reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Seremida, no pękła, sama nie wiem jak...wyciągnęłam kawałek bo wyleciał ale pozostała część się rusza i mnie wkurza niesamowicie. Nie boli co dla mnie ważne, ta lekarka do której ide to chirurg szczękowy więc mam nadzieję ze cos zaradzi choc do czasu porodu, potem to moze mi nawet kroić to dziąsło, nie zależy mi...byleby dochodzić te pare tygodni bez zagrożen ze jakis stan zapalny się zrobi albo inne dziadostwo. To górna ósemka a podobno górne zeby mniej bolesne...zobaczę jutro jak to jest.
Idę się kąpać i do spania bo jutro czeka mnie moc atrakcji.... :baffled: tak bede pewnie wyglądać już po wizycie.

Seremida, no pękła, sama nie wiem jak...wyciągnęłam kawałek bo wyleciał ale pozostała część się rusza i mnie wkurza niesamowicie. Nie boli co dla mnie ważne, ta lekarka do której ide to chirurg szczękowy więc mam nadzieję ze cos zaradzi choc do czasu porodu, potem to moze mi nawet kroić to dziąsło, nie zależy mi...byleby dochodzić te pare tygodni bez zagrożen ze jakis stan zapalny się zrobi albo inne dziadostwo. To górna ósemka a podobno górne zeby mniej bolesne...zobaczę jutro jak to jest.
Idę się kąpać i do spania bo jutro czeka mnie moc atrakcji.... :baffled: tak bede pewnie wyglądać już po wizycie.

Spokojnej nocy

IMG_0859.JPG
[emoji33] nie wiem co powiedzieć. Choć co słyszałam czytałam ale to dla mnie obce.

Załączniki

• IMG_0859.JPG
    IMG_0859.JPG
    148,5 KB · Wyświetleń: 271
Moja panna dziś, na 29 tydzień liczy sobie 1200 g.
Łożysko bardzo z przodu ale nie przodujące, zwapnienia są ale płynu owodniowego odpowiednia ilość więc ''taka widać moja uroda''
Główka i obwód brzucha wypada jak w 28 tc a kość udowa jak 29+2
Pan doktor powiedział, że będzie wysoka ale szczupła i nie przewiduje żeby przekroczyła 4 kilogramy ;-) ;)
No i wiadomość dnia, jest główką ku dołowi.
Oby już tak zostało :rolleyes2:
Ale tak coś czułam, że inaczej kopie, heh....
Zdjęcia w 3D nie dało rady zrobić bo buźką przytulona do łożyska dosłownie ale dostałam zdjęcie zwykłe z ostatniej wizyty. Bo powiedziałam, że ani jednego nie mam

Załączniki

• 36590262_2687515381274458_2683895380751417344_n.jpg
    36590262_2687515381274458_2683895380751417344_n.jpg
    77,6 KB · Wyświetleń: 80
Moja panna dziś, na 29 tydzień liczy sobie 1200 g.
Łożysko bardzo z przodu ale nie przodujące, zwapnienia są ale płynu owodniowego odpowiednia ilość więc ''taka widać moja uroda''
Główka i obwód brzucha wypada jak w 28 tc a kość udowa jak 29+2
Pan doktor powiedział, że będzie wysoka ale szczupła i nie przewiduje żeby przekroczyła 4 kilogramy ;-) ;)
No i wiadomość dnia, jest główką ku dołowi.
Oby już tak zostało :rolleyes2:
Ale tak coś czułam, że inaczej kopie, heh....
Zdjęcia w 3D nie dało rady zrobić bo buźką przytulona do łożyska dosłownie ale dostałam zdjęcie zwykłe z ostatniej wizyty. Bo powiedziałam, że ani jednego nie mam

Ja tez mam z przodu ale już nie przodujące. Nawet nie dochodzące do ujścia. Na szczęście już wysoko. A pamietam ze martwiło mnie to bardzo jak było brzeznie dochodzące do ujścia. Czyli ogólnie mama zadowolona po wizycie ?

Zobacz załącznik 873758 [emoji33] nie wiem co powiedzieć. Choć co słyszałam czytałam ale to dla mnie obce.
A ja słyszałam, czytałam, nawet znam dziewczynę, która praktykuje ;) nhn - naturalna higiena niemowląt. Ponoć super jeśli chodzi o stan pupy, no i dzieci bardzo szybko łapią nocnikowe sprawy. Podziwiam matki, które dają radę w ten sposób. Dla mnie to abstrakcja. Zresztą nawet myśl o pieluszkach wielorazowych jest dla mnie abstrakcją. Także szacun ;)

Witam, dziś byłam na USG Prenatalnym mała waży 1244 lekarz mówi że z USG wychodzi 28 tydzień.. kurcze mało waży.. ale to przez to że ja mam cały czas problemy z tymi nerkami i zatorem..nie chce mi się jeść przez ten ból... czekam na wyniki posiewu i jak będą złe mam iść do szpitala na cewnikowanie mam nadzieję że to pomoże.. Młoda ułożona pośladkowo ma to chyba po starszej siostrze.. a jak z wagą waszych dzieciaczków ?
No u mnie waga na 30t i 4 dni to 1450g. Ale musimy pamiętać że usg to plus minus z waga.

reklama
A ja słyszałam, czytałam, nawet znam dziewczynę, która praktykuje ;) nhn - naturalna higiena niemowląt. Ponoć super jeśli chodzi o stan pupy, no i dzieci bardzo szybko łapią nocnikowe sprawy. Podziwiam matki, które dają radę w ten sposób. Dla mnie to abstrakcja. Zresztą nawet myśl o pieluszkach wielorazowych jest dla mnie abstrakcją. Także szacun ;)

Mam takie samo zdanie , tylko właśnie wchodzę na fb a widzę ze tam taka dyskusja. Nie znam nikogo kto stosuje , sama nie mam zamiaru ale napewno to mega wymagające dla matki.

Do góry