reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Hej.

Miałam wczoraj wizyte :)
Jest wszystko ok, malutka po pomiarach jest starsza ok 1.5 tygodnia :) termin też robi sie na sierpień jak dla mnie bomba:p
No i waży 1800 gramów więc jest mały klocek :p

6 lipca czeka mnie trzecia genetyka a potem 18 lipca następna wizyta :)
A moj maluszek ma tylko 1200 g, a termin na 8.09. Chociaz zaplanowalam mu wage 3200 wiec moze przez te 2 m-c akurat osiagnie te mase.

Zobaczymy czy się uda. Ale jeżeli nie, to muszę myśleć jak to tam poukładać, chociaż Marysia już mogłaby spać w swoim łóżeczku.
Basia mi wczoraj chyba wbila paznokieć w brzuch obok pępka. Od tamtej pory cały czas mnie tam boli. Na szczęście się wyleczylam z tego kataru i kaszlu.
@Bajdelka35, ja też uwielbiam kawę u mamy. Niestety obecnie wyjechała do Krakowa że swoją siostrą. Wróci to będziemy kawkować :)
Mówisz ,że dziecko w brzuszku wbiło Ci paznokcia ?
Bo szczerze ja się zastanawiałam , czy mnie Helenka w środku nie drapie [emoji12] [emoji4]

Dzień dobry ;)
Nasze dzieciaki zaczynają już przybierać bardzo indywidualnie, zobaczymy jak będzie dalej ;) Miłosz na chwilę obecną leci ponoć idealnie na 50 centylu, a to by dawało ok 3600 w 40 tygodniu. A 3000 mojej młodej trudno się z siebie wypychało [emoji14]
Dziś nadprogramowa wizyta, żeby sprawdzić stan szyjki. Śniło mi się, że miała 34 mm (marzenie!), była twarda i rozwarta tylko od środka. Ale mam fascynujące sny [emoji14] w sumie lepsze takie, niż jak ostatnio śniło mi się, że mi się źrenica odklejala (sama źrenica, tęczówka była na miejscu :p).
Nie wiem czy iść jeszcze spać, czy pić kawę, pomóżcie [emoji14]
No i miłego dnia :)

@GoJ z tego co widze nie oznaczone zelazo. Mi na poczatku tez zalecila doktorka od razu suplementacje zelaza przy niskiej hemoglobinie, a pozniej na kontroli wyszlo ze zelazo mam wysokie. Zaczela szukac dalej i kazala oznaczyc witamine b12 i kwas foliowy i chyba cos tam jeszcze, no i wyszlo ze hemoglobina spada bo mam niedobor b12
No widzisz... ja to się zupełnie nie znam... Kazał to żelazo łykać to będę zobaczymy za msc. czy coś się zmieni. Podobnie miałam w pierwszej ciąży.... poza tym nie uważam żeby ta hemoglobina była jakoś skandalicznie niska ;)

Tez biore terdyferon wazne zeby nie ssac tej rozowej slodkiej oslonki i jak najszybciej popic bo niszczy zeby.../?
Polykam jak pamietam tak co drugi trzeci dzien..
Nie biore tez codziennie witamin ale magnez aspargin raczej codziennie
Dobranoc i zamawiam na jutro/ dzis słońce!!!!!!!!! Duuuuuzo slonca
Paaaaa
Mnie położna powiedziała żeby co drugi dzień brać i nie popijać herbatą ( ja herbaty nie piję a leki i tak wodą popijam) a lekarz kazał 1x1....
Tez czekam aż zacznie mnie męczyć ta ilość koloru
Tak sobie pomyślałam jeszcze że jakbym synom tak pomalowała to dopiero miałabym z nimi kłopot ;)

Dzień dobry ;)
Nasze dzieciaki zaczynają już przybierać bardzo indywidualnie, zobaczymy jak będzie dalej ;) Miłosz na chwilę obecną leci ponoć idealnie na 50 centylu, a to by dawało ok 3600 w 40 tygodniu. A 3000 mojej młodej trudno się z siebie wypychało [emoji14]
Dziś nadprogramowa wizyta, żeby sprawdzić stan szyjki. Śniło mi się, że miała 34 mm (marzenie!), była twarda i rozwarta tylko od środka. Ale mam fascynujące sny [emoji14] w sumie lepsze takie, niż jak ostatnio śniło mi się, że mi się źrenica odklejala (sama źrenica, tęczówka była na miejscu :p).
Ja miałam jeszcze iść spać ale dzieci wróciły z Otwocka. Jeszcze kawy nie wypiłam a Bartek ciągnie mnie do lombardu po smartfona. Bo od taty dostał 100zł w ramach wypłaty za ciężką pracę...

Co do snów... mnie się śni że urzadzam i remontuje to mieszkanie co nam przyznali a dziś dodatkowo że Mikołaj już był z Nami.

Dzień dobry ;)
Dosypianie mi osobiście nigdy nie wychodzi na dobre, nie mówię tu o drzemkach po południu tylko jak np. wstanę o 7 i jeszcze dośpię do 8 to zawsze się gorzej czuję . Taka bez życia ;) dlatego jak się obudzę o 7 to po prostu już leżę i was czytam, jem śniadanie albo szukam sobie jakiś zajęć :)

reklama
A u mnie dzisiaj od rana same pyszności, mama zrobiła wczoraj ciasto z malinami i tak podjadam do herbatki :D maliny mamy swoje z ogrodu i są na prawdę smaczne :)

Do góry