Na szczęście moje małe jeszcze żłobkowe, chociaż widzę, że mój mąż jest z tych zalatwiajacych. Ciekawe na jakie zajęcia puścimy nasza Marysie, a potem Basie. Po czym zauwazylyscie, że dziecko trzeba na takie zajęcia zapisać? Bo ja nie chcę spełniać swoich marzeń na dziecku, że np. Ja chciałabym umieć grać na skrzypcach to wysyłam dziecko na skrzypce. Kiedy zacząć sprawdzać chęci i predyspozycje u dziecka? Chyba w wolnym czasie wezmę jakąś lekturę do poczytania jakies książki o wychowaniu dzieci polecacie? Jakoś wcześniej nie było na to czasu.
reklama
Bartek sam wymyślił to karate. Poszliśmy na pierwsze zajęcia i mu się spodobało. Stwierdziliśmy że to dobry sport dla niego. Uczy szacunku. Dyscypliny. Wytrwałości i pokory.Na szczęście moje małe jeszcze żłobkowe, chociaż widzę, że mój mąż jest z tych zalatwiajacych. Ciekawe na jakie zajęcia puścimy nasza Marysie, a potem Basie. Po czym zauwazylyscie, że dziecko trzeba na takie zajęcia zapisać? Bo ja nie chcę spełniać swoich marzeń na dziecku, że np. Ja chciałabym umieć grać na skrzypcach to wysyłam dziecko na skrzypce. Kiedy zacząć sprawdzać chęci i predyspozycje u dziecka? Chyba w wolnym czasie wezmę jakąś lekturę do poczytania jakies książki o wychowaniu dzieci polecacie? Jakoś wcześniej nie było na to czasu.
Kacper od zawsze lubił piłkę tylko ja się boję bo on ma 10 lat i emocjonalnie jest minimum 5 lat za rówieśnikami.
P.S. ja wychowuję na oko...Na szczęście moje małe jeszcze żłobkowe, chociaż widzę, że mój mąż jest z tych zalatwiajacych. Ciekawe na jakie zajęcia puścimy nasza Marysie, a potem Basie. Po czym zauwazylyscie, że dziecko trzeba na takie zajęcia zapisać? Bo ja nie chcę spełniać swoich marzeń na dziecku, że np. Ja chciałabym umieć grać na skrzypcach to wysyłam dziecko na skrzypce. Kiedy zacząć sprawdzać chęci i predyspozycje u dziecka? Chyba w wolnym czasie wezmę jakąś lekturę do poczytania jakies książki o wychowaniu dzieci polecacie? Jakoś wcześniej nie było na to czasu.
18grudzien
Fanka BB :)
Dziecko samo ci powie co chce robić mi moje córki mówią nie zmuszam je do niczegoNa szczęście moje małe jeszcze żłobkowe, chociaż widzę, że mój mąż jest z tych zalatwiajacych. Ciekawe na jakie zajęcia puścimy nasza Marysie, a potem Basie. Po czym zauwazylyscie, że dziecko trzeba na takie zajęcia zapisać? Bo ja nie chcę spełniać swoich marzeń na dziecku, że np. Ja chciałabym umieć grać na skrzypcach to wysyłam dziecko na skrzypce. Kiedy zacząć sprawdzać chęci i predyspozycje u dziecka? Chyba w wolnym czasie wezmę jakąś lekturę do poczytania jakies książki o wychowaniu dzieci polecacie? Jakoś wcześniej nie było na to czasu.
18grudzien
Ale się rozpisalyscie..... Mi dziś ciut lepiej tzn problemy są w piątek jadę je zaczynać rozwiązywać, ale to nie takie proste.... Po całej nocy ryczenia popołudniu się wyspałam, dziś był występ synka i moje córki były w zoo we Wrocławiu wróciły na sam wieczór zadowolone...... GoJ ja myślę że będziesz kochac tego swojego synusia nad życie...... Moja koleżanka miała cesarke w pn i jutro ja wypuszczają do domu gdyby nie podejrzenia zoltaczki to by wyszła dzisiaj........ Wyprawka znowu stoi w miejscu, ale jutro przyjeżdża moja siostra i liczę że coś dostanę.... Idę spać i sorki ze wszystkim nie odpisałam ale nie mam naprawdę weny poczytałam napewno
Chloe.Chloe
Angelika89
ja na przykład pytałam syna czy chce iść na to czy na tamto spróbować (przeważnie pierwsze zajęcia wszędzie pokazowe są bezpłatne lub bez zobowiązań) i tak próbował różnych rzeczy i jedne zajęcia mu się podobały, a inne nie, na zajęcia dodatkowe zaczęłam zapisywać syna jak poszedł do przedszkola. jedynie basen od 4 m-ca życia (nauka pływania dla niemowląt)Na szczęście moje małe jeszcze żłobkowe, chociaż widzę, że mój mąż jest z tych zalatwiajacych. Ciekawe na jakie zajęcia puścimy nasza Marysie, a potem Basie. Po czym zauwazylyscie, że dziecko trzeba na takie zajęcia zapisać? Bo ja nie chcę spełniać swoich marzeń na dziecku, że np. Ja chciałabym umieć grać na skrzypcach to wysyłam dziecko na skrzypce. Kiedy zacząć sprawdzać chęci i predyspozycje u dziecka? Chyba w wolnym czasie wezmę jakąś lekturę do poczytania jakies książki o wychowaniu dzieci polecacie? Jakoś wcześniej nie było na to czasu.
KINDERBUENOO88
Bartek sam wymyślił to karate. Poszliśmy na pierwsze zajęcia i mu się spodobało. Stwierdziliśmy że to dobry sport dla niego. Uczy szacunku. Dyscypliny. Wytrwałości i pokory.
Kacper od zawsze lubił piłkę tylko ja się boję bo on ma 10 lat i emocjonalnie jest minimum 5 lat za rówieśnikami.
Karate super sprawa sama trenowałam kilka lat i tak mi się po cichu marzy by mój mały też chciał
KINDERBUENOO88
GOJ jakby co to ja jestem z Warszawy i dyspozycyjna, jakbyś kiedyś potrzebowała do 18.06 jestem na miejscu
reklama
G
gosc 15
Gość
Moi chlopcy trenuja piłkę. Od małego widziałam że latają za piłką jak opętani wiec zapisalismy obu do jednego klubu dwie grupy mlodsza i starsza. Umowa byla i jest taka dopoki chcą to chodzą ja opłacam. Jeżeli nie beda chcieli to maja podjąć pewna decyzje i zwalniamy innemu dziecku miejsce. Zwlaszcza ze tam gdzie trenuja jest mnóstwo chętnych a ograniczona ilosc miejsc. ale poki co sie nie zapowiada bo uwielbiaja chodzić i trenowac. Wiadomo turnieje medale rywalizacja to lubią i to ich cieszy