D
Deleted member 181710
Gość
Moje nastawienie jest właściwe.
Albowiem właściwie o tym nie myślę
Albowiem właściwie o tym nie myślę
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja tak samo pierwsza ciąża i chciałam iść ale okazało się że w okolicy jest jedna szkoła do której zapisy już zakończone dawno a na ich stronie jest żeby się zgłaszać po 26 tyg . Dzwoniłam w 26 tyg a ona mi że za późno ale zwolniło się miejsce w jakiejś późniejszej grupie i będą dzwonili . I tak czekam, u mnie dzisiaj 27+5 a zajęcia trwają 10 tyg, a nawet nie wiem kiedy się zaczynają i czy na pewno mnie zapisała.
A im bliżej porodu tym coraz bardziej jestem przerażona tym że nie dam sobie rady .
Trochę mało. No ale trudno
Jeśli pytasz o chusteczki to czytałem na mama forum że takie są i rzeczywiście były sprawdziłam. Ale nie pytaj o nazwę.. jak będę następnym razem zrobię zdjecieKtóre
Które to???
Wyślij lekarzowi SMS i czekaj na odpDziewczyny help!
Wizytę mam dopiero 26. Co mam zrobić?
Tak jak normalnie np przy wysyłaniu smsPowiem slogan, ale prawdziwy.. to dziecko i tak musi wyjść.. nie ma wyjścia już teraz..
A drugi to natura. A trzeci to nie my pierwsze i nie ostatnie.. kobiety zawsze rodziły i dawały radę.. A położnictwo teraz pomaga nawet jak trudniejszy przypadek i 100 lat temu kobiety nie dawały bo bliźniaki czy źle ułożenie dziecka.. także głowę do góry.. dasz radę tak czy inaczej.. nie masz wyjścia.. buziak będzie dobrze..
Nie umiem używać buziek emotki tu na forum..???
A któraś z Was decyduje się na prywatną położną do porodu?
u mnie w mieście jest taka jedna(haha tak, miasto nie małe ale słynna jest jedna położna..) którą wszyscy zachwalają i mówią, że złota kobieta, bo na porodówce podobno można baaardzo różnie trafić.
No i się zastanawiam, kosztuje to około 800zł, trochę dużo ale z drugiej strony pierwszy poród a ja trochę panikara jestem.
To proszę Cię napisz mi jakie mam prawa przy cesarskim cięciu????Wiesz tu nie o to chodzi, żeby mieć zle nastawienie, tylko o to, żeby znać swoje prawa i przynajmniej liznąć tematykę porodowa, żeby w razie czego moc walczyć o swoje. W pierwszej ciąży na porodowke szlam z takim uśmiechem, że położne nie wierzyly, że rodzę, wyszłam jako wrak człowieka. Teraz też jestem pozytywnie nastawiona i pewnie też zjawię się z uśmiechem na ustach, ale też wiem czego chce i jakie są moje prawa, wiec, jeśli ktoś będzie próbował je złamać, ja będę o tym wiedziała i będę mogła się bronić
Tak jak normalnie np przy wysyłaniu sms
: i ) tylko wiadomo razem .
Staram się myśleć pozytywnie wiadomo, że dam radę że nie ja pierwsza i nie ostatnia ale czasem przychodzą takie momenty przerażenia