reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

GOJ jakby co to ja jestem z Warszawy i dyspozycyjna, jakbyś kiedyś potrzebowała:) do 18.06 jestem na miejscu
Dzięki. Może mnie szlag nie trafi. Ale emocjonalnie w tej ciąży od jakiegoś czasu jestem wrakiem. Tak się zastanawiam czy mi przed porodem minie czy dopiero po bejbiblusie.
A jeszcze miałam zapytać gdzie jedziesz po 18?

reklama
Ja też. Pomijam finanse bo i tak będę chciała szarpnąć zasiłek celowy na wrzesień to obawiam się czasu kiedy mąż zostanie sam z chłopcami a to początek szkoły i może nie ogarnąć zebrań śniadanek zapisów na karate czy piłkę itp.
Co to jest ten zasiłek celowy? Możesz napisać gdzie się go dostanie i jakie trzeba spełnić warunki?

Dzięki wielkie za odpowiedzi :) ciekawe więc co wymyśla moje dziewczyny.
Myślałam w tamtej ciąży, że Marysia mocno kopie... Basia tak kopie, że chyba ja w tym pobiła. Pytanie czy jak się urodzi to czy też taka będzie :D

Mniej więcej już poczytałam o tym zasiłku celowym mnie osobiście wkurza wywiad kobiety. Mops i trzeba opowiadac o swojej sytuacji życiowej nie wiem jak jest w Warszawie ale u nas w Gminie to raczej wszyscy wszystko wiedzą gdyby można było złożyć dokumenty i czekać ok ale żeby się tłumaczyć czyt ponizac to ja nie chcę ni chyba że właśnie w dużych miastach maja aż tyle chętnych że nie analizują dokładnie jakbym mieszkała w większymi mieście to pewnie bym poszła a co mi tam szkodzi nikt mnie nie zna...... A wiecie już ze 1sierpnia można slajdach wnioski o te 300zl na wyprawkę szkolna dla dziecka!!!

Bajdelka35 jakie 300zł? Każdemu się to należy czy tylko tym najbardziej potrzebującym i na wyprawkę do dowolnej klasy czy tylko do pierwszej? Nic o tym nie słyszłam ale dla mnie telewizor może nie istnieć więc nie wiem co się dzieje na świecie.
Mama7 ja mam termin na 10 września więc krucho to widzę. Dam se ręke uciąć ze z moim zezowatym szczęściem młody pójdzie na rozpoczęcie a ja do szpitala tego samego dnia, mój chłop będzie w robocie a rodzice będą mieli najważniejszą w życiu sprawę do załatwienia tego dnia.
GoJ ja też przy takiej pogodzie ledwo żyje zarówno fizycznie jak i psychicznie. Łaże po 10 razy po to samo bo się zapominam bo śpie na stojąco przez co wkur... się na siebie przez co jeszcze bardziej się zapominam i o ile chłop nawet mnie ostatnio jakoś bardzo nie wkurza o tyle młody obrywa za wszystko. Ostatnio nawet usłyszałam tekst: Ale mi się matka trafiła.
U mnie po deszczyku jaki spadł przyjemnie chłodno się zrobiło szkoda tylko że przez ten deszcz zupełnie dzień dziecka w przedszkolu nie wypalił. NIe było ani ogniska i kiełbasek ani dmuchanego zamku :(

Bajdelka35 jakie 300zł? Każdemu się to należy czy tylko tym najbardziej potrzebującym i na wyprawkę do dowolnej klasy czy tylko do pierwszej? Nic o tym nie słyszłam ale dla mnie telewizor może nie istnieć więc nie wiem co się dzieje na świecie.
Mama7 ja mam termin na 10 września więc krucho to widzę. Dam se ręke uciąć ze z moim zezowatym szczęściem młody pójdzie na rozpoczęcie a ja do szpitala tego samego dnia, mój chłop będzie w robocie a rodzice będą mieli najważniejszą w życiu sprawę do załatwienia tego dnia.
GoJ ja też przy takiej pogodzie ledwo żyje zarówno fizycznie jak i psychicznie. Łaże po 10 razy po to samo bo się zapominam bo śpie na stojąco przez co wkur... się na siebie przez co jeszcze bardziej się zapominam i o ile chłop nawet mnie ostatnio jakoś bardzo nie wkurza o tyle młody obrywa za wszystko. Ostatnio nawet usłyszałam tekst: Ale mi się matka trafiła.
U mnie po deszczyku jaki spadł przyjemnie chłodno się zrobiło szkoda tylko że przez ten deszcz zupełnie dzień dziecka w przedszkolu nie wypalił. NIe było ani ogniska i kiełbasek ani dmuchanego zamku :(
Wpisz sobie w necie wyprawka szkolna dla dziecka 300zl od sierpnia 2018r każde dziecko dostanie 300zl niezależnie od dochodów i na każdy rok szkolny Oprócz zerówki, ja już idę spać papa

Ale się rozpisałyscie :)

A ja jestem zadowolona ze szkoły rodzenia. Mała grupa, chyba ledwie 7 dziewczyn, większość termin na wrzesień. 4 z nich z mężami, więc nie jestem jedyną ktora przyszła sama. Prowadząca zajęcia położna świetna :)
Przede mną aż 3 miesiące spotkań co tydzień w środę. Na szczęście nie trwają bardzo długo, przez chwilę bałam się że będzie to miało trwać miesiąc, spotkania np. 2x w tygodniu i to jeszcze ponad godzinne.

No to mam już położną :) naprawdę fajna babka.

Ale się rozpisałyscie :)

A ja jestem zadowolona ze szkoły rodzenia. Mała grupa, chyba ledwie 7 dziewczyn, większość termin na wrzesień. 4 z nich z mężami, więc nie jestem jedyną ktora przyszła sama. Prowadząca zajęcia położna świetna :)
Przede mną aż 3 miesiące spotkań co tydzień w środę. Na szczęście nie trwają bardzo długo, przez chwilę bałam się że będzie to miało trwać miesiąc, spotkania np. 2x w tygodniu i to jeszcze ponad godzinne.

No to mam już położną :) naprawdę fajna babka.
Super! :) ja w ogóle twierdzę, że warto chodzić na szkole rodzenia, nie tylko ze względu na to czego można się dowiedzieć, ale też, że poznaje się przyszłe mamy i np. Ja mam z dwoma kontakt po I porodzie :)
Ja wczoraj byłam u swojej położnej i rozmawiałam z nią o tym co mi szpital w Koszalinie zrobił i trochę o tej operacji w Szczecinie itd. Powiedziała mi, że z Koszalińskim szpitalem jeszcze nikt kie wygrał, a dodatkowo powiedziała, że ostatnio zmarło 2 noworodków z winy szpitala i ona wie, że i tak te rodziny kie wygrają. Masakra! Odradzila mi w ogóle rodzenie w tym szpitalu i że dobrze, że to będzie w Szczecinie.

reklama
Ja miałam mieszane uczucia co do szkoły rodzenia , ale w poniedziałek pojadę i nas zapisze. Mój mąż.nie koniecznie chce, ale ja czuję ,ze to będzie dobre . Złapie podstawy pielęgnacji malenstwa i w razie czego pierwszej pomocy.

A tak w ogole dobrego dnia dziewczyny :) Uwielbiam to święto !:)

Do góry