reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Do tej pory kopał po bokach pępka i nie czułam nic nad pepkiem. Teraz wyraźnie tylko nad pepkiem i w dole pod.. az mi nad pepkiem gulka latala.

Aha no to mi kopał ostatnio nad pępkiem i lałam co chwile i miałam taki jakby podłużny brzuch to pewnie wtedy tez był w dół. Kiedyś na usg był i faktycznie tak czułam go jak piszesz.

Zapełniłam koszyk na gemini.pl ''wyprawkowo''
Mam tam:
-witaminę D dla niemowląt
-octenisept (małą buteleczkę)
-alantan (do pielęgnacji sutków)
-krople przeciwbólowe i przeciwgorączkowe od 1 dnia (w razie wielkiego W)
-aromactiv (maść pod kątem kataru)
A z polecenia, z tej strony \Srokao/ dorzuciłam jeszcze
-baby cap spray na ciemieniuchę
-nivea krem na każdą pogodę
-nivea krem na odparzenia
-chusteczki nawilżane bobini
-hipp babysanft płyn do kąpieli
Do tej pory kopał po bokach pępka i nie czułam nic nad pepkiem. Teraz wyraźnie tylko nad pepkiem i w dole pod.. az mi nad pepkiem gulka latala.
Haha no dokładnie tak. I jeszcze jak szpera łapkami przy spojeniu łonowym, to czuć dokładnie :p

Ja myślę że wszystko zależy na kogo się trafi i na humor w danym czasie obsługi szpitala.. 19 lat temu wieczór przed moim porodem przyszła do mnie na sale salowa i mówi ,,dziewczyno żebyś ty tylko w nocy nie dostała skurczy bo lekarz ordynator który akurat miał dyżur pije właśnie z rodziną dziewczyny która miała rodzinny poród.. wtedy to była nowość.. no i w nocy dostałam skurczy poszłam do pielęgniarek ze sie zaczęło chyba bo mnie plecy bola co kilka minut .. o 2 w nocy przyszedl lekarz wsadził paluchy i nie było rozwarcia a ze moja córka była posladkowa a on był na kacu albo jeszcze pijany kazał podlaczyc jakies kroplowki i czekać do 7 rano i ze będzie cesarka.. no i zrobił ta cesarke ale mojej córce przeciął posladek skalpelem do tej pory jest blizna.. nie było wtedy komórek rodzina nie mogła wchodzić na oddział .. ja miałam 21 lat po narkozie i ogólnie obolała.. nie mogłam nawet nikogo powiadomić o tej sytuacji
przyszła lekarka i mi to oświadczyła ze dziecko ma rane po skalpelu...
Teraz jest inaczej sa telefony itd. Ale nigdy nie wiesz na kogo trafisz w szpitalu..

Dorzuc czopki glicerynowe dla siebie i rivanol do zrobienia roztworu na wodzie ;)
Edit: sól fizjologiczna i gaziki jałowe ;)
Czopki mam. Sól i gaziki to na miejscu w aptece, na nich nie ma takiej różńicy w cenie.
A ten rivanol, czytałam że bardzo plami skórę i ubrania. Nie ma zamiannika?
Bo to na rany jest.

Hmm, chyba mam bardzo dobre nastawienie do porodu przez to, że moja ciąża przebiega jak na razie prawidłowo i bardzo przypomina ciążę mojej mamy, która mimo nienajmilszych położnych z urodzeniem nie miała żadnego problemu, a koleżanki, które rodziły w naszym szpitalu nie opowiadają strasznych historii o tutejszej porodówce...
Jakoś tak wiecie, jednak większość porodów przebiega normalnie, więc nie chce mi się z góry nastawiać na najgorsze i iśc z przekonaniem, że ekipa, która będzie przyjmować poród na pewno coś spartoli.
Ja też jestem pozytywnie nastawiona ale to może dlatego że nie wiem co mnie czeka :D

Ja się boje wypowiadać o moje nastawienie przed porodem, bo ostatnio jak napisałam, że nie mam żadnych dolegliwości to dostałam kombo chyba za karę... a wczoraj pochwaliłem się, że w nocy wstaje raz siku koło 3-4. To tak dzisiaj wstałam co 2 h !!!!

Także boje się napisać o pozytywnym nastawieniu bo wtedy los mnie ukarze i będę 5 dni rodzic :p

reklama
Dziewczyny help!

Wizytę mam dopiero 26. Co mam zrobić?
ja zaraz jadę na szczepionkę, to się upewnię u lekarza co można w razie zapalenia pęcheerza, bo ostatnio mówił chyba, że furaginę można, ja mam leukocyty 6-8 i d. liczne bakterie i na razie mam nic nie robić, ale lekarz idzie teraz na 2 tyg na urlop, więc sama sobie za tydz skontroluję mocz i chcę wiedzieć co można brać w razie czego
ja kupuję tak jak przy pierwszym dziecku chusteczki pieluchy pampers
ja przy pierwszym porodzie 6 lat temu też nie mogłam nic pić, a skończyło się cc i po tym też nie można pić więc usychałam... masakra

Do góry