reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Może ciąża sama w sobie też wpływa na przebieg choroby. Często objawy różnych chorób się w niej nasilają a organizm też inaczej reaguje na leki. Wiec może nawet odwrotnie, ,, dzięki" ciąży szybciej wykryją i dojdą co Ci jest, dlaczego i jak pomoc ( co tez się dzieje), ale oczywiście jakim kosztem :(
Akurat to co mi jest to wiadomo od września. Może wytłumaczę. Mam wadę genetyczna (niestety która nie pojawiła mi się wcześniej tylko może narosła w trakcie roku, dwóch lub pięciu lat) o nazwie kardiomiopatia przerostowa. Jest to wada głównie lewej komory serca (grube ściany, mniejsza komora) , ale często całe serce bywa większe niż być powinno. Dodatkowo u niektórych są takie zgrubienia w różnych miejscach i ja takie mam i to jest ok. 1.8 cm, a prawidłowo w tym miejscu chyba powinno być 1 cm. No i teraz w ciąży mamy większe przepływy krwi, no i moje serce bez tego przy zdenerwowanie powoduje u mnie stany, że robi mi się ciemno przed oczami, to teraz w tym stanie to bez tego zdenerwowania czy wysiłku mam takie stany.
Niestety kardiolog pomimo tego, że wiedział, że planuję dziecko, to mi nie powiedział, że tak może być. Może też nie wiedział.
A wczorajsze ataki to do popołudnia to nikt nie wiedział, że ja tak zareagowałam na lek, który okazał się trucizna.
Ponizej dołączam zdjęcie serca zdrowego po lewej i z tą wada po prawej (u mnie zgrubienie jest nad zastawka mitralna).
serce1.jpg

Załączniki

• serce1.jpg
    serce1.jpg
    47,3 KB · Wyświetleń: 336
reklama
Dzisiaj chcialam kupic sobie loda w lodziarni poza kolejnoscia-bylo z 20 osob. Aha w takiej hipsterskiej na Mokotowie-Limoni. Kiedys juz w innej (Jednorozec) kupowalam i nie bylo problemu. Pewnie pamietacie, ze od tygodnia siedze w domu z powodu plamien i dzisiaj pomimo to postanowilam wyjsc z domu, bo juz teoche lapie dola. Ale do rzeczy. Zapytalam pierwsza w kolejce dziewczyne czy moge kupic poza kolejka, bo jestem w ciazy. Ledwie nanie spojrzala wielce zdziwiona. Wiec jej powiedzialam, ze nawet u lekarza ma sie pierwszenstwo. Ona mi na to pokazujac kolejke: to niech sie ich pani pyta. To zwrocilam sie do ukrainskiej sprzedawczyni, czy moge kupic loda 0poza kolejka bo mam brzuch (pokazalamna brzuch, a go naprawde widac, przeciez to 6 miesiac). Ta mi pokazala kolejke, ze kolejka jest tam. Stasznie sie wkurzylam i bylo mi tak przykro, ze poszlam sobie i sie rozryczalam juz w samochodzie. No zesz piepszona hipsterka! Zawsze beda mlodzi, piekni i zdrowi! Powiem Wam, ze gdybym sie dobrze czula to bym to olala, ale najwyrazniej w naszym zyczliwym spoleczenstwie nawet zakichany lod mi nie przysluguje :( siedze i rycze.

Ostatnia edycja:
U mnie ręce i nogi wyglądają tak ( jeśli kogoś obrzydzi to przepraszam ). I to mnie raz swędzi okrutnie a czasem wręcz pali:( wiem, że atopie ma 15% kobiet, ale to jest masakra- dyskomfort okropny i wizualnie też słabo :( a idzie lato i nogi odkryte...
Zobacz załącznik 858670

Ps: teraz niech któraś wyślę co ładnego by się ta łapa nie wyświetlała przy grupie :p
Ładną to masz tę poduszkę / poszewkę z flamingami.

@Kliska moze inaczej. Czlowiek nie obnosi sie z choroba nie ma wytatuowane na czole jestem chora...i czy załóżmy ze w pracy nie beda wiedziec czy na ulicy i ktos Ci cos powie przykrego czy tez uciekniesz ? I tez inaczej nie napiszesz tu ze masz wade..ok temat nie istnial. Ja Ci cos powiem napisze bo zalozmy wejdziemy w dyskusję np na temat karmienia piersią. Ja mam swoje racje Ty swoje, ale zalozmy wezme powiem cos i Ty sie obrazisz i napiszesz sorryy ja uciekam stad bo wyrazilam swoje zdanie dosadnie przyznam albo poddalam cos w wątpliwość..bo pewne fakty mi sie nie zgadzają.

