reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

W ogole z wysypka mlodego doszliśmy do wniosku i bardziej jesteśmy pewni tego ze uczulaja go prawdopodobnie jakies trawy albo cos co pyli kwitnie na drzewach. Co idzie na pole i pogoni chwile i zaraz ma placki na rekach nogach. Dostanie na noc zyrtec rano skora czysciutka do wyjscia na pole. Takze jak bede mu robic testy to chyba wykupie full panel na trawy drzewa i wszystko co kwitnie.

reklama
Dzisiaj chcialam kupic sobie loda w lodziarni poza kolejnoscia-bylo z 20 osob. Aha w takiej hipsterskiej na Mokotowie-Limoni. Kiedys juz w innej (Jednorozec) kupowalam i nie bylo problemu. Pewnie pamietacie, ze od tygodnia siedze w domu z powodu plamien i dzisiaj pomimo to postanowilam wyjsc z domu, bo juz teoche lapie dola. Ale do rzeczy. Zapytalam pierwsza w kolejce dziewczyne czy moge kupic poza kolejka, bo jestem w ciazy. Ledwie nanie spojrzala wielce zdziwiona. Wiec jej powiedzialam, ze nawet u lekarza ma sie pierwszenstwo. Ona mi na to pokazujac kolejke: to niech sie ich pani pyta. To zwrocilam sie do ukrainskiej sprzedawczyni, czy moge kupic loda 0poza kolejka bo mam brzuch (pokazalamna brzuch, a go naprawde widac, przeciez to 6 miesiac). Ta mi pokazala kolejke, ze kolejka jest tam. Stasznie sie wkurzylam i bylo mi tak przykro, ze poszlam sobie i sie rozryczalam juz w samochodzie. No zesz piepszona hipsterka! Zawsze beda mlodzi, piekni i zdrowi! Powiem Wam, ze gdybym sie dobrze czula to bym to olala, ale najwyrazniej w naszym zyczliwym spoleczenstwie nawet zakichany lod mi nie przysluguje :( siedze i rycze.
współczuję Ci takiej reakcji... dziwne, że nikt z kolejki też nic nie powiedział. u mnie do lodów zawsze jest kolejka i ja podchodzę do kasjera czy kobiety w ciąż są poza kolejnością to mówią, że oczywiście i zawsze wchodzę bez kolejki, a ludzie też nic nie mówią, a jeżeli już to jak stałam raz bo nie była aż tak długa to mówili żebym przeszła do przodu bez kolejki.

Mnie ostatnio wróciły popołudniowe drzemki... Szok.
Dziś śniło mi się że urodziłam i tuliłam małego i chciałam mu cyca dać ale nie chciał. ;) i jeszcze zamrażarka pełna lodów mi się śniła ;)
Heh... Też bym chciała takie sny. Ja niestety miałam noc że starsza Panią w pokoju, która na szczęście nie chrapala w nocy, ake nad ranem już tak. No i już od 4 nie spałam, bo ptaki ćwierkały, Basia mnie kopala i dopadły mnie straszne myśli.

W ogole z wysypka mlodego doszliśmy do wniosku i bardziej jesteśmy pewni tego ze uczulaja go prawdopodobnie jakies trawy albo cos co pyli kwitnie na drzewach. Co idzie na pole i pogoni chwile i zaraz ma placki na rekach nogach. Dostanie na noc zyrtec rano skora czysciutka do wyjscia na pole. Takze jak bede mu robic testy to chyba wykupie full panel na trawy drzewa i wszystko co kwitnie.
ściągnij sobie aplikację "apsik" tam jak wpiszesz region to masz aktualne stężenie alergenów. Mój syn ma uczulenie na olszę, brzozę i leszczynę ale to już przestało pylić. teraz chyba trawy pylą, ale nie jestem pewna

martwią mnie te moje wyniki glukozy. niby lekarz powiedział, że jak w normie to ok, ale nie daje mi to spokoju, że po 2 h mam wyższy wynik niż po 1 h. Któraś z was miała też tak?

ściągnij sobie aplikację "apsik" tam jak wpiszesz region to masz aktualne stężenie alergenów. Mój syn ma uczulenie na olszę, brzozę i leszczynę ale to już przestało pylić. teraz chyba trawy pylą, ale nie jestem pewna

Nawet nie wiedzialam ze taka apka jest :D to sobie sciagne i zobacze co tam moze pylic i bede sie zastanawiac co moze uczulac.

Ja wiem tylko tyle że coś pyli co pyliło 27 lat temu w czerwcu pod koniec... Standardowo wtedy byłam zakasłana i zasmarkana. Teraz mam to samo ale właśnie w maju. Nie wiem czy to nie lipa pyli i trawy

reklama
Ubije meza..zmienil mi temperaturę wody a ja sie zastanawiam czemu ta woda taka zimna i mnie nic nie parzy jak lubie :p

Do góry