reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Dziewczyny, zwariuje chyba przez męża i moich rodziców. Jestem między młotem a kowadlem. Moi rodzice mają poczucie winy przez to, że mam tą wadę serca (po pierwsze, bo tata ma, a po drugie, że mnie nie badali pod tym względem) i teraz ciągle coś chcą mi lub mojej córce Marysi kupować. Niestety mojemu mężowi się to nie podoba, bo on chciałby mi robić prezenty, ale nas nie stać. No i on ma do mnie pretensje, że ja mówię rodzicom, że coś bym chciała, ale ja wcale tego nie mówię tak, aby mi kupili. Po prostu ze mnie jest papla. Nie sądziłam też, że oni tak będą wszystko chcieli kupić. No i teraz nie wiem co zrobić :( on na mnie zły, rodzice źli na niego, a ja bym chciała spokoju. Przez to wszystko chce mi się ryczeć. Kocham męża i kocham rodziców. On nie rozumie tego co robią moi rodzice, a moi rodzice nie rozumieją jego. Szlag mnie trafi!

Ale niech on chowa męska dumę do kieszeni. W końcu to są Twoi rodzice, a nie jacyś obcy ludzi. Jeśli czują potrzebę Tobie coś kupić czy małej to mają do tego prawo przecież. Mi rodzice też ostatnio dali duży przelew na dziecko- trochę mi było głupio, ale z drugiej strony oni tego potrzebowali i dodatkowo stać ich to tylko podziękowaliśmy z Kamilem.

Jeszcze się całe życie samodzielnie nakupujecie rzeczy dla dziewczynek :)

reklama
Dziewczyny, zwariuje chyba przez męża i moich rodziców. Jestem między młotem a kowadlem. Moi rodzice mają poczucie winy przez to, że mam tą wadę serca (po pierwsze, bo tata ma, a po drugie, że mnie nie badali pod tym względem) i teraz ciągle coś chcą mi lub mojej córce Marysi kupować. Niestety mojemu mężowi się to nie podoba, bo on chciałby mi robić prezenty, ale nas nie stać. No i on ma do mnie pretensje, że ja mówię rodzicom, że coś bym chciała, ale ja wcale tego nie mówię tak, aby mi kupili. Po prostu ze mnie jest papla. Nie sądziłam też, że oni tak będą wszystko chcieli kupić. No i teraz nie wiem co zrobić :( on na mnie zły, rodzice źli na niego, a ja bym chciała spokoju. Przez to wszystko chce mi się ryczeć. Kocham męża i kocham rodziców. On nie rozumie tego co robią moi rodzice, a moi rodzice nie rozumieją jego. Szlag mnie trafi!
Pogadaj z mężem i powiedz mu dokładnie to, co tutaj napisałaś. Urażona męska duma to ciężki temat, ale myślę, że zrozumie :)
Ja urodziłam swoje córki 1 września fajna data na urodziny.... Szkoda że musisz leżeć toż to przecież dwa miesiące obym ja nie musiała bo u mnie nie ma kto się zająć dziećmi i całym domowym zamieszaniem czyli pranie,gotowanie, sprzątanie itp.... Dobrze ze do nas wracasz
Moja córka jest z 3 września, więc mam nadzieję jednak na drugą połowę sierpnia :) U mnie też wszystko do ogarnięcia, jeszcze jesteśmy w trakcie remontu pokoju dziecięcego, ale jak mus to mus. Lekarz powiedział, że to nie chodzi o leżenie plackiem jak ameba, bo podobno badania wykazały, że takie całkowite leżenie też jest złe, nawet przy zagrożonej ciąży, tylko maksymalne unikanie chodzenia, prac domowych, pozycji stojącej jako takiej. czyli plus taki, że posiedzieć też mogę, czy kanapkę sobie zrobić. Trochę poszalałam teraz, bo byłam z córką na wsi i codziennie robiłam 15km i łaziłam zbierać truskawki. Mea culpa :p Mam nadzieję, że za tydzień dowiem się, że już jest lepiej ;)

Rany oglądam właśnie uwaga na tvn i ja nie wiem czy to możliwe aby aż 6lekarzy faktycznie nie zauważyli na usg że dziecko nie ma aż dwóch nóg, jedenej ręki i jednej dłoni???? To możliwe???? Rany ja za tydzień swojego lekarza wręcz zmęczenie, ale miałam prenatalne i tam mam napisane że jest wszystko ok dla mnie szok

Ale niech on chowa męska dumę do kieszeni. W końcu to są Twoi rodzice, a nie jacyś obcy ludzi. Jeśli czują potrzebę Tobie coś kupić czy małej to mają do tego prawo przecież.
To jest to. Chłop ma jakieś widzi mi się ale sam nie jest w stanie kupić, więc zamiast się przymknąć i przemyśleć to i owo to obrażanie i awantury.
WTF?!
Nie rozumiem niektórych ''układów'' :confused:

Cześć dziewczyny nie było mnie parę tyg.
a to wakacje mezus nam zaserwował, do pracy jeszcze śmigam i ogólny sajgon z chłopaków treningami i końcem roku.

ja dziś biorę młodej ciuchy, bryka nowa stoi od soboty...dziś siebie odbkupiłam do szpitala. W sumie to jestem na końcu zakupów :D grunt to dobra organizacja

a mała ważyła 2tyg temu 850 gram...jestem pod kontrolą mam duzy brzuch i wody płodowe przy górnej granicy :/

Załączniki

• 35053152_10156008185758692_2541153645907410944_n.jpg
    35053152_10156008185758692_2541153645907410944_n.jpg
    674,4 KB · Wyświetleń: 136
  • 33436597_10155973946798692_8756408516530405376_n.jpg
    33436597_10155973946798692_8756408516530405376_n.jpg
    469,4 KB · Wyświetleń: 130
Rany oglądam właśnie uwaga na tvn i ja nie wiem czy to możliwe aby aż 6lekarzy faktycznie nie zauważyli na usg że dziecko nie ma aż dwóch nóg, jedenej ręki i jednej dłoni???? To możliwe???? Rany ja za tydzień swojego lekarza wręcz zmęczenie, ale miałam prenatalne i tam mam napisane że jest wszystko ok dla mnie szok
Wątpię.
Chyba że to ortodoksi katoliccy?

A mnie od tego łażenia cała psiocha boli! Co za jakiś dzień do dupy...?

Jak miki się urodzi zrobie chlopakom jakies fajne foty

a to wakacje mezus nam zaserwował, do pracy jeszcze śmigam i ogólny sajgon z chłopaków treningami i końcem roku.

ja dziś biorę młodej ciuchy, bryka nowa stoi od soboty...dziś siebie odbkupiłam do szpitala. W sumie to jestem na końcu zakupów :D grunt to dobra organizacja

a mała ważyła 2tyg temu 850 gram...jestem pod kontrolą mam duzy brzuch i wody płodowe przy górnej granicy :/
Ślicznie wyglądasz , [emoji5] malutka też ładnie rośnie moja wazyla w 26 tygodniu 850 g .
Mam nadzieję że wypoczelas na wakacjach [emoji106]

reklama
Moim zdaniem nie możliwe. Takie części ciała to JA widzę na usg bez zbędnego wysiłku.

Ojej, brzuszek zgrabny, nie wygląda na duży :) Ale to może dlatego, że mój faktycznie jest gigant :)

Do góry