reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
No mój nie chce i nic nie poradzę. Narazie olałam temat i chodzę kudłata [emoji23]
Mój sam się garnie :D pyta kiedy i kiedy , i nogi przychodzi mi myć i wycierać, jest kochany :-) ja już muszę, bo jutro wizyta, a później bliżej porodu to już chce się w miarę regularnie ogarniać, żeby niespodzianki nie było na porodówce :p

Mój sam się garnie :D pyta kiedy i kiedy , i nogi przychodzi mi myć i wycierać, jest kochany :-) ja już muszę, bo jutro wizyta, a później bliżej porodu to już chce się w miarę regularnie ogarniać, żeby niespodzianki nie było na porodówce :p

Mi lekarz mówił żeby se dać spokój bo to zbędne wysiłki , poza tym ja mam już tak tam wszystkie obrzmiałe ze podrażnia mnie golenie a na porodówce dadzą se rady. Wiec jak tak mówił to olewam :) ale rozumiem Cię. Mój chyba za bardzo nieśmiały i tyle. Jak mnie najdzie to ogarnę ale to już muszę mieć mega chęć i dobre samopoczucie ;)

Moja gin od samego początku powiedziała że nie mam brać żadnych "multi" suplementów witaminowych jedynie witaminę d3 4000 i kwas foliowy. Stwierdziła że przez tą modę na branie witamin w ciąży gdy nie ma wskazań do tego rodzi się w tej chwili sporo dzieci powyżej 4 kg. Nie wzięłam sobie tego zbytnio do serca ale jak poszłam do mojej położnej to powiedziała to samo. W sumie nie wiem co o tym myślec. Przypuszczam ze co lekarz to inne zdanie.
Mój od początku piza kwadem foliowym (poza kwasem - albo jestem ślepa i udaję że nie albo ten telefon ma fajne zgrywy)nic nie kazał. Potem. Teraz doszło żelazo. Ale i tak biorę nie to co mi wypisał:p

Mi lekarz mówił żeby se dać spokój bo to zbędne wysiłki , poza tym ja mam już tak tam wszystkie obrzmiałe ze podrażnia mnie golenie a na porodówce dadzą se rady. Wiec jak tak mówił to olewam :) ale rozumiem Cię. Mój chyba za bardzo nieśmiały i tyle. Jak mnie najdzie to ogarnę ale to już muszę mieć mega chęć i dobre samopoczucie ;)
Ja nadmienię tylko że do lat 90tych(!) kobiety rodziły zazwyczaj zarośnięte (w skrajnych przypadkach salowa wyskakiwała z sierpem i młotem)

Ja nadmienię tylko że do lat 90tych(!) kobiety rodziły zazwyczaj zarośnięte (w skrajnych przypadkach salowa wyskakiwała z sierpem i młotem)

Teraz tez mówią ze można wcale nie zgodzić na golenie. Albo tylko dół czyli tam gdzie Ewentualne nacięcie lub pęknięcie a wzgorek se można mieć włochaty jak kto lubi. Z kolei słyszałam ze do cesarki dwa tyg przed planowana nie golić wzgórka bo może się zrobić jakaś infekcja np od podrażnienia. A ile w tym prawdy to nie wiem.

reklama
Pewnie mój gin tez by nie miał nic przeciwko, ale ja jakoś sama dla siebie czuję się lepiej :-)ja sama już nie ogarnę, próbowałam, na gorze okej, na wyczucie, ale niżej to i się boje podrażnić i pewnie będzie niedokładnie

Do góry