reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Można 3 jaja tygodniowo. Chudy twaróg, kefir, maślankę, jogurt naturalny. Z mlekiem trzeba uważać, bo ma laktozę, a to cukier :)
To wiem, ale ona mi na to pierwsze glowne sniadanie kazala jesc tylko weglowodany i jakies mieso, i oczywiscie te warzywa ktore mozna bez ograniczen typu pomidor ogorek. No i z tym glownym sniadaniem mam tylko problem, bo po reszcie posilkow mi tak cukier nie skacze.
Nalesnikow niby tez nie mozna a dzis zrobilam na drugie sniadanie naleśniki-placuszki ale pelnoziarniste bez cukru z twarozkiem, malinami i truskawkami i cukier elegancki.
499E747F-9216-4022-8178-D41207763AB0.jpeg

Załączniki

• 499E747F-9216-4022-8178-D41207763AB0.jpeg
    499E747F-9216-4022-8178-D41207763AB0.jpeg
    839 KB · Wyświetleń: 338
reklama
Tak wyczytałam w tych "madrych" książeczkach od lekarza. Lepiej dmuchać na zimne, niż później mieć problemy. Jak za dużo czegoś zjemy to może od razu nie skutkować wysokim cukrem, a np. na drugi czy trzeci dzień. Chociaż mi jaja osobiście nie szkodzą.
Aha, no zastanawiałam się tylko. Na szczęście udało mi się uniknąć CC, więc po prostu kontynuuje moja dietę ;)

Aleksandra z Aleksandrem pozdrawiają Mikołaja i wszystkie inne okupowane brzuszki!
U mnie 27tc, wlasnie udziemy na nasz nowy obowiazkowy spacer po obiadku
EB77C02D-2D88-4AF0-92DE-F4EFB6AE1BF8.jpeg

Załączniki

• EB77C02D-2D88-4AF0-92DE-F4EFB6AE1BF8.jpeg
    EB77C02D-2D88-4AF0-92DE-F4EFB6AE1BF8.jpeg
    471,2 KB · Wyświetleń: 528
To wiem, ale ona mi na to pierwsze glowne sniadanie kazala jesc tylko weglowodany i jakies mieso, i oczywiscie te warzywa ktore mozna bez ograniczen typu pomidor ogorek. No i z tym glownym sniadaniem mam tylko problem, bo po reszcie posilkow mi tak cukier nie skacze.
Nalesnikow niby tez nie mozna a dzis zrobilam na drugie sniadanie naleśniki-placuszki ale pelnoziarniste bez cukru z twarozkiem, malinami i truskawkami i cukier elegancki.
Zobacz załącznik 867598
Wiem, że węglowodany złożone powinny być na kolację, a śniadanie powinno być tłuszczowo-białkowe. Pełnoziarniste jak najbardziej możesz :) chodzi o naleśniki ze zwykłej białej pszennej mąki, że nie wolno.

@StarAnia możliwe, że masz takie wrażenie jakbyś samą siebie słyszała. Póki co rozumiem podejście położnej, gdy radzi, żeby samej się nie napędzać i nie utrudniać im pracy. Jeżeli źle się nastawię to w niczym to nie pomoże.

Już stracilam nadzieję, że znajdę sobie koleżankę na spacery z wózkiem :( Prawie wszystkie poprzychodziły z mężami i w ogóle nikt z nikim nie gada, tylko w parach odzywają się do siebie. Przed zajęciami wszyscy siedza w ciszy, jak za karę... to jest jakaś porażka =_=
Dobrze Cię rozumiem ja mieszkam w Wawie od kilku miesięcy i też nikogo nie znam. Do szkoły rodzenia też poszłam aby kogoś poznać ale dzisiaj to ludzie poznają się w sieci na żywo nie potrafią rozmawiać.

Dzien dobry! Ja wczoran mialam wizyte: Moje Sloneczko ma juz kilogram :) szyjka dluga i zamknieta. Bole brzucha i plamienia wynikaja z czynnosci skorczowej macicy. Dostalam na to Luteine i nakaz oszczedzania sie, odpoczynku i lezenia jak trzeba.
Ja chodze do szkoly rodzenia - mysle, ze przy pierwszym dziecku to bardzo pomocna sprawa. I z mojego punktu widzenia wazna dla przyszlego taty: polozna rozne rzeczy adresuje do panow, co moim zdaniem i osmiela i zwieksza poczucie odpowiedzialnosci. Fajna sprawa. Tez chodze przy szpitalu gdzie chce rodzic.
Dostalam liste wyprawkowa i co zabrac do szpitala. Jesli chcecie to moge wkleic.

A gdzie będziesz rodzić?

Niestety ból, który złożył przysięgę "i juz cię nie opuszcze do porodu" :p spojenie łonowe, podbrzusze, a tera

Nie zgłębiałam się jeszcze w cc, przynajmniej bardzo ogólnikowo, dlatego nie chce pisać głupot i przesyłam po link do strony fundacji Rodzić po Ludzku :) tam znajdziesz właściwie wszystko :)
Link do: Cesarskie cięcie - Strona internetowa Fundacji Rodzić po Ludzku
Jeśli chodzi o towarzystwo przy porodzie, to u mnie będzie i doula i partner. Do porodu w wodzie osoba towarzysząca jest obowiązkowa, inaczej by mi nie pozwolili. Mój idzie, bo chce, douli zadaniem jest też zbesztanie go, jak będzie przeszkadzał. On średnio pomocny przy porodzie, no nie nadaje się chłopak i tyle :p

Mnie tez boli już prawie od początku , ale lekarze mówią ze zrosty po operacji , ze coś tam z pęcherzem i stad boli ... jak więcej poleze to pare godzin jest znośnie , a jak pochodzę więcej to znów porażka. Nieraz już płakałam z bólu. Kiedyś dziewczyny pisały ze może i ja mam to rozejście spojenia ale niewiem nawet jak to się diagnozuje

reklama
Mnie tez boli już prawie od początku , ale lekarze mówią ze zrosty po operacji , ze coś tam z pęcherzem i stad boli ... jak więcej poleze to pare godzin jest znośnie , a jak pochodzę więcej to znów porażka. Nieraz już płakałam z bólu. Kiedyś dziewczyny pisały ze może i ja mam to rozejście spojenia ale niewiem nawet jak to się diagnozuje
Mi ginekolog zrobił USG spojenia łonowego i na tej podstawie diagnoza. Mówi, że jeśli się pogorszy nie będę mogła rodzić sn, więc dbam jak moge. Ale mnie boli cały czas.

Do góry