reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Cofam wszystkie źle słowa jakie kiedyś mówiłam na tego lekarza :D
Rozpisze się jak będę w domu, usg trwało 1 godz cała wizyta 1,5godz:biggrin2:
Szyjka 5cm rekord powiedzial że nigdy w życiu takiej szybki macicy nie widziałam aż dostałem dwa zdjęcia z sama szyjka bo mówi że nikt mu nie uwierzy reszta później :rolleyes:

reklama
Widzę że u was już pakowanie.. jakoś nie mogę się ogarnąć żeby kupic te kilka ostatnich rzeczy i wyciągnąć torbe/walizkę.
Bierzecie torbę czy walizkę? Ja wolałabym torbę bo potem wygodniejsza żeby coś wyciągnąć. Ale walizki nie trzeba dźwigać..
Sama nie wiem
Ja biorę walizkę. I torbę ;p w jednej rzeczy moje i te, które przydadzą się stricte podczas porodu, w drugiej rzeczy Miłosza i takie jak zapas podpasek, majtek, wkladek laktacyjnych.

Cześć dziewczyny.
My po wizycie z młodym i obiedzie.Dopiero miałam chwilę żeby wejść.
Młody ok, jeszcze 2 tyg musimy to usztywnienie nosić. Teraz odpoczywam bo już mnie bardzo bolał i ciągnął brzuch.

Ja robiłam usg w 30 tyg i mam napisane że wszystko ok.
Poniżej scrZobacz załącznik 878440
Super wyniki wspaniałe . [emoji106]

Hej dziewczynki a ja się Wam pożalę :( W niedzielę wybieram się na urodziny do koleżanki i wymyśliłam sobie, że pójdę w białych spodniach takich typowo ciążowych. Kupiłam je już jakiś czas temu, przymierzyłam i jakoś nie było okazji żeby ubrać. No to siup na sklepy szukam jakiejś fajnej góry do tego. Przymierzam pierwszą, dziesiątą, w każdej wyglądam jak sierota i w końcu jest! Błękitna bluzeczka, do białych spodenek idealna. Przyjeżdżam do domu i pierwsze co, chcę sprawdzić jak będzie prezentował się mój nowy zestaw. Spodnie w dłoń, biorę się za przymierzanie i co? I mi się kurrr nie zmieściły na d*** :( Smuteczek :(((

Samo TSH mało mówi [emoji14] wynik jest ok to fakt, ale warto chociaż raz zrobić sobie fT3 i fT4 na czczo bez tabletki. Wtedy będziesz widziała, ile hormonów masz i czy dawka jest ok :)
Jeśli dawka jest dobrze dobrana to nie tyjesz przy tabletkach, czujesz się dobrze, żadnej senności itp.
No widzisz ja robiłam w tej ciąży ft3 ift4 wtedy w pierwszym trymestrze ten wynik był dobry mieściłam się w normie i od tamtej pory lekarz powiedział że jemu sam podglądu tsh wystarczy nawet tutaj jest jeszcze jedna mama której lekarz też tak mówił wręcz powiedzial że nie potrzeba robić dalej tych dodatkowych wyników

No widzisz ja robiłam w tej ciąży ft3 ift4 wtedy w pierwszym trymestrze ten wynik był dobry mieściłam się w normie i od tamtej pory lekarz powiedział że jemu sam podglądu tsh wystarczy nawet tutaj jest jeszcze jedna mama której lekarz też tak mówił wręcz powiedzial że nie potrzeba robić dalej tych dodatkowych wyników
Jeśli robiłaś na początku i lekarz powiedział, że ok to ok :D ja za każdym razem badam i to i to, bo wolę wiedzieć, czy na pewno dawka jest ok.

reklama
Hej dziewczynki a ja się Wam pożalę :( W niedzielę wybieram się na urodziny do koleżanki i wymyśliłam sobie, że pójdę w białych spodniach takich typowo ciążowych. Kupiłam je już jakiś czas temu, przymierzyłam i jakoś nie było okazji żeby ubrać. No to siup na sklepy szukam jakiejś fajnej góry do tego. Przymierzam pierwszą, dziesiątą, w każdej wyglądam jak sierota i w końcu jest! Błękitna bluzeczka, do białych spodenek idealna. Przyjeżdżam do domu i pierwsze co, chcę sprawdzić jak będzie prezentował się mój nowy zestaw. Spodnie w dłoń, biorę się za przymierzanie i co? I mi się kurrr nie zmieściły na d*** :( Smuteczek :(((
Przepraszam ale rozbawiło mnie to ;)

Do góry