reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Przeczytałam artykuł o rehabilitacji zarówno fizycznej jak i psychicznej po tym zabiegu i dowiedziałam się, że ludzie widząc osobę z tym defibrylatorem zwyczajnie boją się takiej osoby (że mogą stracić przytomność, narobić przez to problemu). Przeczytałam, że pracodawcy też się boją takich zatrudniać, bo jak im wystąpi atak arytmii i urządzenie jednak nie zadziała to wtedy same problemy (wypadek w pracy, wzywanie karetki itd.). Zobaczymy czy tak będzie... Mam dzisiaj doła przez to, że już tydzień w szpitalu, więc dlatego mam czarne myśli. Jakiś pomysł jak poprawic sobie humor?
@GoJ, masz rację, tacy znajomi są nic nie warci, ale... Co jak Ci powiem, że mam moze tylko czterech, którzy są nam bliscy i teraz jedni mieszkają w Gdańsku, a drudzy akurat wyjechali do Niemiec. Mój mąż nie ma już nawet na kogo tutaj liczyć prócz moich rodziców. Niestety mój brat (27 lat) nadal zachowuje się jak dziecko (ostatnie wydatki to kierownica do gry, ps4, a zaraz jeszcze komputer) i nie poczuwa się do roli wujka, a teściowa (mama męża) mieszka zbyt daleko by pomóc, a i tak nigdy nam nie pomogła przy dziecku, a jak dzwoni to nas opieprza. Eh... No to się wyżaliłam... Chyba nie mam komu :/ przepraszam
Co ja na to? Ja nie mam w ogóle znajomych... Nie. Przepraszam mam znajomych sąsiadów i ekspedientkę w sklepie... I do plotek to mi wystarczy. A takich ludzi którym mogę ufać. Którzy chcą mojego dobra. Na których mogę liczyć zarówno a może przede wszystkim w kiepskich chwilach mam "pod ręką" jest to matka i mąż. Reszta niech się buja...

reklama
@wiciowamama i jak oceniasz biustonosz z Lidla? Też jutro zamierzam po niego pojechać, o ile jeszcze będą u nas. Rozmiarówka klasyczna ? Bo kiedyś kupiłam i rozmiar był strasznie zawyżony.
@GoJ a tak z ciekawości czym się objawia rozejście spojenia łonowego? Ból to wyczytałam i co jeszcze ?
U mnie to ból (w pierwszej ciąży ginekolog. powiedział że to rozejscie może spowodować że nie będę mogła chodzić) teraz jest gorzej niż za pierwszym razem bo faktycznie zavzynam mieć problemy z chodzeniem a przecież jeszcze 17 tygodni przede mną... Najgorsze że na to APAP czy rozchodzenie nie pomagają. Jedynie to nie chodzenie ;)

Muuusiałam! Biała i szara (choć na zdjeciu różowe) ;)
20180514_192617.jpg

Załączniki

• 20180514_192617.jpg
    20180514_192617.jpg
    605,5 KB · Wyświetleń: 431
Czy któraś z was ma problemy z białkiem tzn z moczem.. brzuch mnie cały czas boli, najpierw wylądowałam na SOR tam dostałam antybiotyk nie pomógł, później dostałam furagine, teraz mi lekarz przepisał kolejny antybiotyk a brzuch nadal boli ... mam już totalnie dość.. w środę mam usg zapytam innego lekarza co dalej..

Ja mam trójkę do obkupienia i odkąd się pierwszy urodził to wolę im niż sobie... A pamiętam jako panna dziwiłam się mojej mamie że zamiast sobie kupić nową bluzkę kupiła coś dla mnie i brata... :)

reklama
Czy któraś z was ma problemy z białkiem tzn z moczem.. brzuch mnie cały czas boli, najpierw wylądowałam na SOR tam dostałam antybiotyk nie pomógł, później dostałam furagine, teraz mi lekarz przepisał kolejny antybiotyk a brzuch nadal boli ... mam już totalnie dość.. w środę mam usg zapytam innego lekarza co dalej..
U mbie odpukać okej choć przed ciążą na SORze przeszłam gruntowne badania brzucha ze względu na ciągły ostry kilkudniowy ból. U mnie podobno org. wew. jak młody Bóg ale powinnam mieć dietę lekkostrawną bo zespół wrażliwego jelita i kłopoty z trawieniem w żołądku ale jakoś z tym białkiem w moczu to nie miałam nic

Do góry