reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
No mój nie chce i nic nie poradzę. Narazie olałam temat i chodzę kudłata [emoji23]
Mój sam się garnie :D pyta kiedy i kiedy , i nogi przychodzi mi myć i wycierać, jest kochany :-) ja już muszę, bo jutro wizyta, a później bliżej porodu to już chce się w miarę regularnie ogarniać, żeby niespodzianki nie było na porodówce :p

Mój sam się garnie :D pyta kiedy i kiedy , i nogi przychodzi mi myć i wycierać, jest kochany :-) ja już muszę, bo jutro wizyta, a później bliżej porodu to już chce się w miarę regularnie ogarniać, żeby niespodzianki nie było na porodówce :p

Mi lekarz mówił żeby se dać spokój bo to zbędne wysiłki , poza tym ja mam już tak tam wszystkie obrzmiałe ze podrażnia mnie golenie a na porodówce dadzą se rady. Wiec jak tak mówił to olewam :) ale rozumiem Cię. Mój chyba za bardzo nieśmiały i tyle. Jak mnie najdzie to ogarnę ale to już muszę mieć mega chęć i dobre samopoczucie ;)

Moja gin od samego początku powiedziała że nie mam brać żadnych "multi" suplementów witaminowych jedynie witaminę d3 4000 i kwas foliowy. Stwierdziła że przez tą modę na branie witamin w ciąży gdy nie ma wskazań do tego rodzi się w tej chwili sporo dzieci powyżej 4 kg. Nie wzięłam sobie tego zbytnio do serca ale jak poszłam do mojej położnej to powiedziała to samo. W sumie nie wiem co o tym myślec. Przypuszczam ze co lekarz to inne zdanie.
Mój od początku piza kwadem foliowym (poza kwasem - albo jestem ślepa i udaję że nie albo ten telefon ma fajne zgrywy)nic nie kazał. Potem. Teraz doszło żelazo. Ale i tak biorę nie to co mi wypisał:p

Mi lekarz mówił żeby se dać spokój bo to zbędne wysiłki , poza tym ja mam już tak tam wszystkie obrzmiałe ze podrażnia mnie golenie a na porodówce dadzą se rady. Wiec jak tak mówił to olewam :) ale rozumiem Cię. Mój chyba za bardzo nieśmiały i tyle. Jak mnie najdzie to ogarnę ale to już muszę mieć mega chęć i dobre samopoczucie ;)
Ja nadmienię tylko że do lat 90tych(!) kobiety rodziły zazwyczaj zarośnięte (w skrajnych przypadkach salowa wyskakiwała z sierpem i młotem)

Ja nadmienię tylko że do lat 90tych(!) kobiety rodziły zazwyczaj zarośnięte (w skrajnych przypadkach salowa wyskakiwała z sierpem i młotem)

Teraz tez mówią ze można wcale nie zgodzić na golenie. Albo tylko dół czyli tam gdzie Ewentualne nacięcie lub pęknięcie a wzgorek se można mieć włochaty jak kto lubi. Z kolei słyszałam ze do cesarki dwa tyg przed planowana nie golić wzgórka bo może się zrobić jakaś infekcja np od podrażnienia. A ile w tym prawdy to nie wiem.

reklama
Pewnie mój gin tez by nie miał nic przeciwko, ale ja jakoś sama dla siebie czuję się lepiej :-)ja sama już nie ogarnę, próbowałam, na gorze okej, na wyczucie, ale niżej to i się boje podrażnić i pewnie będzie niedokładnie

Do góry