reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Witajcie ;) melduje się i ja
Niestety nie nadrobiłam wszystkich postów wiec napisze tylko ze gratuluje wizyt serduszek pozytywnych testów i witam nowe mamusie ;) ja po zaliczeniu totalnego dola wczoraj dziś o niebo lepiej.... mimo iż nie udało mi się ani zalatwic tego co chciałam np jak badania prywatnie krwi.... bo potrzebuje skierowania od GP a ona mi nie do bo nie ma potrzeby tak samo z prywatnym usg również potrzebuje zaświadczenia od gp ale ona nie widzi potrzeby ..... ale w sumie po rozmowie z panią w klinice dziś z recepcji troszkę dałam na luz. Powiedziałam jej ze oprócz testu nie mam nic.... wizyta 1 wszą 27 lutego a ja się martwić zaczynam czy Ok wszystko ...
ale co ma być zle ..... wczoraj brzuch w okolicy pępka bolał ale po pracy przyszłam położyłam się wyplakalam i przeszło.
Dziś mysle sobie cały dzień.... piersi okrąglejsze czasami coś pociągnie na dole smaczki mam na różne zmęczy czasem delikatnie chwile zemdli.... jestem w ciazy 2 testy są nic innego noe dolega -Irlandczycy tak do ciazy podchodzą i żyją - czyli ze mną tez na pewno wszystko Ok !!!! Po co ja się zamartwiam ???to bez sensu musze ładnie i grzecznie czekac i BĘDZIE Ok ;)
Powiedzcie ze mam racje ;)
Slyszalam wlasnie ze w wielu krajach dosc blacho podchodza do ciazy. Jedyna zaleta w Polsce ze dmuchaja i duzo badan robia. Posiedze z Toba w niepewnosci bo wizyte planuje dopiero na koniec stycznia. U mnie historia taka ze akurat 1 stycznia zlozylam wypowiedzenie a tu 3 dni temu 2 kreski...teraz musze probowac odwolac to wypowiedzenie [emoji14] Najgorzej ze to praca fizyczna, duzo dzwigania a zaswiadczenie i ewentualne zwolnienie dostane dopiero gdy na usg bedzie serduszko...[emoji24]

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mam nadzieję strasznie sie boję jutro na betę idę na powtórkę mam nadzieję że rośnie . 2 razy nie powodzenie puste było.Mam synka jednego a to moja 4 ciąża 3 raz nie zniosę tego bólu straty

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
To też moja 4 ciąża, 1 raz poronilam w 7tyg (puste jajo), drugi raz w...20tygodniu...potem doczekalam sie wrzesniowego synka w 2016 [emoji173] teraz tez musi byc dobrze, tak samo i u Ciebie! Musimy być pozytywnie nastawione.

To jest ten plus, że chronią ciężarne i poczete dzieci :)
@Kadża82, jak tu się doczutasz, jestem mistrzynią paniki i szybkiego działania [emoji23]. Łącze się z tobą w bólu czekania i niepewności.
Widzę końcówka stycznia będzie dla nas wielu ważna :). Ja każdy ból mały, cokolwiek przeżywam jak. Mrówka okres. Bez sensu.
Zastanawiam się czy pojawiać betę czy nie skoro gin mnie nie wysłał.

Napisane na Redmi 4X w aplikacji Forum BabyBoom

@Kadża82, jak tu się doczutasz, jestem mistrzynią paniki i szybkiego działania [emoji23]. Łącze się z tobą w bólu czekania i niepewności.
Widzę końcówka stycznia będzie dla nas wielu ważna :). Ja każdy ból mały, cokolwiek przeżywam jak. Mrówka okres. Bez sensu.

