reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Mnie się choć może to tylko wrażenie jakby trochę brzuch obniżył. A młody zdaje się obrkował w nocy bo już nie pi skosie a typowo do "górami nogami" leży.. stąd też może wrażenie obniżonego brzucha. Nie jest już rozlany po bokach tylko taki podłużny. No i pewnie stąd te ruchy inaczej czuję... Generalnie ciśnie na pęcherz.
Wstawiłam gołąbki. Śniadanie zjadłam zgagowe ale zgagi nie ma co jeszcze bardziej utwierdza mnie że młody inaczej ułożony. Zobaczymy jak ze zgagą będzie wieczorem jeszcze pi tych gołąbkach. Jak nadal nic to będę miała 100% pewności że Miki w pozycji do wyjścia czyli lada chwila zaczną się też duszności. Swoją drogą te skurcze ostatnimi dniami mogły go zmotywować do całkowitego obrotu. Jestem za tym by za te 4/5 tygodni otworzył bramy i wyszedł ;)

Moj dzisiaj tez jakis ospaly. Ale jak bylam na cwiczeniach to przy sluchaniu serduszek smiesznie mi wypinal cos z boku, polozna podotykala brzuch i mowi ze nie wie co on cwiczy, ale to chyba szpagat bo jedna noga z prawej strony brzucha, a druga z lewej [emoji1] akrobata mi rosnie! ‍♂️

Albo przyszły koszykarz Zastalu :)

A to coś takiego jest że samemu....
Myślałam że ombre tylko fryzjerem....

Typowego ombre sama bym sobie nie zrobila napewno, bo balabym sie odciecia jak od garnka. Chce rozjasnic pojedyncze pasma cos niby musniete sloncem.
O cos w tym stylu
IMG_6873.JPG

Załączniki

• IMG_6873.JPG
    IMG_6873.JPG
    60 KB · Wyświetleń: 275
Typowego ombre sama bym sobie nie zrobila napewno, bo balabym sie odciecia jak od garnka. Chce rozjasnic pojedyncze pasma cos niby musniete sloncem.
O cos w tym stylu
Zobacz załącznik 876245
Ja nakładałam ombre palcami dzięki czemu nie było odcięć tylko ładnie nierówno szło od bladego po intensywne i pasmami.

U Nas znów duszno i pochmurno. A tak fajnie było jak deszcz padał.

O cos w tym stylu
Zobacz załącznik 876245

Takie Sombre :):) tez mi się podoba, ale w tym roku postawiłam na jeden kolor i to ciemny choć co chwile właśnie o takich refleksach marze:) ale chce zapuścić włosy by oddać 25 cm na peruki ale nie mogą być rozjaśnianie to trzymam.

A rok temu miałam różowe :)

Właśnie wyszłam od gina i hmmm... Nie wiem co myśleć.
Więc tak - przegląd podwozia wyszedł dość pozytywnie. Młody napiera głową na szyjke, ale sama szyjka trzyma i się nie poddaje. Długa 2,3 cm, lekkie rozwarcie, ale ja się z nim już długo bujam. Także gorzej nie jest. Ale musi być jakieś ALE - w tym przypadku lekarz stwierdził, że to niewiele znaczy, bo u wieloródek sytuacja może się zmieniac z godziny na godzine.
Gorzej łożysko. Jutro dopiero wchodzę w 34 t.c., a łożysko osiągnęło już 3 stopień dojrzałości. Muszę zwracać szczególną uwagę na ruchy dziamdziaka.
Sam Miłosz ma się świetnie. Wg USG waży już 2300g, czyli w 12 dni przytyl prawie pół kilo, co nam dzisiaj dawało średni wiek ciąży 33+5, czyli data porodu 24 sierpnia. Zapowiada się duzy chlopak i biorąc pod uwagę to, jak się spieszy na świat, to chyba dobrze.
Ogolnie, jakby się cokolwiek działo, mam natychmiast jechać do szpitala miasto obok, bo tam specjalizują się w porodach przedwczesnych.
To by było na tyle.

reklama
To ogólnie źle nie jest :) widziałam na grupie cukrzycy ciążowej ze z 3 stopniem łożyska niektóre dziewczyny chodziły po 6, 7 tygodni. Także reguły jak zwykle nie ma. Najważniejsze że czujesz często małego. A co ile teraz masz się stawiać na wizyty?
Za 3 tygodnie mam kolejna, czyli w 36 t.c.

Do góry