reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Witam nowe dziewczyny oby te 8 mcy minęło nam szybko i bezproblemowo mógłby być już sierpień ;)
Gratuluje udanych wizyt [emoji173]️

Ja rodziłam tylko 4 h ale przez to ze mojemu synkowi spadło tętno byłam podpięta do ktg cały czas najgorzej było przy bólach ostrych bo parłam godzinę i jak w końcu urodziłam to miałam takie popękane krwinki w oczach jakby mnie ktoś pobił ale moje szczęście ważyło aż 4000 kg jak na moje 160 cm

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
U mnie to był pierwszy objaw. Są strasznie bolesne, większe, suty jak wentyle od stara [emoji23].

Dzisiaj znów bolą mnie bardzo jajniki. A już był spokój parę dni.

Napisane na Redmi 4X w aplikacji Forum BabyBoom
Ja już musiałam zmienić stanik.na większy [emoji16]

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

Uff dobra u Stasia biegunka ustała a ja już prawie ręce myję domestosem;);)
Moge was trochę poczytać.
Ale dużo nowych mam jest:) super, tylko nie mogę się połapać jescze:baffled:
Mojego porodu też nie wspominam różowo.
Jak przyjechałam na porodówke to myślałam że przynajmnie 5palców już jest były 2. Po 8h walki pełne rozwarcie no to myślę uff z górki, a tu mi położna mówi że źle się wstawia-twarzą. I jazda na bólach partych następne ok 40 min. Na boku z noga podniesiona do gory-mąż trzymał tą nogę bo ja już dawno nie miałam siły (sposób położnej). No i finalnie słyszę ni z tego CC - popłakałam się :hmm:

Ja już musiałam zmienić stanik.na większy [emoji16]

Pamiętam, że w poprzednim, exniej ciszy drażnily mnie zwykle biustonosze. Niestety nosiłam kiepskie sportowe i piersi zjechaly parę pięter niżej [emoji23]. Dzisiaj kupiłam jakiś fajny sportowy w pepco i zobaczymy. Spać nawet muszę w staniki tak bolą.
Z jednej strony ze rosną to fajnie, gorzej jak zjeżdżają [emoji23]

Pamiętam, że w poprzednim, exniej ciszy drażnily mnie zwykle biustonosze. Niestety nosiłam kiepskie sportowe i piersi zjechaly parę pięter niżej [emoji23]. Dzisiaj kupiłam jakiś fajny sportowy w pepco i zobaczymy. Spać nawet muszę w staniki tak bolą.
Z jednej strony ze rosną to fajnie, gorzej jak zjeżdżają [emoji23]

Ale co jak co mój mąż wrócił z delegacji miałam koszulkę z dekoltem a on do mnie o boże jak ci cycki w 5 dni urosły [emoji16][emoji23][emoji16]

To ja przy drugim porodzie pojechałam ze skurczami co 2-3 minuty, które oczywiście ustały już w aucie. Położna nie uwierzyła, że rodzę, bo się cieszyłam :) lekarka mnie bada i mówi, 2 cm we wzierniku, to ja już załamka, bo mówię powtórka z rozrywki. A potem w badaniu 5 cm. Miałam wystający pęcherz płodowy. Do 10 cm doszłam w kolejne 40 minut.
Ale przy obu porodach dzieci zejść nie chciały. Pierwszy to 2h parcia, drugi godzinę. Na szczęście tętno ok i skończyło się dwa razy SN.

reklama
Do góry