Więc tez z drugiej strony mi sie nie dziw, ze cos wydalo mi sie dziwnie podejrzane i wyrazilam swoje zdanie ze helllo ale cos mi tu nie gra. Ok choroba choroba nie twierdze ze klamiesz czy zmyslasz. Tylko dziwnie zabrzmialo dla mnie to ze mowilas o ataku sprzed chwili i zaraz mega post na forum. I to poddalam w wątpliwość. Bo dla mnie osoba ktora np zemdlala i sama wiem jak wyglada czlowiek jak zemdleje czy zaslabnie ze raczej nie jest przez jakas chwile czas wejsc na forum czy inne social media i pisać o tym. Absolutnie nie chce zebys sie wkurzala i udowadniala zdjeciami a tym bardziej uciekala z forum bo uwierz takie spiecia beda zawsze. Ktos cos napisze komus cos nie spasi i bedzie gownoburza. Zostań pisz normalnie. Ja wyraziłam swoje zdanie ze cos mi nie pasuje ze fakty mi jakos ze soba sie nie lacza.

Dzisiaj chcialam kupic sobie loda w lodziarni poza kolejnoscia-bylo z 20 osob. Aha w takiej hipsterskiej na Mokotowie-Limoni. Kiedys juz w innej (Jednorozec) kupowalam i nie bylo problemu. Pewnie pamietacie, ze od tygodnia siedze w domu z powodu plamien i dzisiaj pomimo to postanowilam wyjsc z domu, bo juz teoche lapie dola. Ale do rzeczy. Zapytalam pierwsza w kolejce dziewczyne czy moge kupic poza kolejka, bo jestem w ciazy. Ledwie nanie spojrzala wielce zdziwiona. Wiec jej powiedzialam, ze nawet u lekarza ma sie pierwszenstwo. Ona mi na to pokazujac kolejke: to niech sie ich pani pyta. To zwrocilam sie do ukrainskiej sprzedawczyni, czy moge kupic loda 0poza kolejka bo mam brzuch (pokazalamna brzuch, a go naprawde widac, przeciez to 6 miesiac). Ta mi pokazala kolejke, ze kolejka jest tam. Stasznie sie wkurzylam i bylo mi tak przykro, ze poszlam sobie i sie rozryczalam juz w samochodzie. No zesz piepszona hipsterka! Zawsze beda mlodzi, piekni i zdrowi! Powiem Wam, ze gdybym sie dobrze czula to bym to olala, ale najwyrazniej w naszym zyczliwym spoleczenstwie nawet zakichany lod mi nie przysluguje :( siedze i rycze.
A kierownik sklepu?

Ja siedze na tej komunii i mam juz dość tych ludzi i pytan a na kiedy termin a jak sie czujesz a ile przytylas ooo teraz dziewczynka i bla bla bla bla az do porzygu..a moze bys cos zjadla...bo jesc za dwoje trzeba....

A kierownik sklepu?
Wiesz to jest lodziarnia. Mysle, ze kierownictwa nie ma w poblizu. Ta lodziarnia pretenduje do miana najlepszych w stolicy. Jak sie wkurzylam to postanowilam, ze dam kilka komentarzy na fb czy innym forum, ale do wlasciciela nie zaszkodzi zadzwonic i powiedziec co o nich mysle. I niech przeszkoli swoj personel, bo dwoje mlodych ludzi, a zachowywali sie sie jakby chcieli mnie nie widziec. Strasznie sie poczulam upokorzona ta cala sytuacja i pewnie gdyby nie ciazowa nadwrazliwosc to bym tak tego nie przezywala... chyba sie wiecej nie odwaze poprosic o pierwszenstwo z powodu ciazy.

reklama
Wiesz to jest lodziarnia. Mysle, ze kierownictwa nie ma w poblizu. Ta lodziarnia pretenduje do miana najlepszych w stolicy. Jak sie wkurzylam to postanowilam, ze dam kilka komentarzy na fb czy innym forum, ale do wlasciciela nie zaszkodzi zadzwonic i powiedziec co o nich mysle. I niech przeszkoli swoj personel, bo dwoje mlodych ludzi, a zachowywali sie sie jakby chcieli mnie nie widziec. Strasznie sie poczulam upokorzona ta cala sytuacja i pewnie gdyby nie ciazowa nadwrazliwosc to bym tak tego nie przezywala... chyba sie wiecej nie odwaze poprosic o pierwszenstwo z powodu ciazy.
Dzwoń u pisz. Może in nie ma pojęcia co za bajzel

Do góry