reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

W ogóle takie pytanie mi przyszło do głowy.
Ile planujecie dzieci ?:)

W ogóle powiem wam jeszcze ze cieszę się , ze to forum jest tu , a nie na fb. Skasowalam chyba ze 3 miesiące temu. Byłam.na jakiejś grupie , ale tam się dziewczyny tak klocily. ..
Ja bym chciała 2 , może 3 :)

reklama
kupiłam sobie lody haagen-danz, bo miałam mega ochotę, ale w domu przeczytałam skład i mają świeżą śmietanę i mleko i żółtko jaja :( i nie wiem czy one są pasteryzowane czy można zjeść, bo listerioza i salmonella... myślicie, że te lody ze sklepu są wszystkie pasteryzowane?
Hmm... nie wiem, na pewno w ciąży nie ruszyłabym lodów domowych, ale takie sklepowe muszą spełniać jakieś normy, mają dłuższą datę ważności, chyba raczej rzadko kiedy mają w składzie takie całkiem surowe składniki?

Tez zrobiłam się taka wrażliwa, jak nawet ktoś blisko mnie przechodzi :D automatyczny unik i zasłanianie . Dlatego odmówiłam tego panieńskiego .
Myślę że dobra decyzja :) ja też bym się nie odważyła pójść do klubu tak wysoko w ciąży . Jednak ludzie pod wpływem alkoholu nie zwracają uwagi na innych, bałabym się że ktoś mnie przez przypadek popchnie, szturchnie łokciem .

Ja jem duzo , przez ostatnie 5 tyg przybralam 5 kg , ale bardzo mi wywalilo brzuszek. Teraz jem tyle samo i jak ostatnio sie wazylam po 3 tygodniach to chyba z pół kilo przybralam. Więc myślę ,ze do kolejnej wizyty nie będzie skoku. :)

Dziewczyny a jak tam wasze włosy ? Ja kiedyś mylam co 2 dni , a teraz mogę 5 dni nie myć. W ogóle mi się nie przetluszczają :)
Mam to samo. Sa bardzo suche mimo że używam odżywki.
Paulinka obudziła mnie o 4 i teraz ona smacznie sobie spi a ja już na nogach. Słodkie kopniaczki [emoji7]

Na razie myślę o dwójce. Chociaż rozsądek każe zatrzymać się na jednym, bo nie wiem jak będziemy dawali radę finansowo.
A może po porodzie i okresie karmienia stwierdzę, że jedno w zupełności mi wystarcza, nigdy więcej żadnych ciąży :D
Ja tam samo , 2 albo 3 to plany ale rzeczywistość zweryfikuje :) to moja pierwsza ciąża więc zobaczymy jak to w ogóle będzie . Szczerze to mnie chwilami przeraża myśl o macierzyństwie. Nie poród ale że później nie będę potrafiła sobie poradzić z noworodkiem, że nie będę wiedziała co robić. Może to trochę głupie ale boję się, że coś mu zrobię za mocno albo że nie usłyszę w nocy jak płacze.

Ja tam samo , 2 albo 3 to plany ale rzeczywistość zweryfikuje :) to moja pierwsza ciąża więc zobaczymy jak to w ogóle będzie . Szczerze to mnie chwilami przeraża myśl o macierzyństwie. Nie poród ale że później nie będę potrafiła sobie poradzić z noworodkiem, że nie będę wiedziała co robić. Może to trochę głupie ale boję się, że coś mu zrobię za mocno albo że nie usłyszę w nocy jak płacze.
Ja mam cały czas strach ze stracę ciążę albo że Paulince coś będzie dolegać.
Wiem że to głupie bo wszystkie badnia są w normie. Ale wiecie po tylu latach starań. Straconej ciąży. Nie moge czasem uwierzyć w swój cud.

Hmm... nie wiem, na pewno w ciąży nie ruszyłabym lodów domowych, ale takie sklepowe muszą spełniać jakieś normy, mają dłuższą datę ważności, chyba raczej rzadko kiedy mają w składzie takie całkiem surowe składniki?
ja lody z trzech lodziarni jem, a są własnej roboty, ale też mi się wydaje, że tam są pasteryzowane. może przesadzam, w pierwszej ciąży tak się nie zastanawiałam nad wszystkim ehh

Ciagle cos pisze, ale nie pochwalilam sie jeszcze, ze bylam dzisiaj na echu serduszka. Zalecenie wynikajace z wady serca u ojca. Serduszko zdrowe (sprawdza sie jeszcze kilka razy w dziecinstwie), a dzidzius slodki: zaslanial sie od tego usg. Moj Maly nie lubi usg i zaslania sobie buzke od niego zawsze.
Jakby ktos potrzebowal bardzo dobrego specjalisty od echa serca plodu to dysponuje namiarami (Warszawa).

Ja poproszę. Byłaś prywatnie? U kogo, ile się czeka i podasz koszty?

reklama
Planuję dwójkę, dla mojego D. To będzie już trójka, więc wystarczy w zupełności, również ze względów finansowych. Ale ja sobie planować mogę, a jak wyjdzie zobaczymy :) może się okazać, że nie uda się tak na zawołanie zajsc albo że pierwsze da mi w kość i już nie będę miała sił na drugie ;)

Do góry