reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Fajnie. Mam w sumie znajomego fizjoterapeutę który się tym zajmuje. Może pomyśle. Jak te Twoje wczorajsze dolegliwości ? Bo pisałaś ze coś Ci było ale mi wyleciało co
Jak codzien od tygodnia. Od apapu do apapu. Jutro jadę na ip chyba, jeśli znowu z rana nie będę umiała dojść do łazienki...

reklama
Jak codzien od tygodnia. Od apapu do apapu. Jutro jadę na ip chyba, jeśli znowu z rana nie będę umiała dojść do łazienki...

Jasne lepiej iść i nie żałować. Ja byłam dziś u lekarza nadprogramowo bo bóle krzyża miałam a ogólny mówi ze to nie jego działka raczej , poza tym żebym po tym wirusie sprawdziła jak się ma młody. I okazuje się ze te bóle to od skurczow raczej. A ze szyjka skrócona to trochę musimy zwolnić tempo, zwiększyć magnez luteinę i kontrola za tydz

My zaszliśmy kilka mc po dogadaniu się. Ale i tak po wsi plotki ze pewnie z kochankiem i mnie w dupę kopnął to wróciłam do męża. Tylko ze to ze miałam kryzys nawet nie wywołało wyprowadzki, zaniechania codziennych tel z delegacji , czy weekendowych przyjazdów. Wiec znowu nie taki straszny powrót był
emoji23.png
ale ta wiocha wie wszystko lepiej :)
To klasycznie, ludzie ze wsi zawsze wiedzą wszystko lepiej :p
Wejherowo :D

I właśnie o to chodzi. Może i już nie mamy takich zarąbistych zarobków jak rok temu, ale za to jesteśmy razem, znów zbliżyliśmy się do siebie, mamy małe, ale ładne mieszkanko, nie chorujemy, a gdyby nie przymus oszczędzania to naprawdę byłoby cudownie. Trzeba umieć cieszyć się małymi rzeczami. Ale wciąż jeszcze łudzę się, że chwila moment i uda nam się wykaraskać z tego doła finansowego ;) Jest plan, tylko pytanie czy uda się go zrealizować.

29 czerwca :) Niby też nie potrzebuję tej imprezy, ale jeśli wszystko wyjdzie tak jak to zaplanowaliśmy to będzie pięknie. No i dzięki temu będę miała naprawdę ładne zdjęcia z brzuszkiem :)

My dość często jeździmy do Karwi, ot tak po prostu, żeby posiedzieć na plaży i pooddychać nadmorskim powietrzem. Albo gdzieś nad jezioro. Nie lubię się kąpać, ale patrzenie się na wodę zawsze mnie uspokaja :)

Ja zazdroszczę dziewczynom mieszkającym w pobliżu gór! :)
To już niedługo :) to prawda , koniecznie musisz mieć zdjęcia we dwoje :) będzie pamiątka na zawsze . A klasycznie w bieli występujesz czy jakoś inaczej ? :) może pochwalisz się sukienką ? :)
Normalnie jak nie chce to nie musi pic. Moje młode nie miały opijanego pepkowego na chrzcinach tez nie pił i obie zdrowe w miarę i inteligentne... a obie rodzinki dość pijące i zawsze się znajdzie ktoś komu nie pasuje. U nas nie picie się zaczęło od kwietnia jak trafiłam po grillu na IP z krwawieniem a ten po drinku zajął się dziećmi. Pierwszy i ostatni raz żebym się tak denerwowała. Niby było ok dziećmi się świetnie zajął ale jednak świadomość ze nie do końca jest trzeźwy nie dawała mi spokoju. I teraz mówię jak chcesz pic to najpierw dzieci do babci Ale nie chce i nie będzie chciał raczej długo.
Ja dokładnie tak samo uważam, nie chce to nie będzie pił . On uważa że musi być mobilny gdybyśmy czegoś potrzebowali i bardzo się cieszę że tak sądzi :)

Nie żabym miała coś przeciwko :) żebyśmy się dobrze zrozumiały. To kwestia między wami. Ja po prostu zawsze byłam gorzej traktowana i przez rodziców, z treściami też się nie lubię. Więc wolałam zapier.... 7 dni w tygodniu żeby mieć. A potem słuchać że ja to tylko paznokcie i ciuchy. Mimo że zakupy głównie w Lumpie. Czułam się winna temu że nie zachodze w ciążę i przynajmniej starałam się zarobić na leczenie w klinice.

:(
Spoko. Wystarczy, że ja mam coś przeciwko ;) Ja straciłam prace przez to, że właśnie tak zapierniczałam, rodzina zaczęła mnie namawiać, żebym napomknęła szefowi, że dają mi za dużo zleceń, z jednego etatu zrobiły się dwa, no i w rezultacie znaleźli sobie nowego pracownika, a ja wyleciałam na zbity pysk.

Zobacz czy rozmiar butów dobry, jeśli już masz. Ja w tamtej ciąży cały czas chodziłam w tych samych butach, a w tej mi noga urosła. I o ile sandały nie robią różnicy to szpilki wielką...!
Sprawdze. A po porodzie stopa wrocila do pierwotnego rozmiaru? Ja mam duzo butow i bym sie zaplakala jakby byly za male :(.

Ostatnio któraś z was pisała, że kupiła kombinezon na zimę za 35 zł i był link a gdzieś zagubił mi się ten post.
Może pamiętacie ??

Ja mam 2.9 kazał utrzymywać 2*100 luteinę Mialam twardnienia jakieś i w sumie już od mc je mam.

Narazie tak jak pisałam luteinę utrzymać i to min 200 na dobę czyli dwa razy sto. Asmag forte cztery razy po dwie , a jak będzie dalej twardniec często to za tydz mi wypisze lek na to. Jeżeli szyjka się skróci to będzie myślał o sterydach na rozwój płuc. Ja chodzę do min dwóch lekarzy jeden od szpitala do rodzenia i ze na miejscu na NFZ a drugi prywatnie taki lepszy specjalista a jeżeli żadnego z nich nie ma to idę do jakiegokolwiek. Nie na IP bo zostawiają od razu na tej co mam blisko.

Ja raz dzieci puściłam na wakacje z mężem jego siostrą i szwagrem bo pr
Nie obraz się ale może on ma tak wyrąbane na Ciebie bo ma kogoś. Siostra ( inna niż ta od bicia ) miała tak z chłopem to się okazało ze zdążył kupić mieszkanie na lewo w którym mieszkała jakaś kobieta i w dodatku zrobił jej dziecko :/ i tez były kłótnie o kasę , znikanie , picie i ogólnie miał wyj... na nią i dzieci choć sporo mniejsze maja. Zreszta na córkę z pierwszego związku tez ma wyrąbane i kupę czasu siostra się litowala i wysyłała jego byłej kasę na alimenty niby od niego. Póki jej samej nie zaczął żałować jak była z maluchem w domu i nie miała jak robić
Było by mi łatwiej gdyby kogoś miał. Zdradzał. Nawet czasem bym wolała...

reklama
Ja mam 2.9 kazał utrzymywać 2*100 luteinę Mialam twardnienia jakieś i w sumie już od mc je mam.
A nadal masz twardnienie brzucha mimo brania luteiny? Ja mam zalecona luteine 2x100 na plamienia i bole i twardnienia brzucha. Kilka dni bylo ok bez objawow wiec za zgoda lekarki nie zaczelam brac, ale od wczoraj boli mnie brzuch, a dzisiaj wrocilo plamienie. Jutro caly dzien bede lezec, jak nie pomoze to wezme luteine.

Do góry