reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Matko tort bym zjadła cały, a zdolności fryzjerskich strasznie zazdroszczę! Mnie to przerasta, zwykły francuz to już za duzo_O matko matematyka też mnie dziś przerasta. Próbowałam wyliczyć jaki wg tego będzie Miłosz i się pogubilam [emoji14]

Jeśli w 31 miał 1600 to w 41 wychodzi że 3600:) bo 10tygodni po 200gram:) A ile córeczka miała jak się urodziła?

reklama
Serio nie wiem czy się nie przejadę na to IP pierniczone. W nocy miałam mega skurcze ale tylko z jednej strony... mam nadzieję k...a że to nie porąbana kolka nerkowa... bo sikam na potęgę i ten ból... a tu ani zastrzyków... ani buscopanu... ani nic... ino no-spa i też nie wiem czy w ciąży można 3x3?
Jedz. Ja połowy objawów nie miałam a okazało się ze mam kolkę nerkową :/

Hej
Wczoraj finalnie wyszłam na żądanie. Teraz, muszę się pilnować w domu, żeby leżeć... No i zrobić USG nerek w przyszłym tygodniu, bo właśnie ta kolka

Dżokej kochane mąż z zawodu jest cukiernikiem także ten mam w domu słodko hihi a jeszcze się pochwalę jak uczesalam córki na zakończenie roku szkolnego buźka lecę na imprezę
Bajdelka, fryzury super, ja dopiero raczkuję w tematach fryzur, tym bardziej ze ostatnio córa postanowiła że obcinamy włosy i dajemy dzieciom, które chorują i nie mają włosów a były juz do pasa. Teraz ma krótkie więc tylko kilka fryzurek wchodzi w grę...Twoje to arcydzieła.
Tort superowy, w pierwszym momencie pomyslalam ze trzeba było szukać męża cukiernika ale jak juz ktoś pisał nie uniosłabym się w ciąży, teraz jeszcze się ochłodziło to i słodkie za mną chodzi...ja upiekłam babkę dzisiaj ale na jakieś kremowe coś mam smaka :-D:-D:-D tak więc pewnie wygonie męża do cukierni.
Paulamamula, fajny ten Twój blog :happy: tez kiedys myslalam zeby spróbować ale czasu brak a teraz przy drugim maleństwie to juz w ogóle ;-) ;)

Serio nie wiem czy się nie przejadę na to IP pierniczone. W nocy miałam mega skurcze ale tylko z jednej strony... mam nadzieję k...a że to nie porąbana kolka nerkowa... bo sikam na potęgę i ten ból... a tu ani zastrzyków... ani buscopanu... ani nic... ino no-spa i też nie wiem czy w ciąży można 3x3?
Jedź. Jeśli okaże się, że to pierdoła to przynajmniej będziesz spokojna. Jak coś poważnego to będziesz wiedziała jak leczyć!
Dziewczyny a miała któraś z was dużo szczawianow wapnia w moczu? :O to chyba też ma jakis związek z nerkami.

Bajdelka super tort, musiał być smaczny :) zdolnego masz męża.

Paula, ja zazdroszczę talentu :) od małego miałam zapał ale wszystko w mojej głowie wyglądało lepiej niż w rzeczywistości :( i jaką musisz mieć satysfakcję że sama tyle rzeczy dla Dziecka zrobiłaś :) podziwiam
Szczawiany w niewielkich ilościach występują w moczu normalnie, ale nadmierna ilość szczawianów może prowadzić do kamicy nerkowej. Może za dużo przyjmujesz kwasu szczawiowego z pokarmami?

Mi doktor mówiła, że do 6 tabletek na dobę w razie potrzeby

Dziewczyny a miała któraś z was dużo szczawianow wapnia w moczu? :O to chyba też ma jakis związek z nerkami.

Bajdelka super tort, musiał być smaczny :) zdolnego masz męża.

Paula, ja zazdroszczę talentu :) od małego miałam zapał ale wszystko w mojej głowie wyglądało lepiej niż w rzeczywistości :( i jaką musisz mieć satysfakcję że sama tyle rzeczy dla Dziecka zrobiłaś :) podziwiam
Ja mialam szczawiany od juz 3 lat, co zwalczylam to za jakis czas wracalo, na poczatku ciazy mialam juz trochę mniej bo bylam w trakcie leczenia,, ale musialam odstawic lek, teraz tylko trzeba duzo pic zeby wyplukiwac.nerki mam ok

Bajdelka, fryzury super, ja dopiero raczkuję w tematach fryzur, tym bardziej ze ostatnio córa postanowiła że obcinamy włosy i dajemy dzieciom, które chorują i nie mają włosów a były juz do pasa. Teraz ma krótkie więc tylko kilka fryzurek wchodzi w grę...Twoje to arcydzieła.
Tort superowy, w pierwszym momencie pomyslalam ze trzeba było szukać męża cukiernika ale jak juz ktoś pisał nie uniosłabym się w ciąży, teraz jeszcze się ochłodziło to i słodkie za mną chodzi...ja upiekłam babkę dzisiaj ale na jakieś kremowe coś mam smaka :-D:-D:-D tak więc pewnie wygonie męża do cukierni.
Paulamamula, fajny ten Twój blog :happy: tez kiedys myslalam zeby spróbować ale czasu brak a teraz przy drugim maleństwie to juz w ogóle ;-) ;)
Piękny gest że strony córek , zawsze mnie wzrusza taka chęć niesienia pomocy i takie dobro u dzieci ;)

reklama
Jedz. Ja połowy objawów nie miałam a okazało się ze mam kolkę nerkową :/

Hej
Wczoraj finalnie wyszłam na żądanie. Teraz, muszę się pilnować w domu, żeby leżeć... No i zrobić USG nerek w przyszłym tygodniu, bo właśnie ta kolka
Ja przyzwyczajona do kolek ale niestety NIE W CIĄŻY tak to mam 2x3 buscopan 3x3 no-spa i ew. przychodnia po zastrzyk w d...kę.

Do góry