reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Kurna normalni

Ja jutro z K. jadę i jak się wyrobie to do 11stej będzie B. wychowawczyni to odbiorę to nieszczęsne świadectwo i pamiątkowa książkę...

Wychowawca mówi ze rozumie i ze i tak bez sensu żebym w gorąco siedziała na akademii , nagrody książki świadectwa itd mam odebrać przy okazji. U młodszej podobnie wychowawczyni powiedziała. No są normalni , zwłaszcza młodej wychowawca na luzie. Szkoda ze teraz zmiana.

reklama
Ja tez mam termin na koniec września i wszyscy mówią, że mały brzuch, a mały w 24 tc 800g prawie, wiec wszystko idealnie, to się nie martwię :-) lekarz mi mówił, ze każdej kobiecie w inne miejsca idzie,Np. miał pacjentkę, co w ciąży ogromnych ramion dostała, mówił,że wyglądało to naprawdę dziwnie.
Co do kp, bardzo chcę i szukam wiedzy już teraz, mam tez gotowa koleżankę, która w razie w pomoże mi na początku, ale aż przykro czyta się te mity, nawet przez nas „nowoczesne” matki powtarzane :/
Ja do sypialni postawie 5w1 leżaczek bujaczek z Kinderkraft , a w pokoju dziecka normalne lozeczko, mamy jeden poziom, ale w sypialni zwyczajnie nie mam miejsca na pełnowymiarowe lozeczko:) podejrzewam, że i tak dzidziuś z nami skończy w łóżku, a co-sleepingu jest więcej zalet niż wad :-)
Wy już prawie wszystkie 30 tydzień , dawno po glukozie, a ja glukozę na początku lipca , a tydzień u mnie 25 :-) masakra jaka rozbieżność

Fajne masz podejście.. Z takim duże szanse na sukces. Ja też spałam z synkiem długo.. nawet wydawało mi się za za długo.. i naprawdę mimo że wtedy nie umiałam inaczej i tak mi podpowiadał instynkt to teraz bardzo to doceniam

Ja tez już w te luźniejsze się nie mieszczę nawet już. A jak mieszczę to krótkie bo brzuch naciąga i wyglada to kiepsko. Kupiłam spodenki ciążowe to potem się zrobiło zimnej a legginsy już gniota gumka brzuchola :) teraz znów gorac wiec szukam tych kiecek . Pewnie znów kupię na jarmarku coś [emoji23]bo z tych skąpych jestem
W HM mają teraz wyprzedaż

Nie miałam takich badań ta moja gin mówiła że jest wszystko ok, ale kurcze czytałam właśnie w necie ze nie jest i troche mnie to martwi.. kurcze moja siostra tez miała taki problem i doszło do zakażenia w 6 miesiacu dziecko zmarło i z nią też było nie za dobrze do tej pory ma problemy zdrowotne.. we wtorek ide do tej lekarki po L4 i kurcze teraz na prawdę zmieniam lekarza ..
Zasada jest prosta. Jeśli matka ma rH - a ojciec rH+ podaje się immunoglobinę matce w ciąży i po porodzie dziecku. Już w latach 80tych nikt nie poddawał tego w wątpliwość. Wiem bo byłam pierwszym dzieckiem mojej matki która jest minusowa a ojciec plusowy...

Zasada jest prosta. Jeśli matka ma rH - a ojciec rH+ podaje się immunoglobinę matce w ciąży i po porodzie dziecku. Już w latach 80tych nikt nie poddawał tego w wątpliwość. Wiem bo byłam pierwszym dzieckiem mojej matki która jest minusowa a ojciec plusowy...
Normalnie wycedze tej kobiecie we wtorek w caban !!! Dzięki za info :)

reklama
Do góry