc wina wysoko siegajacej macicy, a troche slabszego serducha- bede sprawdzac, bo to wg lekarzy najbardziej obciazajacy (poza porodem oczywiscie) okres. Wysoko polozona macica, najwiecej krazacej krwi i plynow stad takie duze obciazenie.
Zapytalam o zagrozenie wczesniejszym porodem w zwiazku z plamieniami i skurczami. Powiedziala, ze nie: ze szyjka dluga i zamknieta (5 cm) i nie ma takiego zagrozenia. Mam brac Luteine na noc, magnez i odpoczywac. Rozkurczowych raczej nie brac, bo przyjmowane w III trym.ponoc oslabiaja napiecie miesniowe u dziecka. Ostatnia wizyte przed szpitalem mam zaplanowana na 9.08. Potem 29.08 mam mie wizyte w szpitalu.
Niby jestem po wizycie, a mam jakis niedosyt. Ja bym chciala miec domowe usg i codziennie ogladac dzieciaczka :). A kolezanka po drugim cc nastraszyla mnie, jak zle sie czula i jak ciezko jest z noworodkiem.

Dlatego lepiej nie gadać o porodach pod koniec ciąży. My tu mamy inne nastawienie bo nadal po tej samej stronie barykady :) nie straszymy się bo żadna o tym nie myśli

Część
Pogoda szara bura i ponura
Nie śpię od 5rano.zaliczylam już wizytę u teścia o 6 rano bo teściowa sprawę sądową mu założyła.... I mój z braćmi i ojcem naradę wojenna mieli...a ja to jak zwykle obserwator...a teść to mnie bardziej jak synów...bo oni skaczą mu i pyskuja....he he ja też potrafię ale mam tzw trzeźwe spojrzenie na to....
Tak że. Ten... Wedolo się i "rodzinnie" zapowiada

Czy wy wiecie co to depresja sytuacyjna????
Panny moje śpią jeszcze.
Chwila spokoju...ale czeka cukinia....

Co z cukinii robisz ? To miałaś pobudkę ...

Witajcie! Pogoda w sam raz na leniuchowanie i nadrobienie zaległości książkowych :-p
Nie mam weny co na obiad więc pewnie zostanę przy naleśnikach. Po tym urlopie i serwowaniu w restauracjach dupa się rozleniwia.:cool2:

Noooo ja tez myśle co na obiad. Mam zupę która gotowałam wieczorem mężowi. Znaczy nie wiedział bo by mnie wywalił od tych garów. Dziś tez myśle o naleśnikach do tej zupy , chyba ze mi każe leżeć a sam zrobi coś ... ja jestem gastroturystka. Jeżdżę głównie po to żeby sobie pojeść :)

Taki brak miejsca na porodówce to mój obecny koszmar :/ zestresowałabym się słysząc że mam jechać gdzieś indziej.

Jak pierwszy raz przyszłam do tej nowej przychodni prywatnej, gdzie prowadzę ciążę to stanęłam w kolejce przed recepcją. No i stoje stoję stoję jeden gościu zajmuje się pacjentami a drugi wyglądający jak rozpieszczony małolat z bogatego domu siedzi za ladą rozwalony na krześle i beztrosko wgapia się w iPhona. W I trymestrze nie miałam najlepszego nastroju, ciągle wzdęcia, ból cycków, problemy z cerą, wieczne niewyspanie i już prawie głośno pytałam o to czemu tylko jedna osoba zajmuje się pacjentami. Ale w ostatniej chwili użarłam się w język bo cholera wie, znając moje szczęście zaraz okaże się że ten odpicowany małolat to ginekolog. W końcu przyszła moja kolej, sprawdzono dowód, dodano mnie do bazy danych i zostałam skierowana na piętro do gabinetu. Chwilę poczekałam, patrzę... Idzie ten małolat :D Biały fartuch i brak iPhona w rękach dodały mu parę lat i w sumie to zaczął wyglądać jak młody całkiem przystojny facet. No i wtedy się zawstydziłam :D
S. nie ma pojęcia jak wygląda mój lekarz jakby wiedział to byłby foch.

Ja aktualnie mam starego i o niego nie ma fochów. Tamten był dorywczo :) wczoraj pani do przyjęcia na oddział patologii 5 h czekała. Na porodówce pełno ... na poporodowej pełno. Istny szał tam był wczoraj. A nieraz pustki.

reklama
Mi po wczorajszych emocjach wizytowych snil sie porod :p byla na pewno polowa sierpnia, szybko poszlo i nic nie bolalo, byl przy mnie maz i wszyscy byli zachwyceni ze tak szybko i bezbolesnie [emoji1] maly faktycznie byl wlochata kulka i nawet pelzal od cyca do cyca, slyszalam jak go ciumka ale nic nie lecialo. Nagle kazali mi urodzic jeszcze lozysko, a ja na to aha ok, to odstawie sobie mlodego na regal i potem sobie go wezme. No i tak lezal na polce jak jakas lalka i czekal [emoji23]

No to takiego porodu życzyć :)

Do góry