reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
I dzień dobry, pogoda okropny podnosimy już pada deszcz, właśnie wypiłam jednemu dziecko soczek z rurki na wycieczkę muszę szybko odkupić bo będą się śmiać że mnie :D

Jadę dziś z nimi do Szklarskiej oczywiście nie chce mi się, ale tam u księgowej mam dokumenty i muszę je wkoncu zabrać, odwiedzę kuzynke po drodze,

Obiad z wczoraj, miłego dnia

Hejka. U mnie pada. Mąż mi zjechał wczoraj. Kompletnie nie wiem co dziś będzie w planie. No u mnie dużo leżenia.
Mam dzisiaj podobne plany. Jem śniadanie i zmykam do łóżka znowu. Młoda przylazła w nocy do nas i razem z Przemkiem zajęli większość łóżka, a ja się gnieździłam na skraju i spać nie mogłam. To teraz odeśpie.

Część
Pogoda szara bura i ponura
Nie śpię od 5rano.zaliczylam już wizytę u teścia o 6 rano bo teściowa sprawę sądową mu założyła.... I mój z braćmi i ojcem naradę wojenna mieli...a ja to jak zwykle obserwator...a teść to mnie bardziej jak synów...bo oni skaczą mu i pyskuja....he he ja też potrafię ale mam tzw trzeźwe spojrzenie na to....
Tak że. Ten... Wedolo się i "rodzinnie" zapowiada

Czy wy wiecie co to depresja sytuacyjna????
Panny moje śpią jeszcze.
Chwila spokoju...ale czeka cukinia....

reklama
Uff...szalenstwo jakies ile piszecie. Mnie nie bylo wczoraj od poludnia w domu. Najpierw lekarz, potem kolezanka (cos mi tam dala, musze przejrzec czy cos z sensem), a na koniec odwiedzilam chora siostre. Pogadalysmy, powspominalysmy jak jej dzieci byly male :). Dzierga na drutach skarpetki dla Leoncia - slodkie :). Ma zrobic jeszcze kocyk, jesli da rade.
Wczoraj bylam u lekarki z cala lista pytan. Najwazniejsze, ze Maluszek w porzadku, lezy od dawna glowka w dol, plecki inpupka po lewej stronie, nozki i raczki po prawej. Chudy w brzuchu i nos duzy (to chyba po ojcu ;)). Waga tez niezbyt wielka, bo 1400 gr. Wg doktorki waga w normie, a Maly fajnie rosnie, cos tam sobie kombinowal lapkami przy buzi. Niestety nie dopilnowalam zeby mi ladne zdjecie zrobila...
Krew i mocz ponoc mam super, cisnienie okreslila na akceptowalne, ale mam sprawdzac, a z powodu wczesniejszych akcji z sercem zalecila konsultacje z moim kardiologiem. Bede probowac dzwonic i go lokalizowac, bo juz nie pracuje w miejscu, gdzie pracowal wczesniej. Ja wczoraj myslalam, ze sie udusze: nie mialam czym oddychac, nawet rozmawiac bylo mi ciezko.
Tak jak pisaly dziewczyny moze to byc wina wysoko siegajacej macicy, a troche slabszego serducha- bede sprawdzac, bo to wg lekarzy najbardziej obciazajacy (poza porodem oczywiscie) okres. Wysoko polozona macica, najwiecej krazacej krwi i plynow stad takie duze obciazenie.
Zapytalam o zagrozenie wczesniejszym porodem w zwiazku z plamieniami i skurczami. Powiedziala, ze nie: ze szyjka dluga i zamknieta (5 cm) i nie ma takiego zagrozenia. Mam brac Luteine na noc, magnez i odpoczywac. Rozkurczowych raczej nie brac, bo przyjmowane w III trym.ponoc oslabiaja napiecie miesniowe u dziecka. Ostatnia wizyte przed szpitalem mam zaplanowana na 9.08. Potem 29.08 mam mie wizyte w szpitalu.
Niby jestem po wizycie, a mam jakis niedosyt. Ja bym chciala miec domowe usg i codziennie ogladac dzieciaczka :). A kolezanka po drugim cc nastraszyla mnie, jak zle sie czula i jak ciezko jest z noworodkiem.

Ostatnia edycja:
Do góry