reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Seremida a czy można coś takiego zjeść ? Znalazłam kawiarnie w Wawie i niby robią zdrowe ciasta i tak myśle, że bym chodziła a tu przykładowe

IMG_2746.JPG

Załączniki

• IMG_2746.JPG
    IMG_2746.JPG
    139,9 KB · Wyświetleń: 337
reklama
@seremida zwracam się do Ciebie, bo nie pamiętam która z Was jest jeszcze cukrzycową weteranką :p jakiś pomysł dlaczego jest tak, że codziennie jem na śniadanie to samo, ten sam chleb, to samo masło, ta sama wędlina, ten sam pomidor i ogórek i raz cukier jest dobry a raz za wysoki? Cukier na czczo zawsze mam dobry. Wczoraj dołożyłam na kanapkę jeszcze ogórka konserwowego i miałam wynik 174, myślałam, że przesadziłam z tym ogórkiem i dziś już go odpuściłam, dodatkowo poszłam na spacer po śniadaniu a wynik i tak 144 :(
Ja miałam identycznie i problem odkryłam w chlebie . Teraz kupuję IG taki specjalny dla cukrzyków i jest ok. A i pierwsze śniadanie malutkie A dopiero na drugie znacznie więcej i wszystko się pięknie wyregulowało.

@Paulamamula wózek super :) Przemyśl jeszcze sprawę tego fotelika, bo jest to jeden z najmniej bezpiecznych na rynku. W pracy kilka takich połamałam przez przypadek, pokazując klientom jaka to licha konstrukcja...

Wiem wiem , fotelik chcemy już z certyfikatem ale mama od której kupowałam wszystko dala go też w gratisie i sama mowila że z niego nie korzystała.

Ja miałam identycznie i problem odkryłam w chlebie . Teraz kupuję IG taki specjalny dla cukrzyków i jest ok. A i pierwsze śniadanie malutkie A dopiero na drugie znacznie więcej i wszystko się pięknie wyregulowało.
W cukrzycy przeważnie chodzi o to, żeby jeść mało, ale bardzo często, żeby nie było dużych wahań cukru. 3 posiłki główne i 3-5 przekąsek.

U nas tatus chce być bardzo przy porodzie bo nieświadomy co tam go zastanie hehe zobaczymy jak bd przy kolejnym dziecku :cool2:

Świetnie przedstawia nam cała ta otoczkę położna że szkoły rodzenia. W sposób humorzasty podchodzi do tematu i to też nas uspokaja. Ma babka podejście!

To są twoje oczekiwania wobec porodu, np. czy chcesz kangurować, czy zgadzasz się na obecność studentów, stażystów, czy chcesz aby od razu kąpano dziecko itp. wpisz w google, są przykładowe.Może właśnie tu jest problem, że zawsze jesz to samo. Spróbuj urozmaicić te śniadania, np. twarożek z pomidorem, inny rodzaj chleba (graham, razowy i te dozwilone można wymieniać).
kombinowałabym, gdyby nie to że diabetolog zabroniła mi nabiału na pierwsze śniadanie. chociaż ostatnio zaryzykowałam i dorzuciłam jajko do śniadania i cukier był w porządku :) więc może faktycznie coś zacznę zmieniać mimo tego, że niby nie mogę :p

kombinowałabym, gdyby nie to że diabetolog zabroniła mi nabiału na pierwsze śniadanie. chociaż ostatnio zaryzykowałam i dorzuciłam jajko do śniadania i cukier był w porządku :) więc może faktycznie coś zacznę zmieniać mimo tego, że niby nie mogę :p
Można 3 jaja tygodniowo. Chudy twaróg, kefir, maślankę, jogurt naturalny. Z mlekiem trzeba uważać, bo ma laktozę, a to cukier :)

Masz gorączkę ? Czy ogólnie na ból ? Ja jestem chora ale bez gorączki to obchodzę się bez narazie. Domowe sposoby, syropy, kropelki cuda wianki :)
Niestety ból, który złożył przysięgę "i juz cię nie opuszcze do porodu" :p spojenie łonowe, podbrzusze, a tera
To proszę Cię napisz mi jakie mam prawa przy cesarskim cięciu????
Nie zgłębiałam się jeszcze w cc, przynajmniej bardzo ogólnikowo, dlatego nie chce pisać głupot i przesyłam po link do strony fundacji Rodzić po Ludzku :) tam znajdziesz właściwie wszystko :)
Link do: Cesarskie cięcie - Strona internetowa Fundacji Rodzić po Ludzku
Jeśli chodzi o towarzystwo przy porodzie, to u mnie będzie i doula i partner. Do porodu w wodzie osoba towarzysząca jest obowiązkowa, inaczej by mi nie pozwolili. Mój idzie, bo chce, douli zadaniem jest też zbesztanie go, jak będzie przeszkadzał. On średnio pomocny przy porodzie, no nie nadaje się chłopak i tyle :p

Można 3 jaja tygodniowo. Chudy twaróg, kefir, maślankę, jogurt naturalny. Z mlekiem trzeba uważać, bo ma laktozę, a to cukier :)
O ciekawe :) tzn sorry, że się wtrącam, ale mnie to zaciekawiło, bo na diecie przy io nie mialam żadnych jajecznych ograniczeń, więc się zastanawiam dlaczego tak :p

Przyszły mi właśnie moje eko pieluszki na mikro pupę <3

reklama
O ciekawe :) tzn sorry, że się wtrącam, ale mnie to zaciekawiło, bo na diecie przy io nie mialam żadnych jajecznych ograniczeń, więc się zastanawiam dlaczego tak [emoji14]

Przyszły mi właśnie moje eko pieluszki na mikro pupę <3
Tak wyczytałam w tych "madrych" książeczkach od lekarza. Lepiej dmuchać na zimne, niż później mieć problemy. Jak za dużo czegoś zjemy to może od razu nie skutkować wysokim cukrem, a np. na drugi czy trzeci dzień. Chociaż mi jaja osobiście nie szkodzą.

Do góry