reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Spoko. Trochę nas tu jest ;)
Mnie trochę wpienia ten NFZ z tymi USG chciałabym młodego zobaczyć przed 32 tc...

Kurczę ja cześć chodzę na NFZ , i co dwie wizyty zrobi to usg , nie jakieś mega szczegółowe ale robi. A wizyty Mam często , wiec raz na mc spokojnie na NFZ mam to usg. To jeszcze trochę poczekasz bo z tego co kojarzę to 28 tyg masz teraz

reklama
A co do wozkwó. Mi osobiście podobają się bardzo wózki retro ale są pieruńsko ciezkec i do tego mało zwrotne. Na ostatnim przeglądzie wozkow ( już chyba setnym) sprzedawczyni poleciła Valco baby Snap3 kołowy. Przyznam że wyglądem nie zachwycił mnie ale podbijał super na kraweznikach i był naprawdę bardzo zwrotny. Do tego spacerówka bardzo duża.

Jakbym się coś lepiej czuła to bym się ruszyła do sklepu zrobić jakieś rozeznanie ale nie mam weny , potrzeby żadnej z miasta a sklep to muszę do miasta i jeszcze na druga stronę przejechać ... narazie czytam Wasze opinie ;)

Ostrożnie z tym ogłoszeniem by ZUS się Tobą nie zainteresował, bo za prace na l4 mogą kazać nawet oddać cały zasiłek.
Aha, no to będę ostrożna. Dzięki za ostrzeżenie :)
A ja dziś 28 tyg :)
Screenshot_20180612-092314.png

Załączniki

• Screenshot_20180612-092314.png
    Screenshot_20180612-092314.png
    28 KB · Wyświetleń: 409
Byłam na glukozie, wypiłam i chyba za szybko bo po pięciu minutach wszystko zwymiotowałam.. i po badaniu.. teraz w piatek kolejne ale piguły powiedziały ze krew juz maja to moge w domu wypic glukoze i dojechac do nich do 10 .. kurcze w poczekalni było tyle ludzi i tak duszno nie dało rady tam wytrzymać a gdzie usiedzieć dwie godziny.. idę spać bo sie źle czuje, młoda kopie w brzuchu chyba z głodu ale nie dam rady nic przełknąć ..

A jak nastroje z chłopem ? Dziś chyba w pracy to masz spokój ? Idź odeśpij, potem zjedz i daj znać czy się lepiej czujesz

Hej,
W koncu nadrobilam zaleglosci w czytaniu forum :happy: ja mam dzisiaj wizyte ale dopiero o 20:40...jakas masakra jak dla mnie, ale co zrobic.
Ja zaczynam prac powoli ciuszki, mam tego troche wiec sie zejdzie. Robie miejsce w szafacj, kupuje pierwsze higieniczne artykuly, powoli sie ogarniam.
Nareszcie pada...jakze ja sie ciesze :laugh2: nareszcie chlodniej sie zrobilo.
Goj...moja mala tez wymysla rozne nazwy i tak np. sosna to szyszoła :happy: dzieciaki maja super wyobraznie.
Rooibos...pokłóli Cię strasznie, ja mam cos podobnego ale na udzie bo uderzylam w bramke zabezpieczajaca ostatnio...lekarka to pomysli ze mnie chłop leje ;)
Dzisiaj odebralam wyniki i po raz pierwszy nie ma sladu białku w moczu....super się cieszę bo u mnie to rzadkość :happy::happy::happy:
Obiad mam ugotowany wiec ide ogarniac dom trochę, milego dnia Wszystkim.

Ja mam po...sobie ;) właśnie wczoraj pomalowałam pierwszy raz białą farbą, bo jest z naturalnej wikliny. Mocno podniszczony, ale to i tak na pierwsze pół roczku, bo jak już siądzie, to może mi z tego wypaść. Potem oddam na olx za free, bo na sprzedaż się już nie będzie nadawał ;) Co do ciuszków to słabo, zwłaszcza, że laska elegancka, to wie jak wyglądają dobrej jakości ciuszki, nawet jak oddasz/wydasz nie powinna się zorientować, chyba nie będzie Twego dziecia oglądać codziennie :)
Wiesz, jestem na nią zła, a to bliska przyjaciółka - jak mogła przywieźć mi taki szmelc bez mrugnięcia okiem i to chrzanienie przez parę lat (wiedziała, że staram się o dziecko), jak to ona rzeczy dla mnie trzyma. Mam ochotę jej wygarnąć co myślę o jej rzeczach. Bo to nie jest tak, że mnie nie stać na nowe, chociaż jestem przeciwniczką marnowania. Zastanawiam się czy to nie była jakaś manifestacja... gdyby był to ktoś obcy, albo jakaś fleja, to bym machnęła na to ręką, a tak to tylko mi zrobiła sporą przykrość.

Po porodzie chcesz się przeprowadzać ? My mamy przeprowadzkę zaplanowana na koniec sierpnia by od września już na nowym i bym tam urządzała dla dziecka już. Dlatego wcześniejszy poród mi nie pasuje :p
Tak, na razie nie mamy do tego mozliwosci, bo dopiero co w grudniu skonczylismy remont tego mieszkania i dopiero co sie wprowadzilismy, wiec dalismy sobie maksimum mieszkania tutaj dopoki maluch nie zacznie chodzic. Wtedy kredyt na drugie a to wynajac.
Jak juz wyrosnie z kosza to tezeba bedzie gdzies lozeczko wcisnac, trudno, ale chociaz na poczatku niech bedzie wygodniej ;)

Cos zus leci w kulki i nie przeslali kasy, ciekawe czemu :( zawsze bylo punktualnie

reklama
Wiesz, jestem na nią zła, a to bliska przyjaciółka - jak mogła przywieźć mi taki szmelc bez mrugnięcia okiem i to chrzanienie przez parę lat (wiedziała, że staram się o dziecko), jak to ona rzeczy dla mnie trzyma. Mam ochotę jej wygarnąć co myślę o jej rzeczach. Bo to nie jest tak, że mnie nie stać na nowe, chociaż jestem przeciwniczką marnowania. Zastanawiam się czy to nie była jakaś manifestacja... gdyby był to ktoś obcy, albo jakaś fleja, to bym machnęła na to ręką, a tak to tylko mi zrobiła sporą przykrość.
Ja dostałam łóżeczko w "super" stanie jak otworzyłam tak w sobotę jadę z mężem po nowe a to ładnie odwiozę i podziękuję, a jakby moja mała całkiem je rozwaliła musiałabym odkupić, jakby znowu była w ciąży, dlatego kupię nowe Iga jest naszym pierwszym dzieckiem i mam nadzieję że nie ostatnim dlatego będzie nowe

Do góry