reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Matko tort bym zjadła cały, a zdolności fryzjerskich strasznie zazdroszczę! Mnie to przerasta, zwykły francuz to już za duzo_O matko matematyka też mnie dziś przerasta. Próbowałam wyliczyć jaki wg tego będzie Miłosz i się pogubilam [emoji14]

Jeśli w 31 miał 1600 to w 41 wychodzi że 3600:) bo 10tygodni po 200gram:) A ile córeczka miała jak się urodziła?

reklama
Serio nie wiem czy się nie przejadę na to IP pierniczone. W nocy miałam mega skurcze ale tylko z jednej strony... mam nadzieję k...a że to nie porąbana kolka nerkowa... bo sikam na potęgę i ten ból... a tu ani zastrzyków... ani buscopanu... ani nic... ino no-spa i też nie wiem czy w ciąży można 3x3?
Jedz. Ja połowy objawów nie miałam a okazało się ze mam kolkę nerkową :/

Hej
Wczoraj finalnie wyszłam na żądanie. Teraz, muszę się pilnować w domu, żeby leżeć... No i zrobić USG nerek w przyszłym tygodniu, bo właśnie ta kolka

Dżokej kochane mąż z zawodu jest cukiernikiem także ten mam w domu słodko hihi a jeszcze się pochwalę jak uczesalam córki na zakończenie roku szkolnego buźka lecę na imprezę
Bajdelka, fryzury super, ja dopiero raczkuję w tematach fryzur, tym bardziej ze ostatnio córa postanowiła że obcinamy włosy i dajemy dzieciom, które chorują i nie mają włosów a były juz do pasa. Teraz ma krótkie więc tylko kilka fryzurek wchodzi w grę...Twoje to arcydzieła.
Tort superowy, w pierwszym momencie pomyslalam ze trzeba było szukać męża cukiernika ale jak juz ktoś pisał nie uniosłabym się w ciąży, teraz jeszcze się ochłodziło to i słodkie za mną chodzi...ja upiekłam babkę dzisiaj ale na jakieś kremowe coś mam smaka :-D:-D:-D tak więc pewnie wygonie męża do cukierni.
Paulamamula, fajny ten Twój blog :happy: tez kiedys myslalam zeby spróbować ale czasu brak a teraz przy drugim maleństwie to juz w ogóle ;-) ;)

Serio nie wiem czy się nie przejadę na to IP pierniczone. W nocy miałam mega skurcze ale tylko z jednej strony... mam nadzieję k...a że to nie porąbana kolka nerkowa... bo sikam na potęgę i ten ból... a tu ani zastrzyków... ani buscopanu... ani nic... ino no-spa i też nie wiem czy w ciąży można 3x3?
Jedź. Jeśli okaże się, że to pierdoła to przynajmniej będziesz spokojna. Jak coś poważnego to będziesz wiedziała jak leczyć!
Dziewczyny a miała któraś z was dużo szczawianow wapnia w moczu? :O to chyba też ma jakis związek z nerkami.

Bajdelka super tort, musiał być smaczny :) zdolnego masz męża.

Paula, ja zazdroszczę talentu :) od małego miałam zapał ale wszystko w mojej głowie wyglądało lepiej niż w rzeczywistości :( i jaką musisz mieć satysfakcję że sama tyle rzeczy dla Dziecka zrobiłaś :) podziwiam
Szczawiany w niewielkich ilościach występują w moczu normalnie, ale nadmierna ilość szczawianów może prowadzić do kamicy nerkowej. Może za dużo przyjmujesz kwasu szczawiowego z pokarmami?

Mi doktor mówiła, że do 6 tabletek na dobę w razie potrzeby

Dziewczyny a miała któraś z was dużo szczawianow wapnia w moczu? :O to chyba też ma jakis związek z nerkami.

Bajdelka super tort, musiał być smaczny :) zdolnego masz męża.

Paula, ja zazdroszczę talentu :) od małego miałam zapał ale wszystko w mojej głowie wyglądało lepiej niż w rzeczywistości :( i jaką musisz mieć satysfakcję że sama tyle rzeczy dla Dziecka zrobiłaś :) podziwiam
Ja mialam szczawiany od juz 3 lat, co zwalczylam to za jakis czas wracalo, na poczatku ciazy mialam juz trochę mniej bo bylam w trakcie leczenia,, ale musialam odstawic lek, teraz tylko trzeba duzo pic zeby wyplukiwac.nerki mam ok

Bajdelka, fryzury super, ja dopiero raczkuję w tematach fryzur, tym bardziej ze ostatnio córa postanowiła że obcinamy włosy i dajemy dzieciom, które chorują i nie mają włosów a były juz do pasa. Teraz ma krótkie więc tylko kilka fryzurek wchodzi w grę...Twoje to arcydzieła.
Tort superowy, w pierwszym momencie pomyslalam ze trzeba było szukać męża cukiernika ale jak juz ktoś pisał nie uniosłabym się w ciąży, teraz jeszcze się ochłodziło to i słodkie za mną chodzi...ja upiekłam babkę dzisiaj ale na jakieś kremowe coś mam smaka :-D:-D:-D tak więc pewnie wygonie męża do cukierni.
Paulamamula, fajny ten Twój blog :happy: tez kiedys myslalam zeby spróbować ale czasu brak a teraz przy drugim maleństwie to juz w ogóle ;-) ;)
Piękny gest że strony córek , zawsze mnie wzrusza taka chęć niesienia pomocy i takie dobro u dzieci ;)

reklama
Jedz. Ja połowy objawów nie miałam a okazało się ze mam kolkę nerkową :/

Hej
Wczoraj finalnie wyszłam na żądanie. Teraz, muszę się pilnować w domu, żeby leżeć... No i zrobić USG nerek w przyszłym tygodniu, bo właśnie ta kolka
Ja przyzwyczajona do kolek ale niestety NIE W CIĄŻY tak to mam 2x3 buscopan 3x3 no-spa i ew. przychodnia po zastrzyk w d...kę.

Do góry