reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Z kremem na brodawki czekam na zamówienie z apteki :)
Koszule nocne najpierw upatrzyłam w internecie ale teraz stwierdzam, że wolę kupić stacjonarnie i jednak trafić z rozmiarem. Nie będzie dobrze ani jakby przyszły za ciasne ani jakby przyszły luźne worki :/

Wczoraj na szkole rodzenia było o połogu. W sumie nic mnie nie zaskoczyło. Pierwsze tygodnie z małą w domu to nie będzie bajka i nastawiam się na ciężkie zderzenie z rzeczywistością.
Mamy pamiętać o tym że karmienie piersią nie działa antykoncepcyjnie, nikt nie wie skąd wziął się ten zabobon.
Na zajęciach dostałyśmy paczkę próbek od Niebieskiego Pudełka. Rozbraja mnie to mikro pudełeczko sudocremu :D nie będę go używać, ale jest prześmieszne.

S. chyba będzie zmieniać pracę, bo dostał dobrą ofertę, ale słabo by było gdyby już w drugim miesiącu zniknął im na pełne 2 tygodnie urlopu ojcowskiego.
Nie wiedziałam że trzeba składać wniosek o ten urlop tydzień przed jego rozpoczęciem... Dlatego tymbardziej cieszę się, że mama zaproponowała, że weźmie urlop i będzie do mnie przejeżdżać przez pierwsze 4 dni od powrotu ze szpitala.

Teraz idę Was poczytać, a potem lecę z psem i rzucam się do dalszego sprzątania, bo będę miała gości.. Zobacz załącznik 876543
Moja koleżanka rodziła miesiąc temu w szpitalu w którym ja będę i tam wkoncu dają coś konkretnie bo duże opakowania od mycia dove i cetaphil w normalnej wielkiej ilości jak dla mnie mogliby dawać jeszcze cała pake pampersow a nie takie mini próbki, a czemu nie będziesz używać sudocrem?

Cześć dziewczyny.
Nie było mnie 2 dni A tu 50 stron i prawie 500 postów.. poszalałyście..
Ja we wtorek miałam jeden z gorszych dni w swoim życiu, a za dniem taka nocka.. pół dnia spędziliśmy na sor.. pediatrycznym. Od 14 do 21 i wyszliśmy z czymś takim
Zobacz załącznik 876549
Potem nocka z krzykiem że ciasno żeby mu to zdjąć.. może spałam z 2 godziny wszystkiego łącznie, masz też. Plakal i krzyczał całą noc.. masakra.. przewrócił się z kolegą jak biegł.. Tylko..
Wczoraj już lepiej. Troszkę zaakceptował sytuację, mieliśmy też wczoraj 9 rocznicę ślubu.. ajjjj.. życie.. cakecszczescie ta nocka juz lepiej.. teraz tylko te bandaze sie zsuneły i trzeba jechać poprawić.
To złamany obojczyk.
Nie odpisze wam na wasze bo nie mam siły. Wybaczcie..
Może potem jeszcze na chwilę wejdę co więcej napiszę.
Trzymajcie sie
Zdrowia dla synka

Moja koleżanka rodziła miesiąc temu w szpitalu w którym ja będę i tam wkoncu dają coś konkretnie bo duże opakowania od mycia dove i cetaphil w normalnej wielkiej ilości jak dla mnie mogliby dawać jeszcze cała pake pampersow a nie takie mini próbki, a czemu nie będziesz używać sudocrem?

Wtrącę się. Sudocrem powinno się używać dopiero jeżeli coś się dzieje. Mega odparzenie itd. Ja kupię nivea baby i taka mini mini warstwę. Ze starsza używałam sudocrem i nic jej nie było, identycznie jak z druga i tańszym kremem , jak się zdarzyło odparzyc to się zdarzyło wiec nie będę przepłacać. Ale jest dobry i mi pomaga np na otarcia jak się kiedyś wywaliłam .... przy Katarze pod nosem smaruje, dużo różnych zastosowań ma. Dlatego kupię mały na w razie wu.

To twoja łazienka? Jak czysto!! Ja mam taką samą wannę hihi

Czysto ? Teraz to jest zapuszczone właśnie. Ale akurat do tego dzieci nie gonie choć ostatnio coraz więcej sprzątam naturalnymi środkami. A ja się powstrzymuje z łazienka aż będzie mega bajzel bo tak to bym dzień w dzień ja szorowała. Znaczy kibel to tak. Ale dawniej codzień podłoga , wanna powierzchnie płaskie. Płytki na ścianie co tydz. A teraz to już nie pamietam kiedy były myte

reklama
A wiecie że niedawno wstałam, rano wypiłam kawę i sok wzięłam leki synek wstał a ja dalej spać teraz to jestem mega wypoczeta ale syf w domu muszę coś ogarnąć...... Ja oprócz sudocrem kupiłam babydream do pupy może od tego zacznę?

Do góry