reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Fajnie. Mam w sumie znajomego fizjoterapeutę który się tym zajmuje. Może pomyśle. Jak te Twoje wczorajsze dolegliwości ? Bo pisałaś ze coś Ci było ale mi wyleciało co
Jak codzien od tygodnia. Od apapu do apapu. Jutro jadę na ip chyba, jeśli znowu z rana nie będę umiała dojść do łazienki...

reklama
Jak codzien od tygodnia. Od apapu do apapu. Jutro jadę na ip chyba, jeśli znowu z rana nie będę umiała dojść do łazienki...

Jasne lepiej iść i nie żałować. Ja byłam dziś u lekarza nadprogramowo bo bóle krzyża miałam a ogólny mówi ze to nie jego działka raczej , poza tym żebym po tym wirusie sprawdziła jak się ma młody. I okazuje się ze te bóle to od skurczow raczej. A ze szyjka skrócona to trochę musimy zwolnić tempo, zwiększyć magnez luteinę i kontrola za tydz

My zaszliśmy kilka mc po dogadaniu się. Ale i tak po wsi plotki ze pewnie z kochankiem i mnie w dupę kopnął to wróciłam do męża. Tylko ze to ze miałam kryzys nawet nie wywołało wyprowadzki, zaniechania codziennych tel z delegacji , czy weekendowych przyjazdów. Wiec znowu nie taki straszny powrót był
emoji23.png
ale ta wiocha wie wszystko lepiej :)
To klasycznie, ludzie ze wsi zawsze wiedzą wszystko lepiej :p
Wejherowo :D

I właśnie o to chodzi. Może i już nie mamy takich zarąbistych zarobków jak rok temu, ale za to jesteśmy razem, znów zbliżyliśmy się do siebie, mamy małe, ale ładne mieszkanko, nie chorujemy, a gdyby nie przymus oszczędzania to naprawdę byłoby cudownie. Trzeba umieć cieszyć się małymi rzeczami. Ale wciąż jeszcze łudzę się, że chwila moment i uda nam się wykaraskać z tego doła finansowego ;) Jest plan, tylko pytanie czy uda się go zrealizować.

29 czerwca :) Niby też nie potrzebuję tej imprezy, ale jeśli wszystko wyjdzie tak jak to zaplanowaliśmy to będzie pięknie. No i dzięki temu będę miała naprawdę ładne zdjęcia z brzuszkiem :)

My dość często jeździmy do Karwi, ot tak po prostu, żeby posiedzieć na plaży i pooddychać nadmorskim powietrzem. Albo gdzieś nad jezioro. Nie lubię się kąpać, ale patrzenie się na wodę zawsze mnie uspokaja :)

Ja zazdroszczę dziewczynom mieszkającym w pobliżu gór! :)
To już niedługo :) to prawda , koniecznie musisz mieć zdjęcia we dwoje :) będzie pamiątka na zawsze . A klasycznie w bieli występujesz czy jakoś inaczej ? :) może pochwalisz się sukienką ? :)
Normalnie jak nie chce to nie musi pic. Moje młode nie miały opijanego pepkowego na chrzcinach tez nie pił i obie zdrowe w miarę i inteligentne... a obie rodzinki dość pijące i zawsze się znajdzie ktoś komu nie pasuje. U nas nie picie się zaczęło od kwietnia jak trafiłam po grillu na IP z krwawieniem a ten po drinku zajął się dziećmi. Pierwszy i ostatni raz żebym się tak denerwowała. Niby było ok dziećmi się świetnie zajął ale jednak świadomość ze nie do końca jest trzeźwy nie dawała mi spokoju. I teraz mówię jak chcesz pic to najpierw dzieci do babci Ale nie chce i nie będzie chciał raczej długo.
Ja dokładnie tak samo uważam, nie chce to nie będzie pił . On uważa że musi być mobilny gdybyśmy czegoś potrzebowali i bardzo się cieszę że tak sądzi :)

Nie żabym miała coś przeciwko :) żebyśmy się dobrze zrozumiały. To kwestia między wami. Ja po prostu zawsze byłam gorzej traktowana i przez rodziców, z treściami też się nie lubię. Więc wolałam zapier.... 7 dni w tygodniu żeby mieć. A potem słuchać że ja to tylko paznokcie i ciuchy. Mimo że zakupy głównie w Lumpie. Czułam się winna temu że nie zachodze w ciążę i przynajmniej starałam się zarobić na leczenie w klinice.

:(
Spoko. Wystarczy, że ja mam coś przeciwko ;) Ja straciłam prace przez to, że właśnie tak zapierniczałam, rodzina zaczęła mnie namawiać, żebym napomknęła szefowi, że dają mi za dużo zleceń, z jednego etatu zrobiły się dwa, no i w rezultacie znaleźli sobie nowego pracownika, a ja wyleciałam na zbity pysk.

Zobacz czy rozmiar butów dobry, jeśli już masz. Ja w tamtej ciąży cały czas chodziłam w tych samych butach, a w tej mi noga urosła. I o ile sandały nie robią różnicy to szpilki wielką...!
Sprawdze. A po porodzie stopa wrocila do pierwotnego rozmiaru? Ja mam duzo butow i bym sie zaplakala jakby byly za male :(.

Ostatnio któraś z was pisała, że kupiła kombinezon na zimę za 35 zł i był link a gdzieś zagubił mi się ten post.
Może pamiętacie ??

Ja mam 2.9 kazał utrzymywać 2*100 luteinę Mialam twardnienia jakieś i w sumie już od mc je mam.

Narazie tak jak pisałam luteinę utrzymać i to min 200 na dobę czyli dwa razy sto. Asmag forte cztery razy po dwie , a jak będzie dalej twardniec często to za tydz mi wypisze lek na to. Jeżeli szyjka się skróci to będzie myślał o sterydach na rozwój płuc. Ja chodzę do min dwóch lekarzy jeden od szpitala do rodzenia i ze na miejscu na NFZ a drugi prywatnie taki lepszy specjalista a jeżeli żadnego z nich nie ma to idę do jakiegokolwiek. Nie na IP bo zostawiają od razu na tej co mam blisko.

Ja raz dzieci puściłam na wakacje z mężem jego siostrą i szwagrem bo pr
Nie obraz się ale może on ma tak wyrąbane na Ciebie bo ma kogoś. Siostra ( inna niż ta od bicia ) miała tak z chłopem to się okazało ze zdążył kupić mieszkanie na lewo w którym mieszkała jakaś kobieta i w dodatku zrobił jej dziecko :/ i tez były kłótnie o kasę , znikanie , picie i ogólnie miał wyj... na nią i dzieci choć sporo mniejsze maja. Zreszta na córkę z pierwszego związku tez ma wyrąbane i kupę czasu siostra się litowala i wysyłała jego byłej kasę na alimenty niby od niego. Póki jej samej nie zaczął żałować jak była z maluchem w domu i nie miała jak robić
Było by mi łatwiej gdyby kogoś miał. Zdradzał. Nawet czasem bym wolała...

reklama
Ja mam 2.9 kazał utrzymywać 2*100 luteinę Mialam twardnienia jakieś i w sumie już od mc je mam.
A nadal masz twardnienie brzucha mimo brania luteiny? Ja mam zalecona luteine 2x100 na plamienia i bole i twardnienia brzucha. Kilka dni bylo ok bez objawow wiec za zgoda lekarki nie zaczelam brac, ale od wczoraj boli mnie brzuch, a dzisiaj wrocilo plamienie. Jutro caly dzien bede lezec, jak nie pomoze to wezme luteine.

Do góry