reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

@Ewarut dopiero 5t3d, termin na ok 11.09.
Ale tak już mam lubie sobie tak planowac ;)

Witam Niwa Wrzesnioweczke widzę z jesteśmy na podobnym etapie bo u mnie tez 5ti3d przykro mi ze tyle musiałaś przejść wiem co czujesz u mnie to 4 ciaza i jeden urwis tylko w domu ale tym razem się uda wszystkim nam wierze w to [emoji813]️

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Bellina mi podlaczyli oksytocyne 10:30 o 13:00 zaczęły mi się powoli skorcze o 14:00 odeszły mi wody a o 15:08 urodziłami te 2 godziny to dla mnie za długo było [emoji23] po 5 bym chyba umarła...

Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka

F38BDF62-7309-49CF-B7F8-D7F879BF74E4.jpeg
Hej dziewczyny. Byłam dziś na becie i odebrałam wyniki. Wydaje mi się ze chyba jest wszystko Ok? Za tydzień mam pierwsza wizytę usg i nie mogę się już doczekać :)
Mam pytanko który to jest tydzień - 5 czy 6 ? Gdyz z przedziału wartości mój wynik pasuje jak i do 5 tyg jak i do 6 tygodnia :)

Załączniki

• F38BDF62-7309-49CF-B7F8-D7F879BF74E4.jpeg
    F38BDF62-7309-49CF-B7F8-D7F879BF74E4.jpeg
    818,5 KB · Wyświetleń: 326
Zobacz załącznik 835196 Hej dziewczyny. Byłam dziś na becie i odebrałam wyniki. Wydaje mi się ze chyba jest wszystko Ok? Za tydzień mam pierwsza wizytę usg i nie mogę się już doczekać :)
Mam pytanko który to jest tydzień - 5 czy 6 ? Gdyz z przedziału wartości mój wynik pasuje jak i do 5 tyg jak i do 6 tygodnia :)
Piekny wynik ;)
Ale sie nie znam to nie podpowiem :p

Jak ja Was nadrobię? :o
Gratuluję wszystkich udanych wizyt, zazdroszczę serduszek, ja nadal czekam, mimo, że teoretycznie jedna z najstarszych ciaz :/ @karmelovelatte, niecierpliwie, Ty to moszczu jesteś, że chciałaś już coś widzieć :p cierpliwości kobitko <3
Gosia, Ty przynajmniej już wiesz, u kogo nie należy prowadzić ciąży, reszta się nie przejmuj :)
Co do porodu, to pamiętam, że mój rozpoczęłam z uśmiechem - byłam na porodówce że skurczami co 3 min, rogalem na gębie nawet podczas, tak się cieszyłam, że to już. To była 21. Ok 3 w nocy już mi nie było tak wesoło, bo poród nie postępował zbyt szybko - miałam chyba 4-5cm rozwarcia, skurcze bolały jak diabli, kretyńskie położne kazały mi leżeć pod ktg cały czas. Urodziłam finalnie o 10 45, najgorzej wspominam, ze położna nacieka mnie nie na skurczu, tylko pomiędzy skurczami, a te nożyczki chyba tępe były. Mogłabym wymieniać do upadłego, co było źle podczas porodu i całego pobytu w szpitalu - mam wrażenie, że wszystko. Brrr :/

U mnie z nowości zapalenie dróg moczowych. Cholera.

To ja dla odmiany powiem, ze rodziłam do tej pory dwa razy (co prawda tylko raz dziecko w terminie) i nie mogę narzekać na pomoc położnych. Trafiły mi się anioły, z reszta lekarze tez. Ale tyle czynników składa się na dobry porod, zdaje sobie sprawę ze może się to różnie potoczyć. Na ta chwile nie wykluczam żadnej opcji ani porodu naturalnego ani cc, ważne żeby dla maleństwa było dobrze :)

StarAnia współczuje zapalenia :( ja ostatnio cała ciąże nie mogłam się pozbyć świństwa... :(

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Do góry