Ja dla swietego spokoju jutro kupie test zeby zobaczyc czy kreska ciemnieje [emoji14]

Tak do końca stycznia to ja dała bym rade chyba ale gdzie tu do 27 lutego.... ale dam rade bo musze i tyle w razie co będę pisać tutaj o pocieszenie ...
W Irlandii wczesna ciąże właśnie tak troszkę olewaja interesują się od 12-14 tc a jakiekolwiek ingerencje po 20 tygodniu ale wtedy już naprawdę jest dobrze. syna rodziłam tu 9 lat temu ale w innym większym mieście i nie było zle choć początku nie do końca pamietam jedynie co ze 8-9 tydzień zaczelam plamić to powiedział pan doktor „ przykro mi ale to selekcja naturalna....” wiec leciałam do Pl tydzień tabletek ale młody duży jak byk ;)
Najgorsze są te głupie myśli jak do głowy wejdą czy się rozwija groszek czy w dobrym miejscu a ze to tylko test wykazał a tu dziewczyny pisały o ciążach biochemicznych etc.
Ale będzie dobrze aby do tego końca lutego wytrzymać ;)

Uff dobra u Stasia biegunka ustała a ja już prawie ręce myję domestosem;);)
Moge was trochę poczytać.
Ale dużo nowych mam jest:) super, tylko nie mogę się połapać jescze:baffled:
Mojego porodu też nie wspominam różowo.
Jak przyjechałam na porodówke to myślałam że przynajmnie 5palców już jest były 2. Po 8h walki pełne rozwarcie no to myślę uff z górki, a tu mi położna mówi że źle się wstawia-twarzą. I jazda na bólach partych następne ok 40 min. Na boku z noga podniesiona do gory-mąż trzymał tą nogę bo ja już dawno nie miałam siły (sposób położnej). No i finalnie słyszę ni z tego CC - popłakałam się :hmm:

Aleczka, mój też ustawił sie do porodu twarzyczkowo ( podobno mega rzadkie ułożenie) ale udalo nam się po wielu mękach urodzic sn. Od pełnego rozwarcia ( wtedy już przestali podawać znieczulenie) minęły 3 h. O takim położeniu dowiedziałam się dopiero pod koniec porodu, ciekawa jestem jak dlugo wcześniej wiedzieli, bo nie miałam usg w szpitalu.

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

Aleczka, mój też ustawił sie do porodu twarzyczkowo ( podobno mega rzadkie ułożenie) ale udalo nam się po wielu mękach urodzic sn. Od pełnego rozwarcia ( wtedy już przestali podawać znieczulenie) minęły 3 h. O takim położeniu dowiedziałam się dopiero pod koniec porodu, ciekawa jestem jak dlugo wcześniej wiedzieli, bo nie miałam usg w szpitalu.

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

Od pełnego rozwarcia 3 h!!! Matko jedyna. Ty to bohaterka jesteś. Ja nie miałam żadnego znieczulenia. Nawet nie zdażyłam zapytać on Tens

Znowu nie śpię od 3.30 to już przestało być zabawne:sad: co kilka dni to samo któraś z was ma też problemy ze snem?

@Kadża82 nie ty jedyna czekasz na luty ja co prawda już miałam 1 wizytę, ale nie wiedziałam serduszka, a następną mam 7.02:-) :) mogłabym umówić się wcześniej, ale nie chcę wydawać 150zl tylko po to żeby uspokoić swoją głowę.
Co ma być to będzie.
Tak jak pisałaś nic strasznego się nie dzieje. Nie nakrecaj się. Na pewno jest ci ciężko- wierzę. Doczekasz się i Ty:)

reklama
Znowu nie śpię od 3.30 to już przestało być zabawne:sad: co kilka dni to samo któraś z was ma też problemy ze snem?
Ja zawsze od pół nocy się budzę ale to przez zęba miałam trutkę w poniedziałek i do tej pory najbardziej o tej godzinie i tak się męczę bo tabletek nie biorę dużo wzięłam przed wizytą i jeszcze do tego ibuprofen później już Apap mi mąż kupił i się boje czy nie zaszkodzi dzisiaj idę do dentysty bo nie wytrzymam kolejnej nocy z boli aż płacze ;( z bólu już tyle nie powinien boleć.Zawsze jak miałam trutkę to tego samego dnia przestawał.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry