reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Ja mam 1.5 roczna i jak na razie to trochę próbowaliśmy i odpuscilismy, bo ona tego nie rozumiała i tuż po założeniu pampersa, robiła w pampersa. Zamierzam ja nauczyć być bez jak będzie przerwa w żłobku, a ja na zwolnieniu.

@Mama7, dzięki za wspsrcie :)
@RooibosGirl, okropne jest to leżenie, a jeszcze gorsze, że w domu siedzi mój mąż z chora cora, która ma teraz gorączkę 40 stopni i nic nie mogę ją zrobić, aby mu pomóc. Wiem, że sobie poradzi, ale to strasznie do kitu sytuacja. Jak się pieprzy to po całości :(
Dobra informacja, że jest szansa, abym urodziła naturalnie z tą wadą.
A ja moja mała nauczyłam przed pójściem do żłobka w wakacje, miała nie całe dwa latka, jak poszła to bała się chyba mówić i znowu wrócił pampers. Ale jakoś po pół roku już wszystko wróciło do normy i wolala, ale ona w sumie przez cały rok z tymi paniami w żłobku trzymała jakiś dystans i bardzo mało mówiła. Teraz jak już jest w przedszkolu w 3-latkach to jej się buzia nie zamyka :D

u mojej przyjaciółki bylo parcie bo sie musi nauczyc sikac i już. Miala skutek odwrotny do zamierzonego. Mlody jej lał po nogach do lozka po wszystkim wrecz ale to bylo na siłę wszystko.w ogole nie miala cierpliwości i mlody sie zrazil 3 lata mial jak skończył pampersy.

u mojej przyjaciółki bylo parcie bo sie musi nauczyc sikac i już. Miala skutek odwrotny do zamierzonego. Mlody jej lał po nogach do lozka po wszystkim wrecz ale to bylo na siłę wszystko.w ogole nie miala cierpliwości i mlody sie zrazil 3 lata mial jak skończył pampersy.

U mnie w rodzinie był problem z kupa. Tak zmuszali ze dziecko siedziało po dwie godz i nie zrobiło w nocnik :/ i tak każdego dnia dwie godz płaczu a potem nawykowe zaparcia . Ja moje całkiem luźno odpieluchowalam , około 2,5 roku wiec pewnie późno ale w sumie uczyniły to same. Ja tylko postawiłam najzwyklejszy nocnik i zaczęło się ściąganie pampersa na siku a potem i kupę pojęły ze tam się robi. Zero spiny i myśle ze teraz tez tak podejdę.

Przyszla mi paczka z ciuszkami dla.malej zakochalam sie normalnie sa takie tyci tyci :D spódniczki spodenki bluzeczki bodziaki no miodzio :) sie śmiejemy zeby nie okazalo sie ze nagle bedzie chłopak:D

reklama
U mnie Młody 20 miesięcy. Od jakiś dwóch tygodni bez pampersa. Zakładamy tylko na spanie i spacer. Narazie efekty nie sa spektakularne. Ale my nie naciskamy i na luzie wszystko. Kupka do nocnika w zasadzie prawie zawsze. Gorzej z sikaniem. Rano jest na nocnik a potem to ciezko ;p ale nie spieszymy się nie sadzamy na siłę. Czytamy książki o nocniku, tlunaczymy... Zobaczymy co z tego bedzie.

A no i moim najlepszym przyjacielem została pralka. Dobrze że ładna pogoda to wszystko schnie szybciutko i znowu można sikac w portki :D

Do góry