reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

W ogóle takie pytanie mi przyszło do głowy.
Ile planujecie dzieci ?:)

W ogóle powiem wam jeszcze ze cieszę się , ze to forum jest tu , a nie na fb. Skasowalam chyba ze 3 miesiące temu. Byłam.na jakiejś grupie , ale tam się dziewczyny tak klocily. ..
Ja bym chciała 2 , może 3 :)

reklama
kupiłam sobie lody haagen-danz, bo miałam mega ochotę, ale w domu przeczytałam skład i mają świeżą śmietanę i mleko i żółtko jaja :( i nie wiem czy one są pasteryzowane czy można zjeść, bo listerioza i salmonella... myślicie, że te lody ze sklepu są wszystkie pasteryzowane?
Hmm... nie wiem, na pewno w ciąży nie ruszyłabym lodów domowych, ale takie sklepowe muszą spełniać jakieś normy, mają dłuższą datę ważności, chyba raczej rzadko kiedy mają w składzie takie całkiem surowe składniki?

Tez zrobiłam się taka wrażliwa, jak nawet ktoś blisko mnie przechodzi :D automatyczny unik i zasłanianie . Dlatego odmówiłam tego panieńskiego .
Myślę że dobra decyzja :) ja też bym się nie odważyła pójść do klubu tak wysoko w ciąży . Jednak ludzie pod wpływem alkoholu nie zwracają uwagi na innych, bałabym się że ktoś mnie przez przypadek popchnie, szturchnie łokciem .

Ja jem duzo , przez ostatnie 5 tyg przybralam 5 kg , ale bardzo mi wywalilo brzuszek. Teraz jem tyle samo i jak ostatnio sie wazylam po 3 tygodniach to chyba z pół kilo przybralam. Więc myślę ,ze do kolejnej wizyty nie będzie skoku. :)

Dziewczyny a jak tam wasze włosy ? Ja kiedyś mylam co 2 dni , a teraz mogę 5 dni nie myć. W ogóle mi się nie przetluszczają :)
Mam to samo. Sa bardzo suche mimo że używam odżywki.
Paulinka obudziła mnie o 4 i teraz ona smacznie sobie spi a ja już na nogach. Słodkie kopniaczki [emoji7]

Na razie myślę o dwójce. Chociaż rozsądek każe zatrzymać się na jednym, bo nie wiem jak będziemy dawali radę finansowo.
A może po porodzie i okresie karmienia stwierdzę, że jedno w zupełności mi wystarcza, nigdy więcej żadnych ciąży :D
Ja tam samo , 2 albo 3 to plany ale rzeczywistość zweryfikuje :) to moja pierwsza ciąża więc zobaczymy jak to w ogóle będzie . Szczerze to mnie chwilami przeraża myśl o macierzyństwie. Nie poród ale że później nie będę potrafiła sobie poradzić z noworodkiem, że nie będę wiedziała co robić. Może to trochę głupie ale boję się, że coś mu zrobię za mocno albo że nie usłyszę w nocy jak płacze.

Ja tam samo , 2 albo 3 to plany ale rzeczywistość zweryfikuje :) to moja pierwsza ciąża więc zobaczymy jak to w ogóle będzie . Szczerze to mnie chwilami przeraża myśl o macierzyństwie. Nie poród ale że później nie będę potrafiła sobie poradzić z noworodkiem, że nie będę wiedziała co robić. Może to trochę głupie ale boję się, że coś mu zrobię za mocno albo że nie usłyszę w nocy jak płacze.
Ja mam cały czas strach ze stracę ciążę albo że Paulince coś będzie dolegać.
Wiem że to głupie bo wszystkie badnia są w normie. Ale wiecie po tylu latach starań. Straconej ciąży. Nie moge czasem uwierzyć w swój cud.

Hmm... nie wiem, na pewno w ciąży nie ruszyłabym lodów domowych, ale takie sklepowe muszą spełniać jakieś normy, mają dłuższą datę ważności, chyba raczej rzadko kiedy mają w składzie takie całkiem surowe składniki?
ja lody z trzech lodziarni jem, a są własnej roboty, ale też mi się wydaje, że tam są pasteryzowane. może przesadzam, w pierwszej ciąży tak się nie zastanawiałam nad wszystkim ehh

Ciagle cos pisze, ale nie pochwalilam sie jeszcze, ze bylam dzisiaj na echu serduszka. Zalecenie wynikajace z wady serca u ojca. Serduszko zdrowe (sprawdza sie jeszcze kilka razy w dziecinstwie), a dzidzius slodki: zaslanial sie od tego usg. Moj Maly nie lubi usg i zaslania sobie buzke od niego zawsze.
Jakby ktos potrzebowal bardzo dobrego specjalisty od echa serca plodu to dysponuje namiarami (Warszawa).

Ja poproszę. Byłaś prywatnie? U kogo, ile się czeka i podasz koszty?

reklama
Planuję dwójkę, dla mojego D. To będzie już trójka, więc wystarczy w zupełności, również ze względów finansowych. Ale ja sobie planować mogę, a jak wyjdzie zobaczymy :) może się okazać, że nie uda się tak na zawołanie zajsc albo że pierwsze da mi w kość i już nie będę miała sił na drugie ;)

Do góry