reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Ja mam jutro przed 12 dać znać tak czy nie a o możliwości dowiedziałam się dziś a kolonia jest dla najzwyklejszych dzieci nie młodszych niż 10 lat a Kacper jest niezwykły....
Aj, no to jak ze "zwyklymi" dziećmi to może rzeczywiście lepiej go nie puszczaj :( tak jak piszesz ktoś może powiedzieć mu coś niemiłego i będzie mu smutno :(

Taka fajna dyskusja o goleniu mnie ominęła? [emoji14]
Ja się gole na czuja, ale kompleksowo. Źle się czuje z dywanem [emoji14] a lusterko nic nie daje, bo brzuch za duży i za nisko [emoji14]
Goj o matko, to jak Ty pękłas? Bo ja w górę i do środka, a w dół nacięcie i nie udało się młodej lekarce włosów mi przyszyć :o [emoji14] a 18 szwów było, więc miała pole do popisu [emoji14]
No nie, ja tez musze sie wypowiedziec, bo ja chyba jako jedyna sie nie golę. I strasznie sie dziwie, ze wszystkie (prawie) sie golicie i to jeszcze w ciazy, kiedy jest to trudniejsze, a okolice intymne obrzmiale i bardziej wrazliwe. Tylko po co na wizyte u gina? Przeciez ponoc zdrowiej miec owlosienie, a poza tym przeciez lekarz to lekarz i patrzy jak lekarz. Oczywiscie higiena 100-procentowa, ale inne bajery? Moze ja nie mam na to parcia, bo nie mam mega zarostu, kiedys zrobilam sobie depilacje laserowa (ale tylko takie bikini klasyczne) i od.czasu do czasu skracam wloski trymerem lub nozyczkami, ale to dla siebie i mojego Lubego, nie dla lekarza ;). Poza tym dostaje od zyletki od razu podraznienia, to dopiero bylby widok caly wzgorek i okolice w krostach :).
Rozumiem, ze do porodu lepiej miec okolice ogolone na wypadek naciecia lub pekniecia krocza?

Aj, no to jak ze "zwyklymi" dziećmi to może rzeczywiście lepiej go nie puszczaj :( tak jak piszesz ktoś może powiedzieć mu coś niemiłego i będzie mu smutno :(
Wiesz pimijając on może poczuć tę różnicę między nim a innymi dziećmi... kurde no nie wiem... czeka mnie chyba bezsenna noc.. gorzej bo S. też ma takie lęki i mi nie pomoże w podjęciu

reklama
Do góry