reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Kurna normalni

Ja jutro z K. jadę i jak się wyrobie to do 11stej będzie B. wychowawczyni to odbiorę to nieszczęsne świadectwo i pamiątkowa książkę...

Wychowawca mówi ze rozumie i ze i tak bez sensu żebym w gorąco siedziała na akademii , nagrody książki świadectwa itd mam odebrać przy okazji. U młodszej podobnie wychowawczyni powiedziała. No są normalni , zwłaszcza młodej wychowawca na luzie. Szkoda ze teraz zmiana.

reklama
Ja tez mam termin na koniec września i wszyscy mówią, że mały brzuch, a mały w 24 tc 800g prawie, wiec wszystko idealnie, to się nie martwię :-) lekarz mi mówił, ze każdej kobiecie w inne miejsca idzie,Np. miał pacjentkę, co w ciąży ogromnych ramion dostała, mówił,że wyglądało to naprawdę dziwnie.
Co do kp, bardzo chcę i szukam wiedzy już teraz, mam tez gotowa koleżankę, która w razie w pomoże mi na początku, ale aż przykro czyta się te mity, nawet przez nas „nowoczesne” matki powtarzane :/
Ja do sypialni postawie 5w1 leżaczek bujaczek z Kinderkraft , a w pokoju dziecka normalne lozeczko, mamy jeden poziom, ale w sypialni zwyczajnie nie mam miejsca na pełnowymiarowe lozeczko:) podejrzewam, że i tak dzidziuś z nami skończy w łóżku, a co-sleepingu jest więcej zalet niż wad :-)
Wy już prawie wszystkie 30 tydzień , dawno po glukozie, a ja glukozę na początku lipca , a tydzień u mnie 25 :-) masakra jaka rozbieżność

Fajne masz podejście.. Z takim duże szanse na sukces. Ja też spałam z synkiem długo.. nawet wydawało mi się za za długo.. i naprawdę mimo że wtedy nie umiałam inaczej i tak mi podpowiadał instynkt to teraz bardzo to doceniam

Ja tez już w te luźniejsze się nie mieszczę nawet już. A jak mieszczę to krótkie bo brzuch naciąga i wyglada to kiepsko. Kupiłam spodenki ciążowe to potem się zrobiło zimnej a legginsy już gniota gumka brzuchola :) teraz znów gorac wiec szukam tych kiecek . Pewnie znów kupię na jarmarku coś [emoji23]bo z tych skąpych jestem
W HM mają teraz wyprzedaż

Nie miałam takich badań ta moja gin mówiła że jest wszystko ok, ale kurcze czytałam właśnie w necie ze nie jest i troche mnie to martwi.. kurcze moja siostra tez miała taki problem i doszło do zakażenia w 6 miesiacu dziecko zmarło i z nią też było nie za dobrze do tej pory ma problemy zdrowotne.. we wtorek ide do tej lekarki po L4 i kurcze teraz na prawdę zmieniam lekarza ..
Zasada jest prosta. Jeśli matka ma rH - a ojciec rH+ podaje się immunoglobinę matce w ciąży i po porodzie dziecku. Już w latach 80tych nikt nie poddawał tego w wątpliwość. Wiem bo byłam pierwszym dzieckiem mojej matki która jest minusowa a ojciec plusowy...

Zasada jest prosta. Jeśli matka ma rH - a ojciec rH+ podaje się immunoglobinę matce w ciąży i po porodzie dziecku. Już w latach 80tych nikt nie poddawał tego w wątpliwość. Wiem bo byłam pierwszym dzieckiem mojej matki która jest minusowa a ojciec plusowy...
Normalnie wycedze tej kobiecie we wtorek w caban !!! Dzięki za info :)

reklama
Do góry