reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

@KINDERBUENOO88 no jest przewrotna, ja przez ostatni tydzien mialam cukry idealne, a zdarzylo mi sie zgrzeszyc, np zjesc ciasto, kilka ciastek, chrupki.. cukry za kazdym razem w granicach 90-110 po posilku, stwierdzilam ze skoro jest tak pieknie to moze mi ta cukrzyca odpuscila i przedwczoraj zjadlam 5 pierogow ruskich [emoji1] no i cukier jak mi wywalilo, tak nastepny caly dzien pokutowalam i nawet po kanapkach mialam w granicach 140.
Takze od dzis wracam do „czystej michy” [emoji16]

reklama
Ja mam codziennie bóle stóp ale to już od II trymestru się tak zaczęło . Jak rozchodze to nie mam tego problemu tylko jak za długo siedzę lub leżę. Takie uroki ciąży [emoji16]

Mi podolog stwierdziła płaskostopie poprzeczne. Podobno częste w ciąży bo działa relaksyna hormon powodujący rozchodzenie kości. I faktycznie szpilek do ubiorę a w płaskich chodzę jak pingwin jakiś :)

Dla mnie w ciązy kakao to jak deser :)
Kasiaczek89pl a przypomnij kiedy masz wizytę?
Mi też często brzuch twardnieje, ale na w sumie przez to byłam w szpitalu w 18tc i dostawałam zastrzyki. Ja się czuję taka niespokojna jakaś...
Moja dzidzia też w dzień leniwa a wieczorami około 21 nadrabia. Ale w dzień muszę się denerwować. Wolałabym systematyczne te ruchy czuć :) Ale sobie moge

Planowo dopiero w następny piątek. W tamten byłam na ktg , usg i badaniu dodatkowo. Ale jak będzie mnie męczyć dalej to pójdę i w ten piątek do mojego bo powinien być. Narazie nie ma jakiś konkretów a jak będę tak co chwile latac na badanie to tylko se zaszkodzę bo jednak za każdym razem mi ta szyjkę terroryzują. Dużo leżę , oszczędzam się . Zreszta a sytuacja mi jest ze tak powiem znana bo nieraz mam takie napady ze pare dni tak jest :)

Dziewczyny a może na stwardnienie brzucha powinniście jeść magnez,? Ja spożywam 2tabletli magne b6 i jak narazie odpukac nie stwardnieje często. Tzn raz na kilka dni ale to normalne chyba . Oby się skończyły nasze dolegliwości związane z ciąża w miarę szybko bo powariujemy tutaj [emoji16][emoji16][emoji16][emoji1]

Dzień dobry!
Ja w lozku i jeszcze nie mam zamiaru zmieniać miejsca. Mam mdłości jak w pierwszym trymestrze - fuj [emoji14]

Miłego dnia!

Dziewczyny a może na stwardnienie brzucha powinniście jeść magnez,? Ja spożywam 2tabletli magne b6 i jak narazie odpukac nie stwardnieje często. Tzn raz na kilka dni ale to normalne chyba . Oby się skończyły nasze dolegliwości związane z ciąża w miarę szybko bo powariujemy tutaj [emoji16][emoji16][emoji16][emoji1]

No ja już kiedyś się wypowiadałam ze na mnie magne b6 nie działa i każdy moj lekarz mówi żeby brać asmag forte. Biorę osiem tabletek na dobę a i tak się zdarzy :) podobno w kolejnych ciążach jest to bardziej odczuwalne

O kurcze 2 tabletki to moje marzenie :D u mnie 3x2 tabletki plus nospa plus luteina, a skurcze są ;p

No ja już kiedyś się wypowiadałam ze na mnie magne b6 nie działa i każdy moj lekarz mówi żeby brać asmag forte. Biorę osiem tabletek na dobę a i tak się zdarzy :) podobno w kolejnych ciążach jest to bardziej odczuwalne
To znaczy że to chyba normalne na tym.etapie ciąży. Damy radę po 34tygodniu będę oddychać z ulgą już pomimo że od 37 uznaje się że ciąża donoszona to i tak jakoś lepiej będzie mi na duchu. Jeszcze 2 tygodnie pracuje i 6 tygodni wolnego przed porodem o zastanawiam się co ja będę robić .
A jak to jest w Polsce ile tygodni wcześniej można iść na macierzyński?

reklama
Niestety, im blizej tym ciezej. Wczoraj odwozilam mezowi auto do pracy, bo potrzebowal i stwierdzilam, ze zrobie sobie polgodzinny spacerek spowrotem do domu. Po przejsciu 500m uznalam, ze jest to niewykonalne i musialam wracac autobusem :p nogi w ogole nie chcialy isc, a brzuch ciagnal do ziemi. Do tego siedziec za bardzo nie moge, bo albo bola plecy, albo mlody wciska giry w zebra, a do lezenia nie moge sobie znalesc pozycji bo brzuch juz przeszkadza.
Dawac mi ten poczatek wrzesnia, strajkuje i rodze :p

Do